(4 ψήφοι)

Η ζωή μετά το Μουντιάλ | Σπύρος Σεραφείμ

Η ζωή μετά το Μουντιάλ | Σπύρος Σεραφείμ

Η περιπέτεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου τελείωσε, ζήτω του και μπράβο του. Τώρα, επιστροφή στην πραγματικότητα – και στις σταθερές της...

Στην περίπτωση που έχεις δουλειά και δεν έχεις πάρει άδεια, αρχίζεις να σκέφτεσαι πιο έντονα τις διακοπές σου.

Αν είσαι στην ανεργία σκέφτεσαι ότι όλα θα πάνε καλά και μπορεί το ερχόμενο φθινόπωρο να δουλεύεις ξανά. Τι στο καλό, η ανάπτυξη δεν θα έχει έρθει μέχρι τον Σεπτέμβριο;

(Ναι, η ζωή σου σε παράταση – δίχως πέναλτι...)

Πάντα στην περίπτωση που έχεις δουλειά, την επόμενη ημέρα στο γραφείο οι συζητήσεις δεν θα έχουν ποδοσφαιρικές αναλύσεις και τακτικές.

Από δικαιολογίες δεν υπάρχει, πλέον, το «θα δω με τα παιδιά μπάλα», ίσως θα πρέπει να αρχίσεις ξανά τα περί κούρασης. Οι κυρίες, αντίστοιχα, τα περί πονοκεφάλου – ενώ θα συνεχίσετε να έχετε τη μόνιμη απορία: «Αντίστοιχα, οι μπασκετμπολίστες, πού φτύνουν;».

Θα ξεκινήσεις, επιτέλους, δίαιτα – την ίδια στιγμή που τα τριγλυκερίδια και η χοληστερίνη θα σταματήσουν τα πάρτι εντός σου.

Θα θυμηθείς ότι υπάρχουν κι άλλα φαγητά πέραν από τις πίτσες και τα πιτόγυρα. Ίσως αρχίσεις να πίνεις και νερό - αυτές οι παλιομπύρες σε «φούσκωσαν», να τα λέμε αυτά.

Δεν θα ακούς τόσο συχνά να κυκλοφορούν στους δρόμους μηχανάκια delivery. Στην περίπτωση που παραγγείλεις, τα φαγητά θα έρθουν στην ώρα τους και όχι στη διαδικασία των πέναλτι. Θα σταματήσεις να κοντράρεσαι με φίλους και γνωστούς για το αν το Μουντιάλ έχει καλοστημένη παράγκα – και δεν θα αναφέρεσαι στις φαβέλες.

Δεν θα δεις ξανά στα trends του twitter τα hashtags #wc14gr και #WorldCup2014. Γενικότερα στο timeline σου δεν θα εμφανίζονται posts με φόντο χλοοτάπητα και δίχτυα. Βασικά, θα αρχίσεις να γράφεις πάλι αμένσιοτα, χωρίς να φοβάσαι ότι θα τα πιάσει όλα ο Νάβας.

Η γειτονιά θα είναι πιο ήσυχη τα βράδια, αλλά θα επιθυμήσεις τα πάνδημα «Γκολλλλ», αλλά και τα «Γκοοόχιιιρεγαμωτ».

Θα σταματήσεις να βάζεις τη μάνα σου να ξεματιάζει την αγαπημένη σου ομάδα.

Πλέον, δεν θα τρέχεις να τα προλάβεις όλα στην ανάπαυλα κάθε ημιχρόνου.

Θα πάρεις την τηλεόραση από το μπαλκόνι και θα τη βάλεις ξανά στο σαλόνι.

Στον λόφο Κορκοβάντο θα επιστρέψει το άγαλμα του Ιησού, με ανοιχτά τα χέρια και όχι στα μάτια Του.

Περιμένεις το Μουντομπάσκετ, σε μια επανάληψη των όσων πέρασες. Το Μουντιάλ, βέβαια, ήδη σου λείπει...

...και θα πρέπει να θυμηθείς πώς περνούσες τα βράδια προτού ξεκινήσει...

 

 

 

[via]

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο, μια ερώτηση ή να μοιραστούν κάτι δικό τους, μπορούν να το στείλουν εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σπύρος Σεραφείμ

Ξεκίνησε το ταξίδι του στα ερτζιανά, ως «πειρατής», το 1987. Το «βρώμικο '89» ξεκίνησε εκπομπές στον ΗΧΩ FM, στην Αθήνα, σε ένα υπόγειο στον Βύρωνα ενώ, ταυτόχρονα, έκανε δόκιμα -ως «δόκιμος»- ελεύθερο ρεπορτάζ στην εφημερίδα που κάτι είχε γκρεμίσει, πού να θυμάται τώρα. Όπου «ελεύθερο ρεπορτάζ» σημαίνει από αστυνομικό, μέχρι οικονομικό. Και αθλητικό! Και δικαστικό, όπου ο δρόμος τον είχε βγάλει κι από το Ειδικό Δικαστήριο. Έκτοτε πέρασε από αρκετές εφημερίδες και περιοδικά, άλλοτε ως δημοσιογράφος, άλλοτε ως επιμελητής ύλης ή διορθωτής και, βασικά, έκανε πολύ ραδιόφωνο -το οποίο λατρεύει- και όχι μόνο εκπομπές: Ήταν και web master, και υπεύθυνος τρέιλερ, και εκφωνητής ειδήσεων, και η «μάνα του λόχου», μέχρι τον καθηγητή ραδιοφωνικών εκπομπών έχει κάνει, σε Ι.Ε.Κ. Ταυτόχρονα, έχει δανείσει τη φωνή του σε αρκετές διαφημιστικές παραγωγές-spots, ενώ έχει κάνει σπικάζ σε πολλά ντοκιμαντέρ, βλέπε «Η αναπαραγωγή της κατσαρίδας».

Σήμερα
Δουλεύει πολύ κάνοντας επιμέλεια και διόρθωση σε κείμενα βιβλίων και sites ενώ, βασικά, γράφει όπου μπορεί και προλαβαίνει: Από εφημερίδες, περιοδικά, sites και blog, μέχρι σε τοίχους και χαρτάκια για άφιλτρα....

Top5
Daddy Cool

«Της καλομάνας το παιδί, το πρώτο να 'ναι κόρη» έλεγε ο

...

« Με λένε Γιώργο Χ., και είμαι 40 χρονών. Είμαι

...

«Το προσκλητήριο, μου έπεσε απ'τα χέρια, όχι δε γίνεται

...

«Που τους πας αυτούς στο σκυλάδικο;» λέει η γυναίκα μου

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom