(4 ψήφοι)

Κυβέρνηση παιδιών

Κυβέρνηση παιδιών

Κυρίες μου και κύριοι, το 2014 επιλέχθηκε από ανώτερες υπερφυσικές δυνάμεις να είναι η χρονιά που ξεκινά η διακυβέρνηση του κόσμου από... τα παιδιά.
Με άλλα λόγια, ενήλικοι, τέρμα το διάλειμμα και τα κεφάλια μέσα, γιατί έρχονται νέοι νόμοι και κανόνες φτιαγμένοι από χαμογελαστά και χρωματιστά παιδιά.

Τον πρώτο κιόλας μήνα καλείστε να δημιουργήσετε έναν κόσμο σε παιδικό μέγεθος. Καταργούνται οι πανύψηλες καντίνες και τα απόρθητα beach bars, ενώ τα ψυγεία των παγωτών δε θα ξεπερνούν τα 50 εκατοστά. Τα μπισκότα θα τοποθετούνται, με νόμο, στα χαμηλά ντουλάπια και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα θα παραμένουν στολισμένα για τουλάχιστον 3 μήνες.

Όλοι οι τοίχοι θα βαφτούν με έντονα χρώματα, στους δρόμους θα παίζει μουσική και τις δύσκολες ημέρες θα ακούγονται παραμύθια από ειδικά μεγάφωνα στο Σύνταγμα. Το άγαλμα του Ευγένιου Τριβιζά θα τοποθετηθεί δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη και η Βουλή θα καλυφθεί με ζαχαρωτά.

Τα παιδιά έχουν ήδη προσκαλέσει γίγαντες από το Hogwarts για να σας ελέγχουν-καταδιώκουν τα πρώτα χρόνια, να σας κρατούν από τα χέρια σα να θέλουν να τα ξεριζώσουν και να σας απομακρύνουν από οτιδήποτε σας κινεί το ενδιαφέρον με το φόβο ότι θα το καταστρέψετε.

Παράλληλα, θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές για όλους τους εργαζόμενους ενήλικες. Κάθε τρίμηνο τα παιδιά θα συναντιούνται με τους προϊσταμένους σας και θα ενημερώνονται για την πρόοδό σας. Σε περίπτωση που δεν μένουν ευχαριστημένα με τα αποτελέσματα θα έχουν το δικαίωμα να σας τιμωρούν με περιορισμό κατ' οίκον και στέρηση αλκοόλ, τηλεοπτικών εκπομπών και του κινητού σας τηλεφώνου.
Προς ενημέρωσή σας, με τη λήξη του 8ώρου θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα φύλαξης που θα σας απασχολεί κατά τις ώρες που τα παιδιά δε θα είναι διαθέσιμα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να παραμείνετε με ηλικιωμένους ενήλικες (τύπου παππούς-γιαγιά ) οι οποίοι όμως έχουν διαγνωστεί με βαρύ πένθος λόγω χαμένης σύνταξης και λαμβάνουν συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

Από εδώ και στο εξής, δεν έχετε δικαίωμα να επιλέγετε τα ρούχα και τα παπούτσια σας. Τα παιδιά θα τα επιλέγουν σύμφωνα με το δικό τους γούστο και θα υποβάλλεστε σε ειδικές γυμναστικές ασκήσεις για να τα φορέσετε.

Κατά τις βραδινές εξόδους των παιδιών, οφείλετε να έχετε κοιμηθεί το μεσημέρι, να κάνετε παρέα με όποιους βρείτε στην περιοχή απλά και μόνο γιατί είναι στο δικό σας μέγεθος και να ζωγραφίζετε ατελείωτα για να περάσει η ώρα.

Κατά τις καλοκαιρινές διακοπές θα κολυμπάτε μόνο σε παραλίες όπου μπορούν να παίξουν τα παιδιά και για όσο χρόνο επιθυμούν. Θα πασαλείβεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με πηχτές αντηλιακές κρέμες και θα φοράτε υποχρεωτικά άβολα αλλά μοδάτα καπέλα.

Τέλος, θα αφαιρεθεί από τα παιδιά κάθε ευθύνη για τα κάτωθι: Σπασμένα προφυλακτικά, Λάθος εραστές, Ανεκπλήρωτες αγάπες, Χαμένα χρόνια και δύσκολες εγκυμοσύνες ενώ θα φτιαχτούν νέοι νόμοι με μοναδικό σκοπό το δικό τους συμφέρον. Για τους ενήλικες θα μείνει μόνο μια Διεθνής Σύμβαση που θα περιγράφει τα δικαιώματά τους.

Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος λοιπόν και όποιος «μεγάλος» τα καταφέρει κερδίζει 2014 ζωούλες και ένα κανονάκι δώρο από τα παιδιά στην εξουσία!

 

*Η Νότα Μπούμπαλου είναι θεατρολόγος.

*protagon.gr

Νότα Μπούμπαλου

Η Νότα Μπούμπαλου είναι θεατρολόγος.

Πρόσφατα από: Νότα Μπούμπαλου

Top5
Kid Rock

Της ...

- Μπιχλιμπίδα μου, χαμήλωσε λιγάκι την τηλεόραση......

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Η παραλία γεμίζει παιδάκια,

...

1. Ανακοινώστε ότι είναι ώρα για φαγητό.

2.

...

Τα παιδιά βλέπουν. Τα παιδιά πράττουν. Αυτό είναι το

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom