(13 ψήφοι)

Ασυνείδητη μάνα κλειδώνει τα παιδιά της στο σπίτι | Λένα Φίλη

Γράφει:
Ασυνείδητη μάνα κλειδώνει τα παιδιά της στο σπίτι | Λένα Φίλη

Η πετούγια της κουζινόπορτας σπασμένη από καιρό. Η πόρτα ανοίγει μόνο με το κλειδί από την μέσα μεριά. Κάθε φορά που βλέπω έτσι την πόρτα νευριάζω με την αναβλητικότητα μου. Πρέπει κάποια στιγμή να φωνάξω το μάστορα. Αύριο θα το κάνω οπωσδήποτε!

Η ίδια σκέψη κάθε μέρα, η ίδια σκέψη και σήμερα. Κρατάω μια λεκάνη με ρούχα για άπλωμα. Βγαίνω στη βεράντα και τραβάω με δύναμη την πόρτα πίσω μου. Κλείνει με θόρυβο. Τα παιδιά είναι μέσα. Μέσα; Μέσα; Παναγιά μου, είναι μέσα. Τα έκλεισα μέσα! Μόνα τους, δεν μπορούν να ανοίξουν την πόρτα με το κλειδί. Η κόρη μου μού μιλάει από μέσα. Μαμά, δεν μπορώ να ανοίξω την πόρτα. Άνοιξε, θέλω να βγω έξω. Ο γιος μου δεν ακούγεται καν. Τι του έχει συμβεί, Χριστέ μου;

Ο πανικός κατακλύζει το μυαλό μου. Don't panic, don't panic! Αμ δε! Μου πέφτει η λεκάνη από τα χέρια. Κάνω ένα εκατομμύριο σκέψεις σε ένα δευτερόλεπτο. Θα βάλουν τα δάχτυλα στις πρίζες, θα πιούν χλωρίνη, θα σκαρφαλώσουν στον πάγκο της κουζίνας και θα πέσουν, θα πανικοβληθούν και θα κλαίνε σπαρακτικά, θα γκρεμίσουν την τηλεόραση, θα κοπούν με τα μαχαίρια και τα ψαλίδια, θα σπάσουν τη βιτρίνα με τα κρυστάλλινα, θα πνιγούν με τα lego. Μια τραγωδία θα εξελιχθεί εκεί μέσα και εγώ θα στέκομαι σαν την ηλίθια εδώ έξω, ανήμπορη να τα σώσω, εγώ μια μάνα που θα κατηγορηθεί αργότερα για εγκληματική αμέλεια ανηλίκων. Ένοχη! Άκουσα μέχρι και την φωνή του εισαγγελέα. Σας το ορκίζομαι, την άκουσα.

Ψάχνω για λύσεις. Πρέπει να μπω μέσα. Κάνε κάτι! Σκέψου κάτι! Μην πιάνεις απλά το κεφάλι σου. Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει αμέσως!
Να μπω από το παράθυρο. Μα είναι κλειστό. Αδύνατον να το ανοίξουν από μέσα τα παιδιά.
Να βγω στο δρόμο να ζητήσω βοήθεια. Η αυλόπορτα είναι διπλοαμπαρωμένη και τα κλειδιά μέσα.
Να πάρω τηλέφωνο. Εντάξει, το έχεις χαμένο εντελώς όμως. Το τηλέφωνο είναι μέσα, hello.
Να φωνάξω την γειτόνισσα. Ναι, ναι! Και αυτή θα τηλεφωνήσει στον άντρα μου να έρθει αμέσως, να ξεκλειδώσει την αναθεματισμένη πόρτα.
Και αν λείπει η γειτόνισσα; Όχι επάνω είναι, την είχα ακούσει πριν να κάνει θόρυβο. Να την έχει καλά ο Θεός την καλή γειτόνισσα. Και αν ο άντρας μου είναι μακριά, πόση ώρα θα κάνει να έρθει; Θα προφτάσει, πριν γίνει το μεγάλο κακό; Να σπάσω το κρύσταλλο της πόρτας; Να βρω μια πέτρα μεγάλη από την αυλή, πριόνι! Όχι, όχι το πριόνι, πάρε το σκερπάνι! Και αν τα τραυματίσω; Και ηλίθια και ένοχη, κύριε πρόεδρε!

Περνάνε ακριβώς 2,5 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που αντιλαμβάνομαι ότι έχει κλείσει πίσω μου η πόρτα. Μέσα σε αυτά τα 2,5 δευτερόλεπτα έχω «σκοτώσει» τα παιδιά μου και ακούω ήδη την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου. Οι δραματοποιημένοι τίτλοι των κεντρικών δελτίων της χώρας ακούγονται δε ως «μουσικό» χαλί κάτω από την δικαστική απόφαση.

Και μετά είναι η λυτρωτική εκείνη στιγμή που συνειδητοποιώ ότι η πετούγια της πόρτας που είναι σπασμένη είναι από μέσα, από μέσα, από Μ-Ε-Σ-Α! Η πόρτα μπορεί να ανοίξει από έξω, γιατί η απέξω πετούγια είναι στη θέση της και λειτουργεί μια χαρά. Γυρίζω την πετούγια και η πόρτα τσακ, ανοίγει αβάδιστα και αβασάνιστα. Μπαίνω στο σπίτι με τρελή ανακούφιση που ισοδυναμεί με εισιτήριο επιστροφής από την Κούλουρη, τον γνωστό προορισμό των τρομοκρατημένων ψυχών.

Διαπιστώνω ξέπνοα ότι είμαι σκέτο ηλίθια τελικά.

Η κόρη μου με κοιτά με απορία και ο γιος μου δεν έχει πάρει χαμπάρι την τιτανομέγιστη απειλή των 2,5 δευτερολέπτων που μόλις αποσοβήθηκε.

«Καλύτερα να μην το πω σε κανέναν» κάνω την συνωμοτική συμφωνία με τον εαυτό μου και ορκίζομαι ότι την επόμενη μέρα θα φωνάξω τον μάστορα. Μα τη σπασμένη πετούγια!

 

 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Λένα Φίλη

H Λένα Φίλη γεννήθηκε στη χώρα του αμερικανικού ονείρου και επέστρεψε με τους γονείς της στη χώρα του ελληνικού μύθου. Από μικρή απέκτησε μια σχέση αγάπης με τις θετικές επιστήμες αλλά ερωτεύτηκε τις θεωρητικές. Αμφιταλαντεύτηκε ανάμεσα τους, ώσπου ακολουθώντας τις επιταγές της ελληνικής κοινωνίας κόσμησε τον τοίχο του σπιτιού της με ένα δίπλωμα αξιοζήλευτο, που σαν καλός σύζυγος της απέφερε μεν τα ως προς το ζην, αλλά δεν της πρόσφερε τον έρωτα που ελάχιστοι τυχεροί βιώνουν μέσα από τη δουλειά τους. Στα δεύτερα άντα της αποφάσισε να αναζητήσει ξανά το χαμένο πάθος και ας μην συνοδεύεται από κορνιζαρισμένο πτυχίο στον τοίχο.

Top5
Mom 2 Mom

Μετά από πέντε χρόνια

...

«Καλό ταξίδι πολυαγαπημένη μας» έγραφε ένα απο τα

...
(Από τη
...

Βρέθηκα για πρώτη φορά στη

...

γράφει η Janie

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom