(8 ψήφοι)

Πες ένα μπράβο ρε γαμώτο | της Ιωάννας Αναγνώστου

Πες ένα μπράβο ρε γαμώτο | της Ιωάννας Αναγνώστου

 

Όταν γίνεσαι πρώτη φορά γονιός, η πιθανότητα να ακούσεις «μπράβο, τα καταφέρνεις περίφημα» ή «μπράβο νέα μανούλα» ή «μπράβο. σκέτο.» είναι 1:1.000.000. Κάντο 1: 100.000.000.

Η πιθανότητα να ακούσεις συμβουλή ή/και παρατήρηση ή/και παράπονο ή/και σποντούλα ή/και κακία μεταμφιεσμένη σε ρωτάωγιατίενδιαφέρομαιβρεκουτό, είναι.... 100/100. Να το παίξεις στοίχημα, έχει καλή απόδοση.
Θα τα ακούσεις όοοοολα απο τους γονείς σου, τους γονείς του, τις φίλες με παιδιά, τους φίλους χωρίς παιδιά, τους συναδέλφους, τους γνωστούς και τους άγνωστους στο δρόμο.

Γι' αυτό λοιπόν, θέλω να σου πω εγώ ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ.

 

Μπράβο που τα έχεις καταφέρει μέχρι εδώ. Είσαι μαμά για λίγες μέρες/εβδομάδες/μήνες... κι αυτό δεν είναι καθόλου λίγο. Είναι κατόρθωμα.

 Μπράβο που γέννησες φυσιολογικά. Μπράβο που έκανες καισαρική. Μπράβο που υιοθέτησες. Δίνεις νόημα στη λέξη ζωή.

✔  Μπράβο που θηλάζεις. Μπράβο που δίνεις γάλα σκόνη. Μπράβο σου, γιατί ταΐζεις το παιδί σου.

✔  Μπράβο που βλέπεις τα πεθερικά σου. Στο σχολείο εξετάσεις δίναμε 1 φορά το τρίμηνο.

✔  Μπράβο που βλέπεις τους γονείς σου. Το να αντιμετωπίζεις το ίδιαημάνασουέγινες θέλει θάρρος.

✔  Μπράβο που έχεις βοήθεια. Μπράβο που τα κάνεις όλα μόνη σου. Μπράβο γιατί τα καταφέρνεις, κι αυτό έχει σημασία.

✔  Μπράβο που το μόνο που κάνεις είναι να μας λες για το παιδί σου. Μοιράζεσαι μαζί μας το πιο σημαντικό πράγμα που συνέβη στη ζωή σου.

✔  Μπράβο που πήρες τη φίλη σου τηλέφωνο μετά από 3 ή 13 μήνες. Αυτά τα 5' θα μπορούσες να ξεκουραστείς, ακόμη και να κοιμηθείς.

✔  Μπράβο που γύρισες στη δουλειά. Μπράβο που σταμάτησες τη δουλειά. Πήρες μια δύσκολη απόφαση που χρειάζεται σκληρές θυσίες. Είτε πρόκειται για την καριέρα σου, είτε για τον χρόνο μακριά από το παιδί σου.

✔  Μπράβο που πήρες κιλά. Μπράβο που έχασες κιλά. Είσαι ένας αληθινός άνθρωπος με αδυναμίες, είτε λέγεται προφιτερόλ, είτε λέγεται θερμίδα.

 

ΜΠΡΑΒΟ γιατί είσαι ΜΑΜΑ. Ό,τι άλλο κι αν είσαι, είναι ανθρώπινο. Το ότι είσαι μαμά, είναι κάτι υπεράνθρωπο.

 

 


► Share Your Story & Join Our Team!

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας, επικοινωνήστε μαζί μας

 Terms & Conditions


 

Ιωάννα Αναγνώστου

Η Ιωάννα πάντα αγαπούσε τις ταινίες που έκρυβαν μεγάλες ανατροπές στην ιστορία των πρωταγωνιστών. Έτσι η ζωή μια ωραία πρωία αποφάσισε να της δείξει τη διαφορά μεταξύ σεναρίου και πραγματικότητας. Καμία! Απολύτως καμία! Όλα αυτά που βλέπουμε συμβαίνουν. Αλήθεια στο λέω.
Κάτω από τις πιο αναπάντεχες συνθήκες και μοναδικές στιγμές, εκεί που δεν το περιμένεις, τσουπ, στη γωνία κρύβονται αλλαγή καριέρας, γάμος, κοιλίτσα και πολλές πολλές εκπλήξεις! Νέα σύζυγος, νέα επιχειρηματίας και νέα μαμά...φίλη, κουμπάρα, κόρη κι αδερφή... ε, μια δόση τρέλας πρέπει να την κουβαλάς για να τα βγάλεις πέρα. Για όλα αυτά γράφει... γιατί τα πιο τρελά σενάρια τελικά είναι βγαλμένα από τη ζωή! Stay tuned!

Top5
Mom 2 Mom

Μετά από πέντε χρόνια

...

«Καλό ταξίδι πολυαγαπημένη μας» έγραφε ένα απο τα

...
(Από τη
...

Βρέθηκα για πρώτη φορά στη

...

γράφει η Janie

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom