(11 ψήφοι)

Δεν είμαι χαζομπαμπάς!

Δεν είμαι χαζομπαμπάς!

Ίσως επειδή ήμουν πάντα αντιδραστικός, ίσως επειδή όταν η πλειοψηφία πάει προς ένα μέρος αυτό και μόνο είναι αρκετό να με κάνει σούπερ σκεπτικό απέναντί του, ίσως επειδή αυτή χρησιμοποιείται ως απόδειξη του ότι «είσαι κι εσύ παραδοσιακός», ίσως ακριβώς επειδή είναι «παραδοσιακό», αντιπαθώ την έκφραση «χαζομπαμπάς».

Ευτυχώς οι πιο κολλητοί δε το χρησιμοποίησαν για μένα πάνω από 1-2 φορές, οι άπειροι γνωστοί δεν είχαν καν την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσουν σε μένα. Δεν με είδαν ποτέ με φωτογραφία της κόρης μου στο πορτοφόλι. Δεν είχα τη φάτσα της εικόνα background στο κινητό, και η τελευταία φορά που την είχα ως φωτό προφίλ στο facebook, ήταν χρόνια πριν. Η έννοια 'χαζομπαμπάς' δεν θα έλεγα ότι είναι κατακριτέα από μόνη της. Το τι συμβολίζει, κατ'εμέ, είναι. Στη δική μου αντίληψη, αυτό που επικρατεί γύρω μας είναι ότι ο άνδρας, ο ισχυρός, ο 'δε μασάω από γούτου-γούτου', μαλακώνει και δείχνει την ανθρώπινη (=μαλακή) του πλευρά στη παρουσία ενός παιδιού. Μόνο τότε. Ο άνδρας, ο κουβαλητής, που ούτε καν η γυναίκα του δεν δέχεται να κάνει δουλειές στο σπίτι γιατί «τι, αδερφή είναι;», δείχνει μια πιο «γυναικεία» πλευρά με το να χαλβαδιάζει με το παιδί του. Αυτά μου ήταν πάντα αποκρουστικά, και ως εκ τούτου δεν ήθελα να αποδεχτώ τον- περί ου ο λόγος- όρο γιατί έτσι ήταν σαν να αποδεχόμουν και όλο το περιρρέον πακέτο. Και μετά, ήταν η χαρά, στα όρια χαιρεκακίας υπό κάποιαν έννοια, με την οποία σε βάφτιζαν οι γύρω «χαζομπαμπά». Σαν να πανηγύριζαν ότι «και συ σα και μας είσαι». Ή «είσαι παραδοσιακός, εσύ που όλο ξεχωρίζεις με τις πράξεις σου». Και εγώ δεν ήθελα να το αποδεχτώ γιατί... δεν ήταν έτσι.

Το να σε συνεπαίρνει ένα παιδί που έβγαλες στη ζωή εσύ και η σύντροφός σου είναι θαυμαστό, το μέγα θαύμα θα έλεγα εγώ ο άθεος. Υποκλίνεσαι στη Ζωή, υποκλίνεσαι σε όσα είναι πάνω και πέρα από σένα, κατανοείς πόσο ισχυροί είναι οι νόμοι της Φύσης. Και μετά τα χαζεύεις όλα όσα γίνονται στη πορεία. Από πριν τα πίστευες όλα, ίσως δεν σου ήταν προφανή, όμως έτσι σκεφτόσουν. Το ότι έκανες παιδί είναι μια εξόχως σημαντική στιγμή και μια φωναχτή υπενθύμιση για το ότι υπηρετείς τη Φύση. Και έτσι πορεύεσαι και μετά τη γέννα. Όταν θαυμάσεις το αποτέλεσμα, πχ με το να θαυμάσεις το ότι στάθηκε στα πόδια του, ή μίλησε το παιδί, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως ένδειξη «ότι είδες εσύ ο σκληρός, μαλάκωσες, σε 'κατάφερε' το παιδί και σε χάζεψε». Δεν ήμουν ο αγροίκος που μπορεί να έχει στον νου του η κάθε μια ή ο καθένας ότι είναι ο ανατολίτης ο Έλληνας. Δεν ανακάλυψα μόλις ότι η γη γυρίζει. Δεν είμαι «ο άνδρας, ο ανώτερος», δεν «βοηθάω τη γυναίκα μου στο σπίτι» αλλά το'χω αναλάβει επ'ώμου γιατί μόνο εκείνη εργάζεται, άρα ποιος να αναλάβει το σπίτι; Δεν είμαι ο παραδοσιακός τύπος που πολλοί αρέσκονται να είναι ο άνδρας. Άρα δεν είμαι ο παραδοσιακός μπαμπάς που αρέσκονται να είναι ο άνδρας.

Δεν είμαι χαζομπαμπάς. Είμαι όπως, κατ'εμέ πάντα, θα έπρεπε να είναι ο μπαμπάς.

 

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας εικόνες από την καθημερινότητά σας, επικοινωνήστε ΕΔΩ

Κώστας Πλατής

Γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους το 1968, τη δεύτερη ημέρα του Τοξότη. Δεν πήρε τίποτα από τον γειτονικό Σκορπιό, πήρε τα πάντα από το ζώδιό του. Άρα, ήταν πάντα φευγάτος (η επί 22 χρόνια γυναίκα του έλεγε χαρακτηριστικά "όλο φεύγεις, ποτέ δεν έρχεσαι") όμως περιέργως για να φύγεις, πρέπει να έχεις έρθει πρώτα. Μέσα στο φεύγα-γύρνα, απέκτησε μια κόρη το 1999 και ήταν σε κάθε μορφή των ΜΜΕ από το 1987 έως το 2008, ραδιόφωνα (κυρίως), TV, internet, Δισκογραφία, περιοδικά, Εταιρίες Διοργάνωσης Συναυλιών. Έκτοτε ασχολείται με συναυλίες προσωπικώς και ιδιοχείρως.

Top5
Daddy Cool

«Της καλομάνας το παιδί, το πρώτο να 'ναι κόρη» έλεγε ο

...

« Με λένε Γιώργο Χ., και είμαι 40 χρονών. Είμαι

...

«Το προσκλητήριο, μου έπεσε απ'τα χέρια, όχι δε γίνεται

...

«Που τους πας αυτούς στο σκυλάδικο;» λέει η γυναίκα μου

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom