(3 ψήφοι)

7 μαθήματα ζωής από τα παιδιά | Κέλλυ Δεσύπρη

7 μαθήματα ζωής από τα παιδιά | Κέλλυ Δεσύπρη

"Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια" λέει ο σοφός λαός και όχι άδικα. Τα παιδιά, μέσα στην αθωότητα και τον αυθορμητισμό τους, εκφράζονται με αφοπλιστική ειλικρίνεια και χωρίς φόβο. Είναι ακόμα αποδεδειγμένο πως τα παιδιά, έχοντας διαφορετική οπτική γωνία στη ζωή απ' ότι ένας ενήλικος, χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να λύσουν τα προβλήματα που συναντούν με τρόπο δημιουργικό.

Σου αποκαλύπτουμε παρακάτω 7 μαθήματα ζωής με έμπνευση τα παιδιά.

Μάθημα #1 Τα παιδιά ζουν στο παρόν

Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα σε ένα παιδί και έναν ενήλικο είναι η ξενοιασιά του πρώτου απέναντι στο άγχος και την ανησυχία του δεύτερου. Μάλλον δε σου λέμε κάτι καινούργιο έχεις όμως σκεφτεί ποτέ πόσο σοφή στάση ζωής αποτελεί η επιλογή του να ζεις στο παρόν; Μπορείς να σταματήσεις να προβληματίζεσαι για το μέλλον ή να μετανιώνεις για το παρελθόν, να πάρεις μια ανάσα και να ζήσεις τη ζωή σου μέρα και τη μέρα.

 

Μάθημα #2 Τα παιδιά πιστεύουν στα θαύματα

Είναι αυτά τα πλάσματα που περιμένουν τον Άγιο Βασίλη τα Χριστούγεννα και τα καλοκαίρια περιμένουν να συναντήσουν νεράιδες στο δάσος. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται κάτι, τα παιδιά επιλέγουν να το πιστεύουν για όσο περισσότερο καιρό μπορούν. Από την άλλη οι ενήλικοι πολύ δύσκολα δηλώνουν πίστη σε κάτι στερώντας το πολύτιμο συναίσθημα της ελπίδας από τη ζωή τους. Δεν είναι ανάγκη να πιστέψεις στη μαγεία για να πιστεύεις στα θαύματα, η ελπίδα είναι αρκετή για να φωτίσει τη ζωή σου.

 

Μάθημα #3 Τα παιδιά δεν συγκρατούν τα συναισθήματά τους

Σου δίνουν να καταλάβεις πολύ καλά πότε κρυώνουν, πεινάνε ή πονάνε. Ως ενήλικες μαθαίνουμε να κρατάμε μέσα μας και να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας κάτι που δυσκολεύει την επικοινωνία μεταξύ μας. Αν μπορέσεις να εκφράζεις σωστά το τι νιώθεις κάθε στιγμή θα έχεις πολύ συχνότερα την ανταπόκριση που επιθυμείς.

 

Μάθημα #4 Τα παιδιά είναι δεκτικά

Τα μικρά παιδιά είναι αγνά και έχουν ανοιχτό μυαλό. Δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα σε φυλές, θρησκείες και πιστεύω. Ακόμα, δεν φοβούνται να δοκιμάσουν νέες εμπειρίες. Αυτό το πολύτιμο χαρακτηριστικό είναι αξιοθαύμαστο για έναν ενήλικο. Ένα ανοιχτό μυαλό θα σου ανοίξει πολλές πόρτες και ευκαιρίες που θα απογειώσουν τη ζωή σου.

 

Μάθημα #5 Τα παιδιά κάνουν ό,τι τα ευχαριστεί

Βλέπουν τα παιδικά που τους αρέσουν, παίζουν με παιχνίδια που τους αρέσουν, τρώνε φαγητά που τους αρέσουν και γενικά δεν καταπιέζουν -από μόνα τους έστω- τις επιλογές τους. Αν, ως ενήλικος, έχεις συνηθίσει ένα τρόπο ζωής που δε σε ικανοποιεί ή παραμένεις σε καταστάσεις που σε αφήνουν με άσχημη ψυχολογία, ακολούθησε το παράδειγμά τους για να βρεις τη χαρά.

 

Μάθημα #6 Τα παιδιά έχουν τόλμη

Η αίσθηση του φόβου και η αναλυτική σκέψη είναι χαρακτηριστικά ανεπτυγμένα σε έναν ενήλικο. Τα παιδιά όμως λειτουργώντας με τη διαίσθηση τους και παρορμητικά, βουτάνε με ενθουσιασμό σε παράτολμες δραστηριότητες -και οι μαμάδες τρέχουν από πίσω-. Δοκίμασε για λίγο να αφήσεις στην άκρη την υπερανάλυση και απλά δοκίμασε να κάνεις αυτό που θες. Το να παίρνεις ρίσκα πότε πότε είναι αναζωογονητικό και μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου.

 

Μάθημα #7 Τα παιδιά έχουν περιέργεια

Μπορεί "η περιέργεια να σκότωσε τη γάτα" όμως η φυσική περιέργεια των παιδιών είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε νέα γνώση. Οι περισσότεροι ενήλικοι κάποια στιγμή στη ζωή τους σταματούν να ρωτάνε ερωτήσεις, δεν αναρωτιούνται πια για τα μυστήρια της ζωής και επαναπαύονται σε όσα ήδη ξέρουν. Τότε είναι που αρχίζει πραγματικά και η διαδικασία του γήρατος όμως, για το μυαλό αλλά και για την ψυχοσύνθεσή μας. Όσο έχεις όρεξη να δεις και να μάθεις νέα πράγματα, τόσο θα μένεις, κατά βάθος, παιδί.

 

 kelli

 [Marie Claire]

 

 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ

Πρόσφατα από: Κέλλυ Δεσύπρη

Top5
Kid Rock

Της ...

- Μπιχλιμπίδα μου, χαμήλωσε λιγάκι την τηλεόραση......

Το καλοκαίρι είναι εδώ! Η παραλία γεμίζει παιδάκια,

...

1. Ανακοινώστε ότι είναι ώρα για φαγητό.

2.

...

Τα παιδιά βλέπουν. Τα παιδιά πράττουν. Αυτό είναι το

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom