(1 Ψήφος)

Η μαμά που βιάζεται να έρθει το καλοκαίρι

Γράφει:
Η μαμά που βιάζεται να έρθει το καλοκαίρι

 

Ξέρω μια μαμά που δεν της αρέσει και πολύ το σχολείο. Σαν και τα παιδιά δηλαδή. Μπορεί να έχει μεγαλώσει και να μην χρειάζεται πια να πηγαίνει στο σχολείο αλλά δεν της αρέσει καθόλου το σχολείο που πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά της. 

Όταν οι υπόλοιποι μεγάλοι τη ρωτάνε γιατί δεν της αρέσει το σχολείο εκείνη τους απαντά πως το θεωρεί κουραστικό και άδικο για όλα τα παιδιά.

Τους λέει πως δεν το βρίσκει σωστό να έχουν τα παιδιά τόσο πολύ διάβασμα για το σπίτι γιατί έχουν περισσότερη ανάγκη από παιχνίδι, ξενοιασιά και λερωμένα ρούχα από τα χώματα.

Τους λέει πως θεωρεί υπεύθυνο το σχολείο που τα παιδιά δεν αφήνουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητα τους ελεύθερα γιατί όλα πρέπει να γίνονται όπως «πρέπει» και όχι όπως θέλουν τα παιδιά.

Ακόμη τους λέει, πως όλες αυτές οι γνώσεις θα μπορούσαν να περιμένουν λιγάκι, σε αντίθεση με τα παιδικά χρόνια που δε δίνεται δεύτερη ευκαιρία σε κανέναν να τα ξαναζήσει.

Λίγοι είναι αυτοί που συμφωνούν με αυτή τη μαμά, μα εκείνη επιμένει να λέει τα ίδια και τα ίδια και να γίνεται κουραστική. Όμως δεν τη νοιάζει. Συνεχίζει να τα πιστεύει όλα αυτά και να ονειρεύεται ένα διαφορετικό σχολείο. Πιο δίκαιο και πιο τίμιο με τα παιδιά.

Ένα σχολείο που οι μαθητές θα τρελαίνονται να πηγαίνουν σε αυτό.

Ένα σχολείο που θα τα αφήνει να πετάξουν και να μάθουν ένα σωρό όμορφα διαφορετικά πράγματα και όχι μόνο τυποποιημένα.

Ένα σχολείο που θα επιτρέπει στα παιδιά να αφήνουν γάιδαρους να πετάνε, να βάφουν κόκκινες τις θάλασσες, να γεμίζουν χρώματα τους τοίχους και να ονειρεύονται!

Γι' αυτό αυτή η μαμά βιάζεται να έρθει το καλοκαίρι. Ανυπομονεί για παγωτά, για ξενύχτια στη θάλασσα, για χρώματα, για λερωμένα χέρια, για τρέλες και για όνειρα!

 

 

 


 

✎ Share Your Story & Join Our Team!

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας, επικοινωνήστε μαζί μας

Terms & Conditions


 

Ελένη Βλάχου

Η Ελένη, όταν ήταν μικρή δεν ήξερε τι ήθελε να γίνει όταν θα μεγάλωνε. Έκανε το πέρασμά της από αρκετές δουλειές για να βρει το δρόμο της, αλλά καμιά δε την κέρδισε. Έτσι αποφάσισε να γίνει μητέρα. Κι έγινε μητέρα 3 παιδιών. Κατέληξε λοιπόν να εργάζεται στο σπίτι της στο ρόλο της νοικοκυράς, χωρίς ωράριο, χωρίς αποδοχές, χωρίς ασφάλιση χωρίς δικαίωμα για ρεπό.
Ακόμα ψάχνει να δει τι θα γίνει όταν με το καλό θα μεγαλώσει. Για ένα είναι σίγουρη: για τα ταξίδια που την πάνε τα βιβλία και οι λέξεις!

Bright Side of Mom