(5 ψήφοι)

Είναι Σάββατο βράδυ | της Ιωάννας Αναγνώστου

Είναι Σάββατο βράδυ | της Ιωάννας Αναγνώστου

Είναι Σάββατο βράδυ, 22.30.
Η μικρή επιτέλους κοιμάται. Κάνει άλμα ανάπτυξης (αν δεν γνωρίζεις τι είναι, μην σκας, κάθε πράγμα στον καιρό του). Τις τελευταίες εβδομάδες γκρινιάζει όλη την ημέρα. Τα βράδια ξυπνάει κάθε μία ώρα. Θέλει να κοιμάται αγκαλιά. Μόλις την ακουμπήσω δίπλα μου, στο κρεβάτι, ουρλιάζει σπαραχτικά.

 

Είναι Σάββατο βράδυ, 22.45 και τα μαλλιά μου είναι ένας μόνιμος κότσος. Τα μάτια μου καίνε απο την αϋπνία. Η πλάτη μου πονάει σε κάθε κίνηση. Τα χέρια μου ζυγίζουν 10 κιλά το καθένα. Μπορεί να λέω και λίγο. Μπάνιο κάνω μετά τα μεσάνυχτα, όσο πιο γρήγορα και αθόρυβα μπορώ.

 

Είναι Σάββατο βράδυ, 23.00 και ο άντρας μου δουλεύει ακόμη στο laptop. Όλη την εβδομάδα λείπει, στη δουλειά. Ηλίθια οικονομική κρίση. Μου λείπει.

 

Είναι Σάββατο βράδυ 23.15 και οι φίλες χωρίς παιδιά έχουν πάει για ποτό στο νέο theplacetoberightnow της βραδινής Αθήνας. Ανεβάζουν selfies με cocktails, φτιαγμένα μαλλιά, αψεγάδιαστο μακιγιάζ και χαμόγελα.

 

Είναι Σάββατο βράδυ 23.30 και με έχουν πάρει τα κλάματα.

 

Είναι Σάββατο βράδυ 23.45 και θέλω να κάνω μπάνιο για 2 ώρες. Να χτενιστώ, να βαφτώ, να φορέσω το στενό φόρεμα που μου έκανε πριν την εγκυμοσύνη. Θέλω να πιαστώ χεράκι-χεράκι με τον άντρα μου, να πάμε να πιούμε και να χορέψουμε σε όλα τα αγαπημένα μας μπαράκια. Να γυρίσουμε τα ξημερώματα και να κοιμηθούμε μέχρι το απόγευμα.

 

Είναι Σάββατο βράδυ 00.00 και η μικρή ξύπνησε με κλάμα. Θηλάζει. Ακούω την αναπνοή της που ηρεμεί. Σταματάει. Ανοίγει τα μάτια, με κοιτάει. Και μου χαμογελάει. "Μα – μα – τα – τα - κουουουου- πφφφφφφ. "

 

Είναι Κυριακή 00.15. Το laptop κλείνει, έρχεται στο κρεβάτι και με βρίσκει να κλαίω. "Τι έπαθες αγάπη μου;" , "Είμαι ευτυχισμένη, είμαι πολύ ευτυχισμένη!". Αγκαλιά. " Έχεις κουραστεί πολύ, ε;", "Όχι καθόλου! Πότε θα κάνουμε κι άλλο ένα ζουζούνι;"

 

Είναι Κυριακή 00.30 και έχω στην αγκαλιά μου όλου του κόσμου την αγάπη.

 

 

 


Διαβάστε επίσης:

Πριν το παιδί


 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Ιωάννα Αναγνώστου

Η Ιωάννα πάντα αγαπούσε τις ταινίες που έκρυβαν μεγάλες ανατροπές στην ιστορία των πρωταγωνιστών. Έτσι η ζωή μια ωραία πρωία αποφάσισε να της δείξει τη διαφορά μεταξύ σεναρίου και πραγματικότητας. Καμία! Απολύτως καμία! Όλα αυτά που βλέπουμε συμβαίνουν. Αλήθεια στο λέω.
Κάτω από τις πιο αναπάντεχες συνθήκες και μοναδικές στιγμές, εκεί που δεν το περιμένεις, τσουπ, στη γωνία κρύβονται αλλαγή καριέρας, γάμος, κοιλίτσα και πολλές πολλές εκπλήξεις! Νέα σύζυγος, νέα επιχειρηματίας και νέα μαμά...φίλη, κουμπάρα, κόρη κι αδερφή... ε, μια δόση τρέλας πρέπει να την κουβαλάς για να τα βγάλεις πέρα. Για όλα αυτά γράφει... γιατί τα πιο τρελά σενάρια τελικά είναι βγαλμένα από τη ζωή! Stay tuned!

Top5
Mom 2 Mom

Μετά από πέντε χρόνια

...

«Καλό ταξίδι πολυαγαπημένη μας» έγραφε ένα απο τα

...
(Από τη
...

Βρέθηκα για πρώτη φορά στη

...

γράφει η Janie

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom