(0 ψήφοι)

Ναι, υπάρχει! | της Ζωής Κουρουνάκου

Ναι, υπάρχει! | της Ζωής Κουρουνάκου

 

Αχ αυτή η Νεράιδα των δοντιών φωτιές που μου άναψε!!
Εντάξει, είπαμε, μόλις φύγει το δόντι θα έρθει η νεράιδα να φέρει το νόμισμα της. Θα έρθει σίγουρα σου έλεγα, ακόμα και αν σου φύγει το βράδυ, το δοντάκι που κρεμόταν σαν μικρό ιπποποταμάκι. Θα έρθει μην ανησυχείς, όλα τα βλέπει η νεράιδα των δοντιών.

-Υπάρχει μαμά η νεράιδα των δοντιών αλήθεια;
-Εννοείται ότι υπάρχει μωρό μου!
-Όπως υπάρχει και ο Άγιος Βασίλης; (όπα! Πως προέκυψε στην κουβέντα ο Άγιος Βασίλης; Μην μπερδεύουμε τις ιερές αγελάδες με μια ταπεινή νεράιδα των δοντιών).
-Μην ανησυχείς για την νεράιδα. Θα έρθει. Θα δεις! (αλλαγή κουβέντας και τρίπλα)

Και έρχεται η μέρα που βγαίνει το δοντάκι και όλο χαρά πέφτουμε για ύπνο. Στα κλεφτά σκάω μύτη με τα δύο κέρματα δίπλα στο κομοδίνο σου και τα βάζω κάτω από το κουτάκι με το δοντάκι σου να τα βρεις το άλλο πρωινό. Ξυπνάς όλο χαρά και ψάχνεις κάτω από το μαξιλάρι σου. Απογοήτευση. Κοιτάς στο κομοδίνο και βλέπεις τα δύο κέρματα. Περίμενες κάτι άλλο;

-Είδες σε βρήκε η νεράιδα και σου έφερε κέρματα για τον κουμπαρά σου!
-Το είδα μαμά ... (παύση)... (δεν μου αρέσουν αυτές οι παύσεις... μετά ακολουθεί συνήθως δύσκολη ερώτηση)
-Μαμά, μήπως τα κέρματα τα έβαλες εσύ στο κομοδίνο και όχι η Νεράιδα;
(τα λέω εγώ ότι μετά από παύση ακολουθεί δύσκολη ερώτηση)

Δεν μπορώ να σου πω ψέματα. Διαβάζεις τα μάτια μου και την ψυχή μου, παιδί μου. Και δεν μπορώ να σου κρυφτώ.

-Κορίτσι μου, δεν έχει σημασία αν τα έβαλε η νεράιδα ή εγώ. Ήρθε η νεράιδα και μου είπε να τα βάλω στο κομοδίνο σου.

Τα μάτια μου κατά βάθος χαίρονται που είσαι τόσο έξυπνη και το κατάλαβες από μόνη σου ότι δεν υπάρχει αυτή η ανόητη νεράιδα των δοντιών. Που ακούστηκε νεράιδα που δίνει κέρματα και καραμέλες για κάθε δόντι που βγαίνει... χαζομάρες...

-Δεν ήρθε μαμά...
-Ήρθε στον ύπνο μου και μου είπε τι να κάνω μωρό μου.
-Μαμά....(πάλι παύση μεγαλύτερη αυτή την φορά)....Μήπως δεν υπάρχει και ο Άγιος Βασίλης και τα δώρα τα φέρνετε εσύ και ο μπαμπάς;
-ΌΧΙ, παιδί μου! Αυτό μην το ξαναπείς!

Σε κοιτάζω, σε ζυγιάζω, αλλά αυτήν την φορά δεν λέω ψέματα και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα λόγια μου! Κρέμεσαι από τα χείλη μου... περιμένεις την μεγάλη ανατροπή. Περιμένεις να σε πείσω ότι υπάρχει... ότι το όνειρο είναι αληθινό...

-Άκου με προσεκτικά! Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει! Και μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σε πείσει για το αντίθετο! Υπάρχει παντού γύρω μας! Ακούει τις ευχές μας και προσπαθεί να μας κάνει να χαμογελάσουμε! Μεγαλώνοντας θα ανακαλύψεις πολλά πράγματα για τον Άγιο Βασίλη! Και κάθε φορά θα κάνει την παρουσία του πιο αισθητή γύρω σου! Όσο πιο πολύ πιστεύεις σε αυτόν να θυμάσαι ότι τόσο πιο δυνατά θα σε κάνει να χαμογελάς! Θα έρθει η μέρα που ο Άγιος Βασίλης θα είναι μπροστά σου, ολοζώντανος και θα τον βλέπεις με τα μάτια της καρδιάς σου!

Με κοιτάζεις με δέος... δεν τολμάς να ρωτήσεις κάτι παραπάνω. Σου αρκεί το βλέμμα μου το αποφασιστικό. Σου αρκεί να σου λέω ότι θα τον δεις μια μέρα. Σου αρκεί να συνεχίζεις να πιστεύεις στο όνειρο και όσο κρατήσει.
Κάνω φλάσμπακ πίσω μερικές δεκαετίες, να λέω τα κάλαντα και να τρέχω στα μαγαζάκια της γειτονιάς να πάρω δώρα στους δικούς μου ανθρώπους. Να τα ξοδεύω όλα σε μικροπράγματα φτηνά , να τα τυλίγω με χαρτί αμπαλάζ και κορδέλες και να τα βάζω κάτω από το δέντρο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

-Μια μέρα θα καταλάβεις τι σου λέω ψυχή μου!
(Μια μέρα θα τον δεις μπροστά σου... για την ακρίβεια μια μέρα θα καταλάβεις ότι ο Άγιος Βασίλης υπάρχει παντού γύρω σου... ή μάλλον δεν υπάρχει γύρω σου, υπάρχει μέσα σου, στην κάθε καλή σου πράξη, στο κάθε πράγμα που προσφέρεις απλόχερα στους άλλους. Γιατί τελικά Άγιος Βασίλης είμαστε όλοι μας, εσύ, εγώ, όλοι...)

-Α και να θυμάσαι ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει μόνο την Πρωτοχρονιά... Είναι όλο το χρόνο κοντά μας... Άντε τώρα να φέρεις μολύβι και χαρτί να γράψουμε μαζί το γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Έχει μια ευχή να εκπληρώσει και φέτος!!!

 

*Ο Άγιος Βασίλης υπάρχει παντού και όλο το χρόνο... Ας βγάλουμε όλοι τον Άγιο Βασίλη από μέσα μας... όχι μόνο τώρα στις γιορτές. Όλο τον χρόνο... Χρόνια πολλά!

 

 

 

► Share Your Story & Join Our Team!

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας, επικοινωνήστε μαζί μας

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 Terms & Conditions

Ζωή Κουρουνάκου

Η Ζωή είναι μια εργαζόμενη μητέρα, που αγαπάει υπερβολικά τη δουλειά της και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ εργασιακής και προσωπικής-οικογενειακής ζωής, όχι πάντα με επιτυχία. Με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στη Δημοσιογραφία και στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και με εργασιακή εμπειρία στη διαχείριση ερευνητικών έργων και στην ανάπτυξη διεθνών σχέσεων, είναι ένα άτομο με έντονες ανησυχίες που ό,τι βάλει στο νου της πρέπει να το φέρει εις πέρας no matter what! Το project «εγώ πότε θα γίνω μάνα» κράτησε 5 χρόνια και ήταν το μεγαλύτερο και δυσκολότερο επίτευγμα της ζωής της. Εάν δεν ήταν εργαζόμενη μητέρα θα ήθελε να ήταν σε ανθρωπιστική αποστολή στην Αφρική.

Top5
Kid Rock

Της ...

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Η παραλία γεμίζει παιδάκια,

...

- Μπιχλιμπίδα μου, χαμήλωσε λιγάκι την τηλεόραση......

1. Ανακοινώστε ότι είναι ώρα για φαγητό.

2.

...

Τα παιδιά βλέπουν. Τα παιδιά πράττουν. Αυτό είναι το

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom