(3 ψήφοι)

Ο καλός πατέρας | του Boss

Γράφει:
Ο καλός πατέρας | του Boss

 

- Γιατί δεν γράφεις; Γιατί σταμάτησες να γράφεις;

- Δε σταμάτησα... Το διέκοψα για λίγο.

- Ρε, με δουλεύεις; Έχεις μετρήσει τους μήνες; Τι συμβαίνει; Στέρεψες;

- Είπα ποτέ ότι είμαι συγγραφέας ή αρθρογράφος και δεν το θυμάμαι;

- Όχι, αλλά μια χαρά τα πήγαινες, κάτι έγινε, δε μπορεί...

- Έχω πήξει ρε συ, δουλειά πολλή.

- Και πριν, είχες.

- Τώρα έχω περισσότερο.

- Ναι, ναι, καλά... Κάτι άλλο είναι.

- Βαλτός είσαι, έτσι;

- Μίλα μου...

- Δεν είμαι αυτό που ήθελα να είμαι όταν ξεκίνησα να γράφω.

- Τι εννοείς;

- Όταν ξεκίνησα, φανταζόμουν τη διαδρομή λίγο διαφορετικά. Να περπατώ τις στιγμές, να διηγούμαι ιστορίες, να ενώνω τις τελίτσες για να σχηματιστεί μια φιγούρα που τελικά όμως είναι δύσκολο να γίνω.

- Τι είναι δύσκολο να γίνεις;

- Καλός πατέρας. Αυτό, ρε συ. Τι άλλο;

- Μα δεν καταλαβαίνω, σου είπε ποτέ κανείς ότι είναι εύκολο;

- Όχι, αλλά είχα την ψευδαίσθηση ότι το είχα μέσα μου. Ότι με κάποιον μαγικό τρόπο ήμουν γενετικά προετοιμασμένος για αυτό. Ότι κάπου, way down the road, θα με περίμενε Oscar of Best Performance in Fatherhood Role. Αντιθέτως, με περίμενε το Χρυσό Βατόμουρο. Και «χαστούκια» πολλά. Λάθη επί λαθών. Βιαστικές αποφάσεις. Εγωιστικές κρίσεις. Επίδειξη «δύναμης» με τον δείκτη τεντωμένο ως απόδειξη μιας γελοίας αρχηγίας.

- Πιστεύεις ότι έκανες καμία σπουδαία ανακάλυψη; Σου έχω νέα. Είσαι ένας από τους πολλούς, τους πολλούς που ήρθαν έρχονται και θα συνεχίσουν να έρχονται για όσο το σπουδαίο μας διαστημόπλοιο γυρίζει γύρω από τον ήλιο. Χαλάρωσε και απόλαυσε το. Τα ...άτιμα δεν φτάνουν με οδηγίες χρήσεως και όσο κι αν προετοιμαστείς, ποτέ δεν είναι αρκετό.

- Δεν τα έχω καταφέρει. Και όσο εστιάζω στα λάθη μου, τόσο δεν βλέπω τι κάνω λάθος.

- Παρ’ το αλλιώς γιατί θα βρεις, «αυτά είναι πράγματα αξίας» που έλεγε και ο Βέγγος. Άλλο τα μικρά λάθη και άλλο η λάθος διαδρομή. Είσαι στο σωστό δρόμο αφού αναρωτιέσαι πώς τα πας. Καλά τα πας.

- Καλάμια.

- Άκου να σου πω φίλε: όσο το μυαλό σου αναρωτιέται για τα λάθη σου, τόσο η ψυχή σου θα βρίσκει μονοπάτια. Ναι, δεν είναι εύκολο και μην κάθεσαι και μυξοκλαίς ότι δεν το υποψιαζόσουν. Να θυμάσαι ότι όσο και αν μεγαλώσει η πριγκίπισσά σου, πάντα με το μικρό της το χεράκι θα ζητά την σιγουριά του δικού σου χεριού να κρατηθεί και να πάει παρακάτω. Όποτε, το κεφάλι πάνω και συνέχισε να προχωράς. Να μαθαίνεις, να βελτιώνεσαι. Και να γράφεις. Είσαι καλός.

- Αρθρογράφος;

- Πατέρας. Είσαι καλός πατέρας.

 

 

The Boss

Στην προεφηβική ηλικία, ο BOSS έφαγε μια πετριά ότι η μοίρα του ήταν να γίνει ο Έλληνας Bruce Springsteen ακούγοντας 100δες ώρες τα βινύλια του Αφεντικού, εξ ου και το προσωνύμιο που του κόλλησαν ο αδερφός του αλλά και διάφοροι άλλοι τελειωμένοι και παρομοίως αλαφροΐσκιωτοι φίλοι του. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη βαθιά μέσα του αν η Ελληνική Μουσική Σκηνή την γλίτωσε οριστικά από δαύτον και πιστεύει ότι το απολύτως ερασιτεχνικό χαϊδολόγημα μιας 20χρονης Strat, μπορεί κάποτε να τον οδηγήσει στην κορυφή. Ως τότε, περνάει την ώρα του προσπαθώντας σε δύσκολους καιρούς να μεταφράσει το Πολυτεχνείο σε ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ενώ συγχρόνως παίζει ατελείωτα με την κόρη του, βλέπει Θρύλο και ψάχνει να βρει ρούχα που να του κάνουν, κυρίως από συνοικιακά μαγαζιά εμπορίας κουρτινών. Επίσης μιλά πάντα σε τρίτο πρόσωπο, καθώς η μεγαλομανία του είναι τόσο ανίατη όσο και παράλογη. Born to run, baby!

Top5
Daddy Cool

«Της καλομάνας το παιδί, το πρώτο να 'ναι κόρη» έλεγε ο

...

« Με λένε Γιώργο Χ., και είμαι 40 χρονών. Είμαι

...

«Το προσκλητήριο, μου έπεσε απ'τα χέρια, όχι δε γίνεται

...

«Που τους πας αυτούς στο σκυλάδικο;» λέει η γυναίκα μου

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana

Bright Side of Mom