(3 ψήφοι)

Αιθέρια έλαια-Λεβάντα

Γράφει:
Αιθέρια έλαια-Λεβάντα

Η στήλη αυτή θα φιλοξενεί εύκολες συνταγές και θεραπείες με βιολογικά οργανικά προϊόντα, ειδικότερα αιθέρια έλαια.

Θα δείτε πως με λίγα επιλεγμένα έλαια, θα μπορέσετε να φροντίσετε το μωρό σας με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Πρώτο σημαντικότατο έλαιο που πρέπει να έχετε είναι η λεβάντα Lavender (Lavandula angustifolia). Προσέξτε να είναι αυτή η εκδοχή της λεβάντας διότι είναι η πιο θεραπευτική.

Η λεβάντα είναι το πιο ενδεδειγμένο έλαιο για χρήση από νεογέννητο, αλλά μπορείτε για μεγαλύτερη ασφάλεια να το χρησιμοποιήσετε μετά τους 2-3 μήνες.

Μπορεί να αραιωθεί με ένα λάδι όπως αμυγδαλέλαιο και να απλωθεί απευθείας πάνω στο δέρμα του μωρού χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχει αντισηπτική, κατευναστική και ηρεμιστική, σπασμολυτική, αντιφλεγμονώδη, αποσμητική δράση.
Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να κάνετε μασάζ σε φτέρνες και παλάμες όπου το δέρμα είναι πολύ λεπτό και ευνοεί την απορρόφηση, επίσης ένα καλό σημείο είναι πίσω από το αυτί.

Ενδείκνυται για:
-Νινίδα (αραιωμένο σε λάδι βάσης, όπως αμυγδαλέλαιο ή σταφιδέλαιο)
-Αρωματικό χώρου για χαλάρωση και ηρεμία πριν τον ύπνο (σε νερό ρίξτε μερικές σταγόνες και ψεκάστε το χώρο)
-Μπορείτε επίσης να ρίξετε 2 σταγόνες σε ένα χαρτομάντιλο και να το τοποθετήσετε κοντά στην κούνια όσο κοιμάται. Τσεκάρετε την ένταση της μυρωδιάς.
-Για μασάζ σε όλο το σώμα μετά το μπάνιο και πριν από τον ύπνο (αραιωμένο σε λάδι βάσης όπως αμυγδαλέλαιο ή σταφιδέλαιο)
-Απευθείας χρήση πάνω σε δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα και άλλα συμπτώματα (συμβουλευτείτε πρώτα τον παιδίατρο)
-Σε ζεστή υγρή κομπρέσα πάνω στην κοιλίτσα για κολικούς (αραιωμένο σε λάδι βάσης όπως αμυγδαλέλαιο ή σταφιδέλαιο)

Προμηθευτείτε το αιθέριο έλαιο από κάποιο εγκεκριμένο και ειδικό προμηθευτή ή μέσω internet (πολύ καλή πηγή είναι το www.idaromatics.co.uk αλλά και το ελληνικό www.sensities.com) αλλιώς μπορεί να είναι κατώτερης ποιότητας και όχι αποτελεσματικό.

  

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας τις δικές σας προτάσεις και ιδέες πατήστε ΕΔΩ

 

 

Jessica Anne Rachel

Η Jessica θα ευχόταν να είναι Renaissance Femme γι' αυτό και έχει ασχοληθεί με διακόσμηση, organic καλλυντικά, κοσμήματα, ρούχα, αντικείμενα από ξύλο. Συνεχίζει με πάθος όλα τα παραπάνω καθώς και άλλα αφού οτιδήποτε καινούργιο είναι για εκείνη μία πρόκληση. Λατρεύει τα ζώα, τη φύση, τις αντίκες και τα ταξίδια.

Top5
Organic

Η στήλη αυτή θα φιλοξενεί εύκολες συνταγές και

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom