(10 ψήφοι)

Η Τζέιν Φόντα και η συναισθηματική καλλιέργεια των αγοριών

Η Τζέιν Φόντα και η συναισθηματική καλλιέργεια των αγοριών

Στο τέλος μιας ανοιχτής συζήτησης στο συνέδριο Women and Power, η Τζέιν Φόντα ρωτήθηκε αν θέλει να πει κάτι ακόμα στο κοινό. Τότε μίλησε για το πώς μεγαλώνουν οι γιοι μας, και συγκεκριμένα για την επαφή που έχουν με τα συναισθήματά τους, τη συναισθηματική τους καλλιέργεια, όπως είπε. Επισήμανε ότι τα αγόρια αποθαρρύνονται από το να εκφράζουν συμπόνια, αγάπη ή οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα, λόγω της απειλής του bullying, χάνοντας έτσι σιγά σιγά την επαφή με την καρδιά τους. Μίλησε για τη σημασία που έχει η συναισθηματική καλλιέργεια για το μέλλον του κόσμου, συνδέοντας την έλλειψη επαφής και κατανόησης των αγοριών σε ό,τι έχει να κάνει με τα συναισθήματά τους με τη βία που μαστίζει την αμερικανική κοινωνία και όχι μόνο.

«Έχω έναν εγγονό, 8 χρονών. Ένα φλέγον ζήτημα που σκέφτομαι συχνά είναι "Τι κάνουμε με τους γιους μας;". Διαβάζουμε τους τίτλους των εφημερίδων για την επίθεση στο Columbine και όλες τις άλλες ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία, και οι τίτλοι λένε "Τι συμβαίνει στα παιδιά μας;", "Τι συμβαίνει στους Αμερικανούς εφήβους;". Αλλά το θέμα είναι "τι συμβαίνει στους γιους μας, στα αγόρια μας;" και έχει να κάνει με το ζήτημα της διχοτόμησης...

Το πώς μεγαλώνουμε τους γιους ή τους εγγονούς μας θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο μέλλον [...] Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τους γιους και τους εγγονούς μας συναισθηματικά καλλιεργημένους. Να κρατήσουμε την καρδιά και το μυαλό τους σε επαφή μεταξύ τους.

Είναι πολύ δύσκολο. Έχω δουλέψει με εφήβους, και τα αγόρια που έχουν επαφή με την καρδιά τους, με τα συναισθήματά τους δεν αισθάνονται ασφάλεια γιατί τα φωνάζουν αδερφές και μαμάκηδες... Τα αγόρια δεν ξέρουν πια πότε είναι θλιμμένα. Δεν ξέρουν γιατί κάνουν πολλά από τα πράγματα που κάνουν... σεξ, ναρκωτικά, αλκοόλ, κ.λπ... είναι γιατί έχουν κατάθλιψη... Χάνουν τη συναισθηματική τους καλλιέργεια.

Πρέπει να μεγαλώσουμε αγόρια που να είναι ικανά για οικειότητα, αγάπη, συμπόνια και ενσυναίσθηση...»

 

 

 Ενημέρωση σχετικά με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ιστοσελίδα

Μυρτώ Αθανασοπούλου

Η Μυρτώ Αθανασοπούλου δεν ξέρει να απαντήσει στην ερώτηση "τι δουλειά κάνεις;". Σπούδασε Θεατρολογία και Μετάφραση και για χρόνια δουλεύει ως επιμελήτρια κειμένων. Της αρέσουν τα βιβλία, τα γλυκά, το κέντρο της πόλης, τα δέντρα και η θάλασσα. Έχει μια μικρή κόρη και θέλει να την κάνει συνέχεια να γελάει.

Top5
Kid Rock

Της ...

- Μπιχλιμπίδα μου, χαμήλωσε λιγάκι την τηλεόραση......

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Η παραλία γεμίζει παιδάκια,

...

1. Ανακοινώστε ότι είναι ώρα για φαγητό.

2.

...

Τα παιδιά βλέπουν. Τα παιδιά πράττουν. Αυτό είναι το

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom