(22 ψήφοι)

Θαύματα γίνονται, αρκεί να το πιστέψεις

Θαύματα γίνονται, αρκεί να το πιστέψεις

Μετά από πέντε χρόνια σχέσης και ένα χρόνο γάμου αποφασίζεις να ολοκληρώσεις την οικογένεια σου με τον ερχομό ενός μωρού, τα κανονίζεις όλα στο μυαλό σου, πότε θα ξεκινήσεις προσπάθειες, πότε θα μείνεις έγκυος, πότε θα γεννήσεις, πότε θα χάσεις τα κιλά και πότε θα βάλεις εμπρός για το δεύτερο!

Και αυτό είναι το σημείο που ο άνθρωπος κάνει σχέδια και ο Θεός γελάει!

Στην αρχή είναι όλα χαλαρά, ξεκινάς ελεύθερα επαφές και λες από μέσα σου "όταν είναι να έρθει ας έρθει". Περνάνε οι πρώτοι τρεις μήνες χαλαρά. Λες από μέσα σου, δεν μετράω καλύτερα τις μέρες; Έτσι μωρέ για να μην περνάει άδικα ο καιρός. Έτσι ξεκινάει και το 2ο τρίμηνο προσπαθειών με ημερολόγιο και υπολογισμό περίπου της ωορρηξίας, όλα ακόμα κυλούν ομαλά οι προσπάθειες συνεχίζουν χαλαρά. Περνάει ένα εξάμηνο, τυχαίο γεγονός σκέφτεσαι και αποφασίζεις να χρησιμοποιήσεις τα τεστ ωορρηξίας, δεν βαριέσαι βρε αδερφέ χαλάλι τα 50€ το μήνα, είναι για καλό σκοπό.

Περνάει ο καιρός και έχεις χαλάσει ήδη 150€ και αποτέλεσμα μηδέν. Το διαβολάκι που λέγεται άγχος έχει ήδη εγκατασταθεί μέσα σου, περιμένεις με αγωνία την ημερομηνία περιόδου και εκεί που είχες κύκλο 28 ημερών σε όλη σου τη ζωή ξαφνικά αλλάζει και γίνεται 30,31,32,33. Αγοράζεις τεστ βγαίνουν αρνητικά λες ότι δεν θα το ξανακάνεις, αλλά και στην επόμενη 1η μέρα καθυστέρησης κάνεις το ίδιο και με το που βγαίνει το τεστ αρνητικό έρχεται η ακατονόμαστη.

Πέρασε ήδη ένας χρόνος αρκετά ψυχοφθόρος. Τελικά αποφασίζεις να επισκεφθείς το γυναικολόγο σου. Οι πρώτες εξετάσεις αφορούν εσένα ορμονολογικές και σαλπιγγογραφία. Οι πρώτες εύκολες μόνο λίγο αιματάκι, η δεύτερη πονάει λίγο αλλά σκέπτεσαι ότι είναι για καλό. Αποτελέσματα: Άριστες οι ορμόνες, διαβατές οι σάλπιγγες.

Νάτο και το χαμόγελο αισιοδοξίας ,όλα καλά λοιπόν, γιατί γιατρέ δεν μένω έγκυος όμως; Μάλλον τυχαίο γεγονός, συνεχίζετε κανονικά τις προσπάθειες και ας κάνει και ο καλός σου ένα σπερματοδιάγραμμα και τα ξαναλέμε.

Το σπερματοδιάγραμμα αποφαίνεται "χαμηλή κινητικότητα την πρώτη ώρα"!! What' s this now? Πρέπει να επισκεφθείτε ουρολόγο η απάντηση. Διάγνωση: Κιρσοκήλη στον δεξί όρχι που καλό θα ήταν να αφαιρεθεί. Ενώ κάπου εκεί ξεκινάει η αναζήτηση ουρολόγου για μια δεύτερη γνώμη, η ψυχολογία του καλού σου είναι στο μηδέν και ο ανδρισμός του χτυπάει πολικές θερμοκρασίες, ενώ εσύ έχεις καθυστέρηση!

Παγώνεις, περνάνε 1,2,3,5 ημέρες και κάνεις χοριακή αυτή τη φορά, νούμερο? 320! Τηλεφωνείς στο γιατρό σου λέει μάλλον έχουμε μια εγκυμοσύνη, επανάληψη χοριακής σε 2 ημέρες. Το ένστικτο κάτι σου λέει, το διώχνεις, βγάζεις τον εαυτό σου τρελό, προσπαθείς να ζήσεις τη χαρά, όμως φοβάσαι, δεν ξέρεις τι, αλλά κάτι νοιώθεις. Κάνεις 2η χοριακή και παίρνεις το αποτέλεσμα 530 (δεν διπλασιάζεται όπως διάβασες στο internet) μιλάς στο γιατρό και σου ζητάει επανάληψη. Παγώνεις... Στην 3η χοριακή είσαι σίγουρη, 740, πας να δεις σάκο και είναι άδειος...

Μετά από 3 μήνες αντισυλληπτικών ξεκινήσατε ξανά την προσπάθειες, αλλά το θετικό άφαντο. Επισκέπτεστε το γιατρό χαμένοι και οι δυο στις σκέψεις. Η διάγνωση έπεσε σαν βόμβα... «μετά από ενάμιση χρόνων προσπαθειών, ασχέτως αν είχατε μια εγκυμοσύνη στο ενεργητικό σας θα πρέπει να σας χαρακτηρίσω ως υπογόνιμο ζευγάρι. Προτείνω ως πρώτο βήμα να προχωρήσετε με την επέμβαση της κιρσοκήλης και βλέπουμε»
Όπου «βλέπουμε» σημαίνει, ότι αν δεν επιτύχετε την επιθυμητή εγκυμοσύνη και μετά την επέμβαση η λύση είναι αρχικά σπερματέγχυση και αν πάλι δεν τα καταφέρετε προχωράτε με εξωσωματική.

Ε Ξ Ω Σ Ω Μ Α Τ Ι Κ Η !!!! Μια λέξη με 11 γράμματα μπορεί να αλλάξει όλη σου τη ζωή. Δεν είσαι σίγουρη αν έχεις καταλάβει καλά, κοιτάς τον καλό σου ο οποίος έχει ασπρίσει και δεν έχεις λόγια, ούτε άλλες ερωτήσεις.

Όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στη σχέση σας όχι μόνο στη ψυχική αλλά και στη σεξουαλική, απομακρύνεστε, μαλώνετε, τα ξαναβρίσκετε. Όμως έχετε κάτι πολύ δυνατό, που σας κρατάει, σας δίνει κουράγιο, την ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ, αγαπιέστε πολύ, δυνατά, αληθινά, είστε ο ένας για τον άλλον...και αυτό που θέλετε περισσότερο από όλα είναι να είστε μαζί, οι δύο σας.

Κάποια στιγμή ο καλός σου σού εκμυστηρεύεται ότι μπορεί να ζήσει μαζί σου και χωρίς παιδί γιατί απλά θέλει να είναι μαζί σου. Παίρνεις δύναμη, το επόμενο βήμα είναι κοντά, είστε έτοιμοι να το κάνετε.

Tο επόμενο βήμα περιλαμβάνει 2 αποτυχημένες εξωσωματικές και η προετοιμασία της τρίτης.

Ήταν Φεβρουάριο του 2010, πρώτη φορά πρέπει να χάρηκες τόσο πολύ που είδες το κόκκινο χρώμα αφού αυτό σήμανε την έναρξη της νέας προσπάθειας.

Δευτέρα 2 Μαρτίου, συνειδητοποιείς ότι ακόμα δεν σου έχει έρθει περίοδος. Μιλάς με το κέντρο εξωσωματικής και σου λένε ότι αυτό είναι σύνηθες σύμπτωμα της ένεσης και να μην ανησυχείς. Έρθει, δεν έρθει περίοδος την Πέμπτη να κάνεις μια καλλιέργεια κολπικού, ένα υπέρηχο για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο κάποιας κύστης και την Παρασκευή να μετρήσεις την οιστραδιόλη.

Πέμπτη πρωί επισκέπτεσαι γνωστό διαγνωστικό κέντρο για τις εξετάσεις. Στο εξεταστήριο η κοπέλα σου κάνει ερωτήσεις για το ιστορικό σου και για την καλλιέργεια κολπικού αν υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης. Βουβαμάρα....Σε ξαναρωτάει....Απαντάς αυθόρμητα ναι, ένα ναι που ποτέ δεν κατάλαβες γιατί το είπες και δεν μπορείς να δώσεις εξήγηση πώς βγήκε από το στόμα σου, αφού ο εγκέφαλος είχε ήδη δώσει την εντολή να πεις όχι. Φεύγοντας από το γραφείο αργά το βράδυ κάνεις μια στάση στο γυναικολόγο σου για τον υπέρηχο, σε καθησυχάζει ότι όλα βαίνουν καλώς και να μην ανησυχείς που δεν έχεις δει περίοδο αφού συμβαίνει καμιά φορά και όπως πάντα ΚΑΙ αυτό το σπάνιο γεγονός συνέβη σε σένα σκέφτεσαι.

Ξημερώνει Παρασκευή πρωί και κάνεις την εξέταση και παρακαλας την γραμματεία να σου δώσει τηλεφωνικά τα αποτελέσματα. Κάποια στιγμή και ενώ είσαι στο αυτοκίνητο χτυπάει το κινητό σου.

-Καλησπέρα, η κα Ταδε, σάς παίρνω τηλέφωνο για το αποτέλεσμα της εξέτασης.
-Μάλιστα, μισό λεπτό να κάνω δεξιά γιατί οδηγώ (χαρτάκι και μολύβι έτοιμο ευτυχώς).
-Σας ακούω...
-Λοιπόν το νούμερο είναι δυο τριαντατέσσερα.
-Το σημειώνω και επαναλαμβάνω για να μην γίνει κάποιο λάθος, το νούμερο είναι δυο κόμμα τριαντατέσσερα (2,34)
-Όχι, όχι, αχ να γιατί δεν δίνουμε τα αποτελέσματα τηλεφωνικά, το νούμερο είναι διακόσια τριάντα τέσσερα (234)
-Σοκ, πανικός, αποκλείεται κύρια μου το νούμερο πρέπει να είναι κάτω από πέντε, έχω κάνει ένεση καταστολής.
-Τι να σας πω δεν υπάρχει λάθος την κάναμε 2 φορές, είναι 234.
-Ευχαριστώ.

Τα πόδια σου έχουν μουδιάσει, το κεφάλι σου είναι έτοιμο να σπάει, τι συνέβη πάλι ρε γαμώτο, τι πάει στραβά. Μιλάς με το γιατρό σου και μένει άφωνος. «Τατιάνα πετάξου μέχρι το Ιασώ να κάνεις μια εξέταση χοριακής». Ορίστε; Τι να την κάνω την χοριακή, από που και ως που; «Σε παρακαλώ πήγαινε και σε 2 ώρες τα λέμε».

Μέσα σε ένα καφέ με τη μητέρα σου πίνεις μια μπύρα και προσπαθείς να χαλαρώσεις, χτυπάει το τηλέφωνο.
-Τατιάνα..
- Ναι
- Είσαι καλά; Δεν σε ακούω..
- Προσπαθώ
- Βγήκαν τα αποτελέσματα, η χοριακή είναι 92, είσαι έγκυος, χαμηλή μεν αλλά θετική, θα τα πούμε αύριο το πρωί στο Ιασώ.
- Ναι (άψυχο).

Κλείνεις το τηλέφωνο και ξεσπάς σε κλάματα. Είσαι σίγουρη ότι κάτι δεν πάει καλά.
Το 92 είναι χαμηλό, το ξέρεις. Είσαι σίγουρη ότι δεν θα προχωρήσει η εγκυμοσύνη. Μα καλά πώς έγινε;
Με λυγμούς καλείς τον άντρα σου, έρχεται στο σπίτι σαν τρελός και του τονίζεις να μην έχει ελπίδες γιατί πάτε για παλίνδρομη. Σε ρωτάει αν αυτό σου το είπε ο γιατρός, όχι του λες.
Περνάς ένα εφιαλτικό βράδυ. Νωρίς το πρωί βρισκόσαστε στο Ιασώ και είσαστε έτοιμοι για υπέρηχο. Ο υπερηχογραφιστής σου εξηγεί ότι είναι πολύ νωρίς για να δει οτιδήποτε, όμως υπάρχει η υποψία υποτυπώδους σάκου.
Ο γιατρός σου δίνει μια σακούλα φάρμακα, σου λέει να επαναλάβεις την χοριακή την Τρίτη και αν έχει διπλασιαστεί πάτε καλά. Είσαι έγκυος, σου λέει και εσύ κοιτάς γύρω σου να δεις σε ποια μιλάει. Επαναλαμβάνεις την χοριακή και είναι ήδη 581.

Είσαι έγκυος, σκέφτεσαι...

Θαύματα γίνονται αρκεί να το πιστέψεις, απλά πραγματοποιούνται πάντα μια μέρα αργότερα από όταν τα περιμένεις...

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας τη δική σας ιστορία πατήστε ΕΔΩ

 

Τατιάνα Γιέμελου

Είναι κόρη, είναι γυναίκα, είναι σύζυγος, είναι εργαζόμενη, είναι φίλη και τα τελευταία χρόνια είναι ΚΑΙ μαμά. Ο Πέπε και η Μυρτώ την έκαναν...Δηλαδή όταν το αποφάσισαν αυτοί... 4 χρόνια μετά από όταν το αποφάσισε εκείνη.

Η Τατιάνα έφτασε αισίως τα 32 και είναι μία εργαζόμενη μαμά που προσπαθεί να τα προλάβει όλα.

Τα παιδιά της είναι δύο χρονών και ενός έτους και το Bright Side of Mom είναι η νέα της ενασχόληση που όπως χαρακηριστικά λέει και ή ίδια "κάνει αποκλειστικά και μόνο για εκείνη".

Πρόσφατα από: Τατιάνα Γιέμελου

Bright Side of Mom