(1 Ψήφος)

Το δώρο της Αγάπης

Το δώρο της Αγάπης

 

Η αγάπη είναι ένα είδος « δεσμού » που αρχικά είχε σαν σκοπό να κρατήσει τους ανθρώπους κοντά, καθώς και να διευκολύνει τη συνέχιση του είδους, μέσω της αναπαραγωγής. Αν κάποιος προσπαθήσει να αποδώσει την κυριολεκτική έννοια της αγάπης, θα έλεγε πώς είναι ένα συναίσθημα έντονης στοργής και αφοσίωσης ή αλλιώς ένα είδος « παθιασμένης δέσμευσης ».

Θα την συναντήσεις παντού, με πολλές «παραλλαγές » , όπως την ρομαντική ή πλατωνική αγάπη, την μητρική - οικογενειακή αγάπη ή ακόμη και την θρησκευτική αγάπη, που όμως αν δεν την «καλλιεργήσεις» , σταδιακά « μαραίνεται » και στο τέλος πεθαίνει. Όλη αυτή λοιπόν η « ποικιλία » ή αν θες η πολυπλοκότητα των συναισθημάτων που περιλαμβάνει, καθιστά τον ορισμό της αγάπης πολύ δύσκολο!

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εκδοχές για την αγάπη. Μπορείς να αγαπήσεις μια μουσική, μια εικόνα, μια στιγμή, ένα χρώμα, ένα άρωμα, μια εποχή... Μπορεί να αγαπάς τα πάντα... Η αγάπη δεν ξεχωρίζει, δεν έχει προορισμό, μήτε κάποια διαδρομή συγκεκριμένη. Η αγάπη είναι μεγαλειώδης και τολμηρή. Είναι μια κινητήριος δύναμη που αναπαράγει την αγάπη με έναν τελείως δικό της, ανεξήγητο τρόπο. Η αγάπη, δεν είναι απαραίτητα αμφίδρομη, δεν σε ρωτάει, έρχεται, σου γνέφει, φεύγει, επιστρέφει... Η αγάπη, δεν αγοράζεται, ούτε πουλιέται, δεν έχει μονάδα μέτρησης και δεν « χωράει » σε εγωισμούς, όρια και χρονικούς περιορισμούς. Η αγάπη σέβεται, μοιράζεται, αφοσιώνεται, εμπιστεύεται, απολαμβάνεται...

Αγάπη είναι μια γέννηση, ένας γάμος, μια φιλία, ένας άνθρωπος, μια ανάμνηση, μια αγκαλιά, ένα φιλί. Είναι μια σοκολάτα, ένα τριαντάφυλλο, ένα ποτήρι κρασί, ένα δείπνο, μια εκδρομή. Είναι μια κουβέντα, ένα μυστικό, ένα χάδι, μια συγγνώμη, ένα « μου λείπεις » . Είναι μια πόρτα ανοιχτή, ένα χαμόγελο, μια ματιά, ένα « μπορείς...». Είναι η αμοιβαία υπόσχεση του « θα είμαι πάντα εκεί για σένα », ένα σημείωμα που θα βρεις στο ψυγείο, στον ύπνο, στον ξύπνιο, στο γραφείο, στη βόλτα, στον τοίχο, στο παγκάκι. Αγάπη είναι, να γιορτάζει ο άνθρωπός σου και να διαλαλείς « σήμερα γιορτάζει όλη η γη!!! »

Για εμένα η αγάπη, είναι το πιο όμορφο δώρο της ζωής!
Για εμένα η αγάπη είναι ζωή! Είναι ευλογία, ελευθερία, εορτή!
Για εμένα αγάπη είναι : να κλείνεις τα αυτιά σου στο σύμπαν και να τραγουδάς παράφωνα μέσα στην δική σου σιωπή...

 

 


 

► Share Your Story & Join Our Team!

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας, επικοινωνήστε μαζί μας

 Terms & Conditions


 

Βαρβάρα Ζώρζου

Ονομάζομαι Βαρβάρα, για πολλούς ακούω και στο όνομα Κορίνα και είμαι μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού. Καθώς με συναρπάζουν τα ταξίδια, σπούδασα Τουριστικά, ο ερχομός της κόρης μας όμως, στάθηκε αρκετός στην μέχρι τότε επαγγελματική και ταξιδιάρικη πορεία μου, με πλάνα, υποχρεώσεις και προτεραιότητες να αλλάζουν, απρόσμενα γρήγορα και ξαφνικά. Τελευταία δοκιμάζω τις αντοχές μου στον χώρο του εμπορίου και την επαφή μου με το κοινό. Φιλόδοξη, ονειροπόλα και με μια δόση τρέλας, πέρα από βιβλιόφιλη και το μεράκι για γράψιμο, αγαπώ το χειροποίητο και τις κατασκευές γενικότερα. Καθό,τι ανήσυχη αρκετά, με ηρεμεί η τέχνη της κουζίνας και πολύ περισσότερο, όταν μοιράζομαι με καλή παρέα τις cook-o-τεχνίες μου. Αποχωρίζομαι δύσκολα την κόρη μου, τις αναμνήσεις μιας μελωδίας, έναν γεμάτο «άρωμα» καφέ, το στυλό μου και τις κορδέλες μου. Υπερβολική με την τάξη και την οργάνωση παντός είδους, «δαμάζω» τον εαυτό μου και τους οικείους μου, πιστεύοντας πώς ό,τι κι αν μας συμβεί, «η ζωή για το ταξίδι συνεχίζεται...»

Top5
feelings

 

Δεν έχω φίλους. Είναι

...

 

«Την έβαλε κανείς με το ζόρι να γίνει

...

 

Ήταν η δεύτερη φορά που σε έβλεπα.

...

 

Σου χαρίζω μια καρδούλα κίτρινη για να

...

 

Να γελάς άνθρωπε! Αν γελάς όλα θα πάνε

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana