(3 ψήφοι)

Το λάθος | της Ιωάννας Αναγνώστου

Το λάθος | της Ιωάννας Αναγνώστου

Όπως κάθε «σωστός» γονιός, έτσι κι εγώ πιάνω τον εαυτό μου να κάνω καθημερινά λάθη στο μεγάλωμα του παιδιού μου. Κάθε βράδυ, πριν κλείσω τα μάτια αναρωτιέμαι εάν έκανα και τίποτε σωστό την ημέρα που πέρασε.

Μόνο λάθη. Πολλά λάθη.

Πράγματα που θεωρώ εγώ λάθος. Ήταν λάθος μου να τσεκάρω τα emails όταν παίζαμε με τα τουβλάκια. Ήταν λάθος που σήμερα δεν πήγαμε παιδική χαρά. Ήταν λάθος που όταν πλησίασε τη σκάλα έβαλα φωνή και έτρεξα τρομαγμένη.

Πράγματα που θεωρούν οι γιαγιάδες λάθος. Είναι λάθος να μην αφήνεις το παιδί να το αγκαλιάζουν όλοι. Είναι λάθος να φοβάσαι τα μικρόβια. Είναι λάθος να μην κάνεις ακριβώς τα ίδια πράγματα που κάναμε εμείς.

Πράγματα που θεωρούν οι φίλες λάθος. Είναι λάθος να θηλάζεις ακόμη. Είναι λάθος να μη δίνεις πιπίλα. Είναι λάθος να μην αφήνεις το παιδί να κλαίει και λίγο.

Πράγματα που θεωρούν οι φίλοι λάθος. Είναι λάθος να μένεις μέσα τα βράδια. Είναι λάθος να μην κάνεις τη ζωή που έκανες και πριν το παιδί. Είναι λάθος να μην κάνεις ό,τι κάνουμε εμείς.

Πράγματα που θεωρούν οι εργοδότες λάθος. Είναι λάθος να θέλεις τις ίδιες εργασιακές ευκαιρίες με τους άντρες. Είναι λάθος να θέλεις να μείνεις κοντά στο παιδί σου όσο μπορείς περισσότερο. Είναι λάθος να θέλεις ειδική μεταχείριση επειδή είσαι θηλάζουσα μαμά.

Πράγματα που θεωρούν οι ειδικοί λάθος. Είναι λάθος να διαβάζεις έρευνες και επιστημονικά άρθρα στο ιντερνετ. Είναι λάθος να σου φαίνονται ακριβές οι υπηρεσίες μας όταν πρόκειται για το παιδί σου. Είναι λάθος να μας αμφισβητείς.

Πράγματα που θεωρεί το παιδί σου λάθος. Τα πάντα. Απλά τα μαζεύει για την εφηβεία.

 

Τα λάθη είναι παντού. Τα λάθη είναι πολλά. Τα λάθη διαφέρουν κάθε μέρα. Τα λάθη είναι μικρά αλλά και μεγάλα. Υπάρχουν λάθη που σε στοιχειώνουν και λάθη που ξεχνάς. Λάθη που σε μαθαίνουν, και λάθη που γελάς.

Τελικά με λάθη μεγαλώσαμε κι εμείς κι όλοι οι άλλοι.

Συνέχισε τα λάθη, μαμά.

 

 


 Διαβάστε επίσης :


 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

  

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Ιωάννα Αναγνώστου

Η Ιωάννα πάντα αγαπούσε τις ταινίες που έκρυβαν μεγάλες ανατροπές στην ιστορία των πρωταγωνιστών. Έτσι η ζωή μια ωραία πρωία αποφάσισε να της δείξει τη διαφορά μεταξύ σεναρίου και πραγματικότητας. Καμία! Απολύτως καμία! Όλα αυτά που βλέπουμε συμβαίνουν. Αλήθεια στο λέω.
Κάτω από τις πιο αναπάντεχες συνθήκες και μοναδικές στιγμές, εκεί που δεν το περιμένεις, τσουπ, στη γωνία κρύβονται αλλαγή καριέρας, γάμος, κοιλίτσα και πολλές πολλές εκπλήξεις! Νέα σύζυγος, νέα επιχειρηματίας και νέα μαμά...φίλη, κουμπάρα, κόρη κι αδερφή... ε, μια δόση τρέλας πρέπει να την κουβαλάς για να τα βγάλεις πέρα. Για όλα αυτά γράφει... γιατί τα πιο τρελά σενάρια τελικά είναι βγαλμένα από τη ζωή! Stay tuned!

Top5
Mom 2 Mom

Μετά από πέντε χρόνια

...

«Καλό ταξίδι πολυαγαπημένη μας» έγραφε ένα απο τα

...
(Από τη
...

Βρέθηκα για πρώτη φορά στη

...

γράφει η Janie

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom