(6 ψήφοι)

Το τσιγάρο δεν κόβεται, το τσιγάρο σβήνεται! | The Boss

Γράφει:
Το τσιγάρο δεν κόβεται, το τσιγάρο σβήνεται! | The Boss

Για να κόψει κανείς το τσιγάρο χρειάζεται μόνο ένα πράγμα: το κίνητρο. Είναι σαν το έγκλημα. Θέλει κίνητρο για να γίνει κάποιος εγκληματίας. Και το κόψιμο του τσιγάρου είναι έγκλημα κατά της απόλαυσης.

Το δικό μου κίνητρο ήταν η κόρη μου.

Η όσο το δυνατόν καλύτερη και μακροβιότερη παρουσία μου στη ζωή της, είναι για μένα μονόδρομος.

Το πήρα απόφαση μετά την γέννησή της τον Αύγουστο του 2010 και προετοιμάστηκα σωστά. Προσδιόρισα επακριβώς την ημερομηνία εκκίνησης της προσπάθειας - 31/12/10- και επέλεξα για ψυχοθεραπεία την εν παραλλήλω καταγραφή σκέψεων σε ένα ημερολόγιο. Αλλά ας αφήσω καλύτερα τις τότε σκέψεις μου να μιλήσουν:


29/12. Τρεις μέρες πριν την τελευταία τζούρα. Αυτό το ημερολόγιο έχει έναν σκοπό: να με συντροφέψει στις 365 πρώτες μέρες άνευ τσιγάρου. Ο,τι νομίζω πως αξίζει να γραφεί, θα γραφεί. Οι αναφορές στην κόρη μου δεν θα λείψουν, αφού εκείνη είναι η αφορμή να κόψω μια λατρεμένη απόλαυση όπως το τσιγαράκι. Βέβαια, ίσως το ημερολόγιο να μείνει στην μέση, αν αποδεχθεί αυτό καθαυτό δυσκολότερο στην τήρησή του από την ακαπνία...


31/12, ώρα 23:20. Δυο τσιγάρα στο πακέτο. Ανάβω το πρώτο, μόνος στο μπαλκόνι. «Θα κάνω το τελευταίο στις 23:45». Γιατί το μεγαλοποιώ έτσι? Θα το κάνω αμέσως μετά το πρώτο, όπως συνηθίζω. Το 2ο μισό με δύο ρουφηξιές και μετά σβήσιμο. Θα αφήσω το «χούι» όπως του αξίζει, αγχωτικά και με βιασύνη...


1/1: Θέλω να αναπνέω καλύτερα! Για μένα, για την κόρη μου, για τη γυναίκα μου! Γεια σου τσιγαράκι!!! 10 και μισό χρόνια ήταν αρκετά!


2/1. Προσπερνώ σχετικά ανώδυνα τα πρώτα στερητικά σύνδρομα. Κακούργα εξάρτηση, θα σε γονατίσω που θα πάει...


4/1. Πρώτη ημέρα του έτους στο γραφείο. Ψάχνω το πακέτο. 1236 φορές μου ήρθε να καπνίσω, αλλά δεν θα το κάνω.... Η βραδινή βόλτα με το σκυλί, με αποζημίωσε για την προσπάθεια που καταβάλω. Μια βαθειά ανάσα έφτασε δειλά δειλά ως το κάτω μέρος του πνεύμονα. Γεύομαι πάλι οξυγόνο...


5/1. Όμορφο βράδυ σε μπαράκι χωρίς διάθεση να καπνίσω ενώ γύρω μου φουμάρουν όλοι. Τα ρούχα μυρίζουν και αυτό αρχίζει να με ενοχλεί! Μεταλλάσσομαι άραγε;


7/1. Είναι φοβερές εκείνες οι στιγμές που διαρκούν ελάχιστα δευτερόλεπτα αλλά νιώθω να κεραυνοβολούμαι και να λέω «Τσιγάρο Τώρα»! Focus Boss!


8/1: Μάζεμα τα Χριστουγεννιάτικα. Πολλές δουλειές εκτός σπιτιού... Απόγευμα μέσα... Ησυχία... Με εκπλήσσει η μη ανάγκη τσιγάρου... Είμαι σε καλό δρόμο (;).


9/1. Πρώτο γερό συνάχι του έτους, άρα καθόλου ανάγκη για τσιγάρο αλλά και μακριά από την κορούλα μου να μην την κολλήσω... Πόσο μου λείπει το μαγουλάκι της... την πλησιάζω μόνο με μάσκα...


12/1. Είμαι καλύτερα! Για πρώτη φορά με ενόχλησε η ανάσα ενός καπνιστή! Δεν θα το αντέξω αν γίνω μυγιάγγιακτος! Το βράδυ τάϊσα τη μικρή ξανά!


14/1. Έξω για φαγητό και ποτάκι, δεν μου λείπεις τσιγαράκι! Πόσο δυνατό «κλικ» έχει κάνει το μυαλό μου; Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσω κιλά αν συνεχίσω τις κραιπάλες! Και δυστυχώς το quit smoking δεν είναι σύμμαχος...


16/1. Το μπεμπάκι μας σήμερα χτύπησε το δαχτυλάκι του και έτρεξε αίμα...Το πρώτο του τραύμα, αλλά δεν πονούσε ευτυχώς... Του βάλαμε ένα γαντάκι για να μην γλύφει το δάχτυλο. Το γαντάκι είναι του Θρύλου - εγώ το είχα πάρει φυσικά. Έτρεξε λίγο αίμα και το λέρωσε. Η μπέμπα «μάτωσε» την πρώτη Ερυθρόλευκη φορεσιά της! Είναι επισήμως πλέον γαυράκι!!! Το βράδυ την τάϊσα με το μπουκάλι. Ήταν πολύ κουρασμένη και κοιμήθηκε στην αγκαλιά μου...Καθόμουν για ώρα και άκουγα την αναπνοή της... Το απόλαυσα... Ήταν το καλύτερο «τσιγάρο» που έκανα ποτέ!


24/1. Τα γενέθλια της γυναίκας μου! Της πήρα ένα κουτί σοκολατάκια – ευκαιρία έψαχνα... Και μια ανθοδέσμη που έβαλα κάρτα «χρόνια πολλά μαμά»! Το πρώτο δώρο της μπέμπας στην μαμά! Κορίτσια μου, σας αγαπώ πολύ!


Εκείνη η μέρα, ήταν η τελευταία που έγραψα στο ημερολόγιο.

Εκείνη την όμορφη μέρα, διαπίστωσα ότι δεν έχω ανάγκη «ψυχοθεραπείας εν παραλλήλω».

Τα κορίτσια μου είναι η ντόπα μου...


Είμαι καπνιστής. Ήμουν είμαι και θα είμαι καπνιστής.

Eχω όμως πολύ καιρό να καπνίσω.

Από τότε.

Όμως, once smoker, always smoker.

Ετσι πρέπει όλοι να αντιμετωπίζουμε το σταμάτημα του τσιγάρου.

Το τσιγάρο δεν «κόβεται», το τσιγάρο «σβήνεται».

Απλώς προσπαθούμε να καθυστερούμε όσο πιο πολύ γίνεται το επόμενο άναμμα του αναπτήρα που είναι βαθιά μέσα στο συρτάρι.

Ίσως το καθυστερήσουμε και για πάντα, ίσως όχι.

Θα δείξει...

Θέλει όμως ΚΙΝΗΤΡΟ.

Ο καθένας μπορεί να βρει το δικό του.

It's up to you...

 

 

*Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

 

 

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο, μια ερώτηση ή να μοιραστούν κάτι δικό τους, μπορούν να το στείλουν εδώ.

The Boss

Στην προεφηβική ηλικία, ο BOSS έφαγε μια πετριά ότι η μοίρα του ήταν να γίνει ο Έλληνας Bruce Springsteen ακούγοντας 100δες ώρες τα βινύλια του Αφεντικού, εξ ου και το προσωνύμιο που του κόλλησαν ο αδερφός του αλλά και διάφοροι άλλοι τελειωμένοι και παρομοίως αλαφροΐσκιωτοι φίλοι του. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη βαθιά μέσα του αν η Ελληνική Μουσική Σκηνή την γλίτωσε οριστικά από δαύτον και πιστεύει ότι το απολύτως ερασιτεχνικό χαϊδολόγημα μιας 20χρονης Strat, μπορεί κάποτε να τον οδηγήσει στην κορυφή. Ως τότε, περνάει την ώρα του προσπαθώντας σε δύσκολους καιρούς να μεταφράσει το Πολυτεχνείο σε ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ενώ συγχρόνως παίζει ατελείωτα με την κόρη του, βλέπει Θρύλο και ψάχνει να βρει ρούχα που να του κάνουν, κυρίως από συνοικιακά μαγαζιά εμπορίας κουρτινών. Επίσης μιλά πάντα σε τρίτο πρόσωπο, καθώς η μεγαλομανία του είναι τόσο ανίατη όσο και παράλογη. Born to run, baby!

Top5
Daddy Cool

«Της καλομάνας το παιδί, το πρώτο να 'ναι κόρη» έλεγε ο

...

« Με λένε Γιώργο Χ., και είμαι 40 χρονών. Είμαι

...

«Το προσκλητήριο, μου έπεσε απ'τα χέρια, όχι δε γίνεται

...

«Που τους πας αυτούς στο σκυλάδικο;» λέει η γυναίκα μου

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom