(9 ψήφοι)

12 πράγματα που δεν συνέβησαν όταν έγινα μητέρα

12 πράγματα που δεν συνέβησαν όταν έγινα μητέρα

της Heather Spohr

Είναι απίστευτο το πώς αλλάζουν οι αντιλήψεις των ανθρώπων για σένα με το που γίνεσαι μαμά. Παρόλο που πολλές πτυχές της ζωής μου πράγματι άλλαξαν, αυτό που νιώθω μέσα μου δεν άλλαξε καθόλου.

1. To όνομά μου δεν άλλαξε σε ...μανούλα.

Τα παιδιά μου μπορεί να με φωνάζουν μαμά γιατί είμαι η μητέρα τους, αλλά στο δίπλωμα οδήγησης δεν γράφει «Μανούλα». Μπορείτε να με φωνάζετε με το μικρό μου όνομα ή κυρία Σπορ.

2. Δεν βρήκα μαγικά όλες τις απαντήσεις για τα πάντα.

Όταν ήμουν παιδί, νόμιζα ότι όλοι οι γονείς είχαν ένα βιβλίο στο οποίο υπήρχαν οι απαντήσεις για κάθε είδους ερώτηση. Τώρα αισθάνομαι λίγο «εξαπατημένη».

3. Δεν έγινα καλύτερη από τους άλλους.

Το ότι έγινα μητέρα δεν με έκανε καλύτερο άνθρωπο από οποιονδήποτε άλλο στη Γη... με έκανε απλά μητέρα.

4. Ο χρόνος μου δεν έγινε πολυτιμότερος από οποιουδήποτε άλλου.

Αν μη τι άλλο, έχω πλέον επίγνωση ότι πρέπει να χρησιμοποιώ ποιοτικά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που περισσότερο ευγνώμων όταν οι άλλοι περνούν αυτό το χρόνο μαζί μου.

5. Δεν παράτησα τις προσωπικές μου φιλοδοξίες και τα όνειρά μου.

Παραμένω ένα άτομο που θέλει να κάνει πράγματα και να πετύχει τα όνειρά του. Το να αποκτήσω παιδιά ήταν μόνο ένα από τα όνειρά μου και νομίζω ότι είναι πολύ καλό το γεγονός ότι εξακολουθώ να έχω φιλοδοξίες (παρόλο που ποτέ δεν θα καταφέρω να κάνω φωνητικά στην τραγουδίστρια Gwen Stefani).

6. Δεν έχω σταματήσει να έχω ενδιαφέροντα.

Κάποια από τα ενδιαφέροντα που είχα πριν γίνω μαμά έχουν εξελιχθεί και κάποια τα έχω παρατήσει, αλλά θα εξακολουθήσω να ψάχνω ενδιαφέροντα πέρα από τα παιδιά μου! Είμαι καλύτερος άνθρωπος (και καλύτερη μητέρα) επειδή έχω χόμπι, πάθη και στόχους.

7. Δεν έχω σταματήσει να θέλω να βγαίνω έξω με τους φίλους μου.

Σίγουρα είναι πιο δύσκολο πλέον, αλλά δεν έχω σταματήσει να το θέλω. Όλοι έχουμε ένα εκατομμύριο υποχρεώσεις και πράγματα να κάνουμε, αλλά ο χρόνος που διαθέτω για να τον περνάω με τους φίλους μου είναι πραγματικά πολύτιμος και χρυσός.

8. Δεν έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για το σεξ.

Είμαι μαμά, αλλά είμαι επίσης και γυναίκα με τις απολαύσεις που αυτό συνεπάγεται. Μου αρέσει να φαίνομαι όμορφη -μερικές φορές θέλω και να δείχνω σέξι. Θα ήθελα να μοιάζω όπως ακριβώς στα 20 μου, αλλά εντάξει αποδέχομαι το πέρασμα του χρόνου.

9. Δεν πιστεύω ξαφνικά ότι τα παιδιά είναι το κλειδί για την κατάκτηση της πραγματικής ευτυχίας.

Δεν πιστεύω ότι τα παιδιά είναι ο μόνος τρόπος για να βρει κανείς την αληθινή ευτυχία ή να βιώσει την αληθινή αγάπη. Αυτό που κάνει εμένα ευτυχισμένη, μπορεί να μην κάνει κάποιον άλλον ευτυχισμένο. Τα παιδιά δεν είναι για όλους. Μερικοί από τους καλύτερους ανθρώπους που ξέρω δεν είναι γονείς.

10. Η ζωή μου δεν έχει γίνει τέλεια.

Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά προφανές. Εξωτερικά, η ζωή κάποιου μπορεί να δείχνει ωραία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τις μάχες που δίνει με τον εαυτό του. Έχω την οικογένεια που πάντα ήθελα, αλλά όχι με τον τρόπο που την ήθελα. Κανενός η ζωή δεν είναι τέλεια.

11. Δεν προσπαθώ να τα κάνω όλα. 

Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για να τα κάνω όλα ως γονιός, αλλά εγώ δεν είμαι έτσι. Έχω επιλέξει να επικεντρώνομαι σε αυτά που είμαι καλή και να μην ανησυχώ για τις ελλείψεις μου.

12. Δεν έχω σταματήσει να εκτιμώ τον εαυτό μου.

Καθόλου.

 

 

[Το διαβάσαμε στη Huffington Post]

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας. 

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Αρετή Μποταΐτη

Πέρασε πολλά χρόνια ανάμεσα σε μικρόφωνα, τραγουδιστές, ηχογραφήσεις, cd και μουσικές σκηνές. Το πρόσωπο πίσω από τα φώτα. Κι όταν τα φώτα εκεί έσβησαν, φώτισαν σε ένα παιδικό χαμόγελο στην αγκαλιά της. Στο Bright Side of Mom θα τη βρείτε κάπου ανάμεσα σε λόγια και τραγούδια ως Lead Singer. Στο γήπεδο θα τη βρείτε ως φανατική οπαδό της ομάδας της. Δεν λέει ποτέ όχι στις καλές συναυλίες, στα ζυμαρικά και στην κόρη της.

Top5
Mom 2 Mom

Μετά από πέντε χρόνια

...

«Καλό ταξίδι πολυαγαπημένη μας» έγραφε ένα απο τα

...
(Από τη
...

Βρέθηκα για πρώτη φορά στη

...

γράφει η Janie

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom