(12 ψήφοι)

Εκείνη η Τρίτη...

Εκείνη η Τρίτη...

Αυτή τη δουλειά την θέλεις. Εκτός του ότι πιστεύεις ότι έχεις όλα τα προσόντα, αν σε επιλέξουν θα μείνουν πολύ ικανοποιημένοι από εσένα... Χώρια βέβαια ότι πρέπει άμεσα να βρεις δουλειά γιατί τα περιθώρια όχι απλά έχουν στενέψει αλλά θυμίζουν το στενό παντελόνι που φορούσες προ εγκυμοσύνης και που τώρα δεν μπορείς να μπεις παρά μόνο αν συναντήσεις αύριο μπροστά σου το μαγικό λυχνάρι και βγει το Τζίνι. Είσαι τόσο καιρό χωρίς δουλειά που το σκηνικό εσύ-εργαζόμενη είναι τόσο παλιό όσο και η ταινία «Εργαζόμενο κορίτσι».

Σου έχουν επιβεβαιώσει το interview για την Τρίτη στις 5 το απόγευμα. Και το παιδί?

Τι θα κάνεις με το παιδί? Πού θα το πας? Ποιος θα στο κρατήσει? Ο άντρας σου δουλεύει δυο βάρδιες τις Τρίτες, Πέμπτες και Παρασκευές. Οι γιαγιάδες είναι εκτός Αθηνών. Η φίλη σου και νονά του τώρα βρήκε να έχει πάει στο Μιλάνο για εκείνη την έκθεση με τη δουλειά της, ο αδερφός σου έφυγε σήμερα το πρωί για ταξίδι...κοινώς...άντε ψάχνε να βρεις κάποια φίλη να είναι διαθέσιμη και να μπορεί να της πας το παιδί.

Και ναι...η τύχη σου χαμογελά και η Μαριάννα με χαρά δέχεται να κρατήσει μαζί με τα δύο δικά της το παιδί σου... Θα περάσει ωραία, θα παίξει μαζί τους, θα το προσέχουν μόνο που...μένει στα Πατήσια. Θα μου πεις είναι ωραιότατα και τα Πατήσια, γιατί κάνεις έτσι? Βρε μια χαρά είναι τα Πατήσια απλά αν μένεις Π. Φάληρο και έχεις να πας Κηφισιά μέσω Πατησίων μια εκδρομή την κάνεις. Αυτόματα διώχνεις αποστάσεις και χιλιόμετρα και σκέφτεσαι μόνο την Τρίτη «εκείνη».

Έχεις κάνει πλάνο για το τι θα φορέσεις και πώς θα κάνεις τα μαλλιά σου. Έχεις εκτυπώσει και μάθει απ΄έξω κι ανακατωτά ό,τι έχει γραφτεί στο internet τα τελευταία 5 χρόνια για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Έχεις ανοίξει όποιο χάρτη έχει ο κύριος γκουγκλίδης (της γνωστής οικογενείας) για να βρεις τη διεύθυνση στην Κηφισιά και έχεις ήδη έτοιμο και ρυθμισμένο το GPS στο αυτοκίνητο για όοοταν έρθει η Τρίτη εκείνη (πώς έλεγε στο τραγούδι «το καλοκαίρι εκείνο» ο φίλος σου ο Δάκης).

Τα έχεις όλα σούπερ κομπλέ κανονισμένα και περιμένεις να ξημερώσει η Τρίτη «εκείνη».

Και ξημερώνει η μέρα και τα πουλάκια τιτιβίζουν και τα λουλούδια ανθίζουν και η μέρα κυλάει όμορφη και χαρωπή και φτάνει το μεσημέρι στις 3 που ξεκινάς ντυμένη, στολισμένη και με τις τακούνες έχοντας φορτωθεί έναν ολόκληρο σάκο με τα πράγματα του παιδιού που θα μείνει απλά δύο ώρες στη φίλη σου. Γιατί πώς να το κάνουμε? Να μην βάλεις 3-4 αλλαξιές μήπως και λερωθεί (λες και θα κάνει διαφορετικές εμφανίσεις σε πίστα), 2-3 παιχνίδια αγαπημένα (λες και στο σπίτι εκεί δεν μένουν παιδιά), 3-4 βιβλία, 2 φρούτα, 2 πακέτα μπισκότα (να μην κεράσει κιόλας) συν τον αγαπημένο του αρκούδο που είναι περίπου ένα μέτρο και «εκείνη» την Τρίτη θέλει οπωσδήποτε να πάρει μαζί του! Τα έχεις όλα under control, είστε όλοι μέσα στο αυτοκίνητο, αρκούδες-παιδιά-εσύ και ξεκινάς για τα όμορφα Πατήσια...

Όλα είναι κανονισμένα. Στις 4 θα έχεις αφήσει το παιδί στη Μαριάννα, λίγο να πεις κάποιες οδηγίες (λες και εκείνη δεν έχει παιδιά), λίγο να φιλήσεις καμιά 100στή φορές το μονάκριβό σου (για τις 2 ώρες που θα λείψεις), λίγο να κάνεις και καμιά 10αριά προσευχές μέσα στο αυτοκίνητο μπας και σε προσλάβουν, λίγο να ανανεώσεις το μακιγιάζ σου (πες μου ότι δεν έχω βαφτεί έντονα Μαριάννα?!) μάνι-μάνι πέρασε η ώρα για να είσαι απ΄έξω στις 5 παρά 5. Φα-ντα-στι-κό πλάνο!

Όλα έχουν πάει ρολόι και στις 4:15 ξεκινάς μόνη και έτοιμη το Πατήσια-Κηφισιά γραμμή Νο 450 (παρακαλώ προχωρήστε στο διάδρομο). Βάζεις και Pepper στο ρ/φ να ακούσεις να σου έρθει και μια ζωντάνια και πας από Εθνική οδό για να αποφύγεις την κίνηση όπως πολύ σωστά σου επισήμανε ο μίστερ τζι πι ες.

Στις 4:30 και στο ύψος της Μεταμόρφωσης βλέπεις από μακριά αυτοκίνητο σταματημένο με alarm λόγω βλάβης στη μέση στης Εθνικής οδού με κύριο ηλικιωμένο (τον κάνεις γύρω στα 80 -μέχρι ποια ηλικία επιτρέπεται η οδήγηση?-) να στέκεται αλαφιασμένος και να τον βλέπεις και να λες τώρα ή θα τον χτυπήσουν ή θα λιποθυμήσει. Κανείς δεν σταματάει να τον βοηθήσει, εκείνος πάει πάνω-κάτω, ένα κυκλοφοριακό έχει δημιουργηθεί, τα αυτοκίνητα προσπαθούν να περάσουν και κανείς δεν τον ρωτάει αν χρειάζεται κάτι, που είναι κόκκινος σαν παντζάρι και του'χουν φύγει πουκάμισα και λοιπά. Είσαι σίγουρη ότι ο άνθρωπος κάτι θα πάθει. 

Κανείς δεν τον ρωτάει μέχρι που...ω ναι...πώς είναι δυνατόν να το έκανες ΕΣΥ αυτό στις 4:35 και ενώ σε περιμένουν σε «εκείνη» την Κηφισιά και σε «εκείνο» το ραντεβού που λέγαμε?!

Ρωτάς από το παράθυρο αν χρειάζεται κάτι και σου λέει ότι έχει μείνει με το αυτοκίνητο, δεν έχει κινητό και ότι δεν ξέρει πώς να ειδοποιήσει τον γιο του που έχει κατάστημα στο Ν. Ηράκλειο. Και ναι...του προτείνεις να τον πάρετε τηλέφωνο από το δικό σου κινητό στις 4:38. Ο γιος του σε ευχαριστεί πολύ που βοήθησες τον πατέρα του και σου λέει ότι σε πολύ λίγη ώρα θα είναι εκεί να τον πάρει. Όλα καλά. Θα έρθει ο άνθρωπος όπου να'ναι, θα πάρει τον πατέρα του, άντε να πας κι εσύ στο ραντεβού σου που έχει περάσει η ώρα. Για τα επόμενα πέντε λεπτά ακούς χίλια καλά λόγια από τον καλό κύριο αλλά κι εσύ έτσι που είναι ο άνθρωπος, δεν κάνεις ένα βρουμ να το γυρίσεις το κλειδί να πάρει μπρος το όχημα να φύγεις αλλά κάθεσαι και ακούς με χαμόγελο το που ήταν, που πήγαινε αλλά και για τα εγγόνια (από τον γιο του, ετών 50) μέχρι και ότι κατάγεται από το Καρπενήσι και σκοπεύουν να πάνε οικογενειακώς με το αυτοκίνητο το Σάββατο.

Αρκετά λεπτά αργότερα και αφού (τελικά) έχεις φύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, επιτέλους φτάνεις κυριολεκτικά στο παρά ένα, να κάθεσαι απέναντι από τον κύριο που πρόκειται να κάνετε την συνέντευξη για τη θέση.

Η συνέντευξη ξεκινάει...

18:00. Όλα πήγαν καλά και είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις το δρόμο της επιστροφής με στάση Πατήσια για ανεφοδιασμό-παιδί και μετά τη διαδρομή 630 Πατήσια-Π. Φάληρο (προχωρήστε είπαμε δεν χωράει ο κόσμος).

Παίρνεις το ευχαριστημένο παιδί σου από την φίλη σου Μαριάννα, την ευχαριστείς και επιστρέφετε στο σπίτι. Μια έννοια την έχεις για το αν τελικά σε προτιμήσουν γιατί όταν ανέφερες ότι έχεις ένα δίχρονο στο σπίτι κάποια μούτρα σαν να πήραν ολίγην από την στραβομουτσουνίαση (ίωση που προσβάλει ιδίως πρόσωπα που δεν είναι ικανοποιημένα από κάτι και αντιδρούν σαν να έφαγαν ξινό λεμόνι). Στη διαδρομή σκέφτεσαι και τι να απέγινε ο κύριος Λεωνίδας με το αυτοκίνητο και αν πήγε ο γιος του Σωτήρης (γιος της Καλλιόπης –το έμαθες και αυτό-) να τον πάρει.

Την επόμενη μέρα, στις 10 το πρωί, λαμβάνεις τηλεφώνημα από κάποιον που σε ρωτάει τη διεύθυνσή σου για να σου αποσταλεί κάτι. Σκέφτεσαι ότι σου στέλνουν ήδη την αναγγελία πρόσληψης (αστειεύομαι) και τους λες που μένεις με πολλή χαρά ενώ προσδιορίζεις και την ακριβή ώρα που θα βρίσκεσαι στο σπίτι.

Δύο ώρες αργότερα δέχεσαι τηλεφώνημα από την γραμματέα της εταιρείας που πήγες για συνέντευξη. « Σας ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε και γνωριστήκαμε αλλά η θέση καλύφθηκε».

Μισή ώρα μετά χτυπάει το κουδούνι σου. Μια ανθοδέσμη φτάνει στα χέρια σου με μια καρτούλα που γράφει «Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα κάνατε για τον πατέρα μου χθες - Σωτήρης Δενδρινός».

Ναι... εκείνος... ο γιος του Λεωνίδα και της Καλλιόπης που το Σαββατοκύριακο θα πάνε οικογενειακώς στο Καρπενήσι.

"Κι εμείς σας ευχαριστούμε πολύ που μας ... προτιμήσατε" λες από μέσα σου και πας να βάλεις τα λουλούδια στο βάζο.

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας εικόνες από την καθημερινότητά σας πατήστε ΕΔΩ

 

Αρετή Μποταΐτη

Πέρασε πολλά χρόνια ανάμεσα σε μικρόφωνα, τραγουδιστές, ηχογραφήσεις, cd και μουσικές σκηνές. Το πρόσωπο πίσω από τα φώτα. Κι όταν τα φώτα εκεί έσβησαν, φώτισαν σε ένα παιδικό χαμόγελο στην αγκαλιά της. Στο Bright Side of Mom θα τη βρείτε κάπου ανάμεσα σε λόγια και τραγούδια ως Lead Singer. Στο γήπεδο θα τη βρείτε ως φανατική οπαδό της ομάδας της. Δεν λέει ποτέ όχι στις καλές συναυλίες, στα ζυμαρικά και στην κόρη της.

Top5
Mom 2 Mom

Μετά από πέντε χρόνια

...

«Καλό ταξίδι πολυαγαπημένη μας» έγραφε ένα απο τα

...
(Από τη
...

Βρέθηκα για πρώτη φορά στη

...

γράφει η Janie

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom