(1 Ψήφος)

Σήμερα γιορτάζεις...

Σήμερα γιορτάζεις...

 

Για τις στιγμές που δεν θυμάμαι, αλλά σε ένιωθα.

Να με κρατάς στην αγκαλιά σου μόλις αντίκρισα το φως του κόσμου, να με φιλάς, να έρχεσαι να δεις αν κοιμάμαι, να πονάς κι εσύ μαζί μου όταν πονούσα, να με σηκώνεις ψηλά για να πιάσω κάτι που δεν έφτανα, να μου μαθαίνεις τον κόσμο, να απαντάς στις ακατάπαυστες ερωτήσεις μου, να με βλέπεις ως το πιο όμορφο και το πιο έξυπνο κορίτσι του κόσμου, να με καμαρώνεις καθώς μεγάλωνα...

Για τις στιγμές που θυμάμαι και σε ένιωθα.

Να φεύγω, πρώτη φορά, από κοντά σου, ν'αφήνω το χέρι σου για να πάω στο σχολείο. Να με ρωτάς αν διάβασα, να σου λέω ψέματα και να χαμογελάς. Να γυρνάω απ' το σχολείο και να μ' ακούς προσεκτικά, να μοιράζομαι μαζί σου τις φίλες μου, πότε χτύπησε η καρδιά μου, τι μας είπε η δασκάλα, με ποιον μάλωσα, τι έφαγα στο διάλειμμα. Να με ντύνεις για να πάω στο πρώτο πάρτι, να ξενυχτάς μαζί μου διαβάζοντας, να με βλέπεις να μεγαλώνω κι άλλο, να γίνομαι απ' το μικρό ανθρωπάκι που κράταγες στην αγκαλιά σου, ατίθασο κορίτσι στην εφηβεία. Να δέχεσαι να σε αμφισβητώ, να μαλώνουμε, να ανησυχείς και να φοβάσαι...

Κι ύστερα, να σε θυμάμαι πάντα και να σε νιώθω να με ζαλίζεις στα τηλέφωνα, να μην πιω πολύ, να οδηγώ προσεκτικά, να σε παίρνω τηλέφωνο, να τρώω, να προσέχω τους ανθρώπους, να προσέχω πού δίνω την καρδιά μου.

Ίσως, γιατί ποτέ κανείς δεν έδωσε την καρδιά του όπως την έδινες εσύ σε εμένα. Για εμένα.

 

Σήμερα γιορτάζεις. Για όλα όσα είπα μέχρι τώρα, για όλα όσα δεν γράφονται και για όλα όσα ξέρουν οι καρδιές μας, θα σου πω "σ'ευχαριστώ". Γιατί είσαι πάντα κοντά μου, όπου και να 'σαι. Γιατί αν δεν ήσουν εσύ, δεν θα ήμουν εγώ. Γιατί, αν δεν στο 'πα όσο έπρεπε τότε, άκουσέ το τώρα, μαμά: Σ'αγαπώ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

10 δώρα που θέλω για τη γιορτή της μητέρας

Η καλή κακή μαμά

Η δεύτερη ευκαιρία

10 τρόποι να είσαι πιο ευτυχισμένη σαν μητέρα

 

Αρετή Μποταΐτη

Πέρασε πολλά χρόνια ανάμεσα σε μικρόφωνα, τραγουδιστές, ηχογραφήσεις, cd και μουσικές σκηνές. Το πρόσωπο πίσω από τα φώτα. Κι όταν τα φώτα εκεί έσβησαν, φώτισαν σε ένα παιδικό χαμόγελο στην αγκαλιά της. Στο Bright Side of Mom θα τη βρείτε κάπου ανάμεσα σε λόγια και τραγούδια ως Lead Singer. Στο γήπεδο θα τη βρείτε ως φανατική οπαδό της ομάδας της. Δεν λέει ποτέ όχι στις καλές συναυλίες, στα ζυμαρικά και στην κόρη της.

Bright Side of Mom