(3 ψήφοι)

Οι κόρες των φίλων μεγάλωσαν | Έλπη Μασκαλίδου

Οι κόρες των φίλων μεγάλωσαν | Έλπη Μασκαλίδου

Και έγιναν πανέμορφες δεσποινίδες στην εφηβεία, με άποψη και ανησυχίες, συζητούν για αγόρια, «είναι σε σχέση», μπαίνουν και βγαίνουν από τη σχέση με άνεση, παίρνουν διπλώματα, μαθαίνουν μουσικά όργανα, χορεύουν, μου βγάζουν τη γλώσσα, μου στέλνουν μέιλ, μου φτιάχνουν τα νύχια, μου ισιώνουν τα μαλλιά, με συμβουλεύουν για ρούχα trendy και μαγαζιά, μου στέλνουν εργασίες να διορθώσω, συζητούν για σχολές και το μέλλον, με ρωτούν περί έρωτος.

Και εγώ που τις καμαρώνω σε αίθουσες σχολείων, γυμναστηρίων, σχολών, συμμετέχω, συγκινούμαι, χειροκροτώ, εξηγώ στον καλό μου για τα πα ντε μπουρέ και τα πλιέ, φροντίζω να μη πάθει εγκεφαλικό όταν βλέπει «η Χ σε σχέση» – αχ εγώ που από τόσο δα το ξέρω-, τις παρακολουθώ στο φατσοβιβλίο, τους συστήνω βιβλία, τους κάνω δώρο θεατρικές παραστάσεις, τις ακούω, τις αφουγκράζομαι, τις συμβουλεύω μα κυρίως τις χαίρομαι που προχωρούν στη ζωή θαρρετά με χαμόγελο αλλά και με τσαμπουκά.

Και αναλογίζομαι τη δεκαεπτάχρονη τώρα Μ. που αρκετά χρόνια πριν με είχε καλέσει στο πάρτι γενεθλίων της σε ένα παιδότοπο.

Πήρα πρόσκληση ονομαστική -στη φίλη μου Έλπη- κι ας μην είχα παιδί. Και όταν ήρθε η ώρα να φύγω και πήγα να τη χαιρετίσω μου έβαλε στα χέρια το δώρο που είχε διαλέξει η ίδια για τις φίλες της. Ένα μικρό πορτοκαλί πόνι (λάτρευε τα άλογα, τα ζωγράφιζε και ονειρευόταν να αποχτήσει φάρμα για να έχει πολλά), τυλιγμένο σε πολύχρωμο αμπαλάζ με μπαλόνια, που είχε πάνω γραμμένο λίγο στραβά το όνομά μου.

Και όταν της είπα – μα καλή μου εγώ είμαι μεγάλη δεν χρειάζεται να μου δώσεις δώρο, μου απάντησε – μα είσαι φίλη μου και εγώ έχω διαλέξει δωράκια για όλες τις φίλες μου. Ήμουν η μόνη ενήλικας που έφυγα με δώρο και μάτια υγρά.

Το έχω ακόμα αυτό το πόνι σε μια γωνιά στο γραφείο μου γιατί η Μ. είναι ακόμα φίλη μου και γιατί αυτό είναι αγάπη.

Και εγώ αυτές τις μικρές φιλεναδίτσες τις αγαπάω και τις καμαρώνω και τις παρακολουθώ να ανθίζουν, να προοδεύουν, να διεκδικούν τη θέση τους στον αυριανό κόσμο.

Οι κόρες των φίλων μεγάλωσαν.

 

pony

[φωτογραφία: Έλπη Μασκαλίδου]

 

 

[photo]

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο, μια ερώτηση ή να μοιραστούν κάτι δικό τους, μπορούν να το στείλουν εδώ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Έλπη Μασκαλίδου

Ένα βιβλίο, ένας καφές, μια θάλασσα και ένας ορίζοντας θα της ήταν αρκετά. Να γράφει, να διαβάζει, να ταξιδεύει, να ερωτεύεται, να ονειρεύεται, να βλέπει τους φίλους της, να πηγαίνει στο θέατρο, να ακούει μουσικές και να χορεύει. Τα αγαπημένα της. Αλλά και 25 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σκληρά εργαζόμενη σε μεγάλη εταιρεία, εκπλήρωσε και το όνειρο της καριέρας. Παράλληλα καθηγήτρια αγγλικών-γαλλικών από τα είκοσι της χρόνια, δίδαξε αλλά και διδάχτηκε τα καλύτερα μαθήματα από τα παιδιά. Το χιούμορ τους, η σκέψη τους, η καθαρή ματιά και ειλικρίνεια με την οποία ατενίζουν τον κόσμο, την κρατάνε αιώνια έφηβη και μόνιμα αισιόδοξη.

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana