(7 ψήφοι)

Ένας παλιοροκάς στα μπουζούκια | The Boss

Γράφει:
Ένας παλιοροκάς στα μπουζούκια | The Boss

«Που τους πας αυτούς στο σκυλάδικο;» λέει η γυναίκα μου βλέποντας να φοράω το αγαπημένο μου T-shirt με τους Morrison/Manzarek. «Πώς θα τους βάλεις εκεί μέσα; Ντροπή!» Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί την επίσκεψη μου στο ευαγές ίδρυμα TEATRON ως ατόπημα. «Καλά ρε παιδάκι μου, πώς κάνεις έτσι; Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος είμαι που θα διασκεδάσει με διαφορετικό είδος μουσικής από το αγαπημένο του» απάντησα σχεδόν αντανακλαστικά αλλά και ανυπόφορα ενοχικά.

Είχα πάνω από δυο χρόνια να πάω στα μπουζούκια και η πρόσκληση του ενός εκ των κουμπάρων μου για να διασκεδάσουμε για την γέννηση της κόρης του, ήταν μια…τίμια αφορμή. Η ομάς συμπληρώθηκε από άλλον έναν κουμπάρο και η τριανδρία έδωσε ραντεβού στο μαγαζί. Φυσικά οποιαδήποτε σκέψη να πάρω το αυτοκίνητο, ξεπεράστηκε γρήγορα από την βεβαιότητα ότι ο φυσικός χυμός Σκωτίας θα ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς. Με ρωτά ο ταξιτζής που πάμε και κοφτά του απαντώ: «Στην Πάολα». Γελάει και μου λέει «Αυτή δεν τραγουδάει με τον Παντελίδη;» Οπα παιδιά. Η Πάολα έχει αρκετά χιλιόμετρα, ο άλλος τώρα ξεκινάει. Σε 2 ώρες θα καταλάβαινα τι εστί Παντελίδης…

Φτάνοντας λίγο μετά τις 11, πέφτουμε σε ένα σμήνος παιδιών που το μεγαλύτερο δεν πρέπει να ήταν 15 χρονών. Γύρω στα 150 παιδιά από κάποιο σχολείο στα μπουζούκια. Μάλιστα. Ωρε που πάμε, ρε… Ως πατέρας μια 4χρονης, ήταν αδύνατον να μην χλωμιάσω βλέποντας την ετσιθελική προσπάθεια τόσων κοριτσιών να μοιάσουν μεγάλες. Σκηνές από το έργο της Δευτέρας για μένα, που είδα τι με περιμένει σε καμιά δεκαριά χρόνια.

Σε πολύ καλό τραπέζι και με το Haig να ρέει, αρχίσαμε να ακούμε τα «no name» που φιλότιμα προσπαθούσαν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα. Ο χώρος ωραίος, δε λέω. Πολύ καλύτερος από ότι περίμενα. Η ορχήστρα ψηλά, σε τέτοιο σημείο που η έκφραση «μπουζούκια» για το μαγαζί δεν κολλάει, αφού μπουζούκια δεν έβλεπα. Στο βάθος πίσω από τους αοιδούς, ένας κιθαρίστας γύρω στα πενήντα, να αδημονεί για το σημείο του τραγουδιού που θα παίξει το riffακι εκείνο για να θυμηθεί λίγο τα νιάτα του. Μαζί του σιγά σιγά, ανέβαζαν το κέφι ένα κουτσαβάκι ονόματι Σταν, αλλά και αμέσως μετά η Τάμτα με τη φωνάρα της.

Εκεί που έχει κυλήσει το ουίσκι στη φλέβα για τα καλά, ακούγεται ξαφνικά ο ύμνος του Champions League! Κανονικά μιλάμε! Το τραγούδι της διοργάνωσης! Ωπα λέω μπαίνει ο Θρύλος, πάμε χέρια! Δεν είδα τον Σαβιόλα πουθενά, αντιθέτως ένας μουσάτος νεαρός ξεπρόβαλε μέσα από τον πυκνό καπνό και εκεί…πέσανε τα τσιμέντα! Ο Παντελίδης!

Ε, μα την Παναγιά την Βρεφοκρατούσα τέτοιο χαμό δεν έχω δει ούτε στο 4-0 με τον Βάζελο. Κοιτάζω γύρω μου και βλέπω το αλαλάζον κοινό, κυρίως τις γυναίκες, σε πραγματική έκσταση. Γυρίζω πίσω, στον εξώστη, στα τραπέζια που έχει βολευτεί το σχολείο που λέγαμε πριν. Τι να πω. Τέτοιο πράγμα, ξεπερνά και την λύσσα των Αμερικανίδων για τους Beatles το 1964. Μιλάμε όλοι μα όλοι να ξέρουν τους στίχους και να ουρλιάζουν στην κυριολεξία! Δεν άργησα πολύ να καταλάβω ότι ο τύπος έχει τρελό γκελ στον κόσμο, ίσως τον αισθάνονται έναν από εκείνους, αφού από το πουθενά και το YouTube βρέθηκε στην «κορυφή». Έχει και τον πιασάρικο στίχο, δεν θέλει και πολύ να τραβάνε τα πιτσιρίκια τα μαλλιά τους. Περίπου για μια ώρα ο Παντελίδης ήταν o master of the universe. Κανείς βέβαια δεν νοιαζόταν που εγώ σαν ηλίθιος κοίταζα γύρω γύρω περίεργα. Άλλωστε, people are strange, when you ‘re a stranger…

Το δεύτερο μπουκάλι είχε ήδη έρθει στο τραπέζι όταν η απόλυτη σταρ του μαγαζιού, το πρώτο όνομα, βγαίνει στον λαό της ενώ πίσω αστράφτουν 5 τεράστια φωτεινά γράμματα: Π-Α-Ο-Λ-Α. Έτσι όπως την είδα, μου φάνηκε και σεμνή μη σου πω! Στο ντύσιμο σίγουρα, καθώς στο παρελθόν φορούσε πολύ λιγότερα, στο στήσιμο επί σκηνής, η θεά μπροστά στο λαό της. Να υποθέσω ότι σε λίγα χρόνια θα την λένε «η μεγάλη κυρία του λαϊκού»; Who knows! Το ρεπερτόριο άλλωστε μετά τα δικά της άσματα, ήταν πασίγνωστες επιτυχίες του τώρα και του πάντα.

paola400

Εκεί βλέπεις ότι ο Έλληνας δεν καταλαβαίνει από κρίση. Το θέλει το νταχτιρντί του, τον θέλει τον χαμό μια στις τόσες. Και δε μιλάμε μόνο για τους έχοντες, μιλάμε και για τον απλό κόσμο, που του αρκεί μια έξοδος και 2 πανεράκια γαρύφαλλα για να ξεσκάσει και πολύ καλά κάνει, ειλικρινά το λέω. Α ρε Σόιμπλε αυτό το πράγμα δε θα το καταλάβεις ποτέ…


Ήταν βέβαιο ότι δεν θα το ξημερώναμε. Άλλωστε το δεύτερο μπουκάλι είχε τελειώσει κατά τις 4.30 και δύο μπουκάλια για τρία άτομα around 40s είναι πολλά. Πέρασαν τα highlands από πάνω μας και μας ισοπέδωσαν. Έφαγα μια φρίκη με τα λεφτά που δώσαμε γιατί νόμιζα ότι έπρεπε να ήταν πολύ λιγότερα, αλλά όπως μου λέει και ένας φίλος μου «εσύ την τελευταία φορά που πήγες στα μπουζούκια πλήρωσες σε δραχμές». Φύγαμε λοιπόν κατά τις 5 και ήμασταν σαφέστατα από τους πρώτους, αφού το γλέντι κρατούσε για τα καλά…

So long Πάολα, see you another time.

The Boss

Στην προεφηβική ηλικία, ο BOSS έφαγε μια πετριά ότι η μοίρα του ήταν να γίνει ο Έλληνας Bruce Springsteen ακούγοντας 100δες ώρες τα βινύλια του Αφεντικού, εξ ου και το προσωνύμιο που του κόλλησαν ο αδερφός του αλλά και διάφοροι άλλοι τελειωμένοι και παρομοίως αλαφροΐσκιωτοι φίλοι του. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη βαθιά μέσα του αν η Ελληνική Μουσική Σκηνή την γλίτωσε οριστικά από δαύτον και πιστεύει ότι το απολύτως ερασιτεχνικό χαϊδολόγημα μιας 20χρονης Strat, μπορεί κάποτε να τον οδηγήσει στην κορυφή. Ως τότε, περνάει την ώρα του προσπαθώντας σε δύσκολους καιρούς να μεταφράσει το Πολυτεχνείο σε ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ενώ συγχρόνως παίζει ατελείωτα με την κόρη του, βλέπει Θρύλο και ψάχνει να βρει ρούχα που να του κάνουν, κυρίως από συνοικιακά μαγαζιά εμπορίας κουρτινών. Επίσης μιλά πάντα σε τρίτο πρόσωπο, καθώς η μεγαλομανία του είναι τόσο ανίατη όσο και παράλογη. Born to run, baby!

Top5
Daddy Cool

«Της καλομάνας το παιδί, το πρώτο να 'ναι κόρη» έλεγε ο

...

« Με λένε Γιώργο Χ., και είμαι 40 χρονών. Είμαι

...

«Το προσκλητήριο, μου έπεσε απ'τα χέρια, όχι δε γίνεται

...

«Που τους πας αυτούς στο σκυλάδικο;» λέει η γυναίκα μου

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom