(11 ψήφοι)

Χαζομπαμπάς and I like it!

Χαζομπαμπάς and I like it!

Εδώ και 27 μήνες (αυτή είναι η ηλικία του Παυλάκου μου), ο πιο γνώριμος χαρακτηρισμός που αντιμετωπίζω, είναι αυτός του «χαζομπαμπά». «Άντε ρε χαζομπαμπά», «μιλάμε είσαι πολύ χαζομπαμπάς» και λοιπά συμπαρομαρτούντα, λες και τελικά το να είσαι χαζομπαμπάς είναι έγκλημα ή κάτι για το οποίο να ντρέπεσαι.
Έχει πλάκα ώρες-ώρες όταν το σκέφτομαι, γιατί οι περισσότεροι που το λένε, είναι πατεράδες οι ίδιοι και ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πώς ήταν η σχέση τους με τα παιδιά τους σε μικρότερη ηλικία...

Τελικά, στις ημέρες μας, όταν λες ότι το παιδί σου είναι όμορφο, ψηλό, γλυκό, ζωηρό, μάλλον είναι κάτι για να σε κοροϊδεύουν. Με την ίδια λογική, θα βόλευε όταν σε ρωτάνε να τους πεις τι κάνει το παιδί σου, να τους απαντάς «αν εξαιρέσεις ότι μοιάζει με τον Κουασιμόδο σε βρεφική ηλικία, θα μιλήσει όταν φτάσει 15, η Γεωργία Βασιλειάδου κάπως έτσι πρέπει να ήταν στα δύο της χρόνια, αλλά κατά τ' άλλα μια χαρά», είναι μία απάντηση που θα σε κάνει έναν λογικό μπαμπά, αντί για χαζομπαμπά.

Εκτός από μπαμπάς, είμαι και αμετανόητος χεβιμεταλλάς (μην αναρωτιέστε, ταιριάζουν άνετα και τα δύο), έχοντας προσωπικές σχέσεις με πάρα πολλούς μουσικούς του ιδιώματος στη διάρκεια αυτών των ετών.

Τις τελευταίες μέρες, έτυχε να συναντήσω από κοντά, 3-4 από αυτούς, εξ Αμερικής ορμώμενοι, με τους οποίους αλληλογραφούμε περισσότερα από 15 χρόνια και πήγαμε την επόμενη της συναυλίας τους για φαγητό και βόλτα στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας.
Ξέρετε που αναλώσαμε την περισσότερη ώρα; Δεν μαντεύετε... Σίγουρα θα περιμένατε να μιλάμε για την τελευταία ταινία των METALLICA ή την κάμψη της μουσικής βιομηχανίας.
Όχι όμως... Σχεδόν όλη την ώρα δείχναμε φωτογραφίες και video από τα παιδιά μας ο ένας στον άλλο. «Κοίτα τον οχτάχρονο γιο μου να παίζει αμερικάνικο ποδόσφαιρο... Είχε σήμερα αγώνα και τον έχασα, λόγω της συναυλίας μου εδώ. Δεν ξέρω πώς θα μου το συγχωρήσει αυτό...» λέει ο ένας «σκληροπυρηνικός χεβιμεταλλάς... «Πήρα ένα καταπληκτικό αναμνηστικό για τον γιο μου», λέει ο έτερος χεβιμεταλλάς μουσικός. «Ξέρεις, είναι 16 χρονών, πολύ όμορφος, παίζει φοβερή κιθάρα και μου φαίνεται ότι τον γουστάρουν όλες οι κοπέλες της ηλικίας του»... «Ο δικός μου γιος, νομίζω ότι όταν μεγαλώσει θα παίζει πολύ καλύτερα από εμένα (σ.σ. ο συγκεκριμένος μουσικός είναι ασύλληπτος στα πλήκτρα, την κιθάρα και τα ντραμς, με μυθικές παικτικές ικανότητες)», συμπληρώνει ο τρίτος της παρέας... «Είναι μόλις οχτώ χρονών και μπορεί ήδη να παίξει κάποια τραγούδια μας». Ο τέταρτος της παρέας, μάλλον αισθάνθηκε «ξεπαρεού» επειδή είναι ο πιο φρεσκοπαντρεμένος και μικρότερος σε ηλικία και γελώντας, μας έδειχνε τις τέσσερις γάτες του.

Μην γελιέστε. Το να είσαι πατέρας, υπερτερεί απ' όλες τις υπόλοιπες ιδιότητες. Είτε είσαι «σκληρός» χεβιμεταλλάς, είτε είσαι δημόσιος υπάλληλος, είτε διευθυντής πολυεθνικής εταιρίας. Αρκεί όμως να είσαι «χαζομπαμπάς». Ναι, με αυτή την «κοροϊδευτική» έννοια που σου δίνουν οι άλλοι.
Αν δεν μπορείς να δώσεις αγάπη στο παιδί σου, δεν μπορείς και να πάρεις όση σου αναλογεί και δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος, παρά ένας εγκλωβισμένος και καταδικασμένος στη μιζέρια.

Ναι, είμαι «χαζομπαμπάς», γουστάρω και μακάρι να συνεχίσω να είμαι μέχρι τα βαθιά μου γεράματα...

 

Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας εικόνες από την καθημερινότητά σας πατήστε ΕΔΩ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάκης Φράγκος

Ο Σάκης Φράγκος είναι ένας παλιοχεβιμεταλλάς, πρώην εκδότης του περιοδικού ROCK HARD και ιδιοκτήτης του site www.rockhard.gr, ραδιο-φονικός παραγωγός στον Atlantis FM από ήταν-νιος-και-γέρασε, DJ (ναι, πάλι με αυτά τα χεβιμέταλς), προμότερ συναυλιών (έτσι το λένε στο χωριό του, έτσι το λέει και σε σας), περήφανος σύζυγος της Μαίρης και ακόμα πιο περήφανος πατέρας του Παύλου, μα πάνω απ' όλα, ενδιαφέρουσα προσωπικότητα (τρομάρα του).

Top5
Daddy Cool

«Της καλομάνας το παιδί, το πρώτο να 'ναι κόρη» έλεγε ο

...

« Με λένε Γιώργο Χ., και είμαι 40 χρονών. Είμαι

...

«Το προσκλητήριο, μου έπεσε απ'τα χέρια, όχι δε γίνεται

...

«Που τους πας αυτούς στο σκυλάδικο;» λέει η γυναίκα μου

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom