(4 ψήφοι)

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει #Μάιος

Γράφει:
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει #Μάιος

Επιτέλους καλοκαιράκι! Το καλοκαίρι έκανε δυναμικά το φετινό ντεμπούτο του. Τα παιδιά ζήτησαν το πρώτο τους παγωτάκι, οι μεγάλοι αναζήτησαν πρώιμες στιγμές χαλάρωσης με παγωμένο καφέ ανά χείρας και οι πρώτοι τολμηροί κολυμβητές δοκίμασαν τις αντοχές τους στις παγωμένες ακόμη θάλασσες. Ο Μάης σκηνοθέτησε με επιτυχία τις πρώτες εμφανίσεις του καλοκαιριού. Ανέβασε τη θερμοκρασία και τη διάθεση στα επιθυμητά επίπεδα, ώστε κανείς να μην μπορεί να αντισταθεί στην επερχόμενη ραστώνη.

Για φέτος ο μήνας Μάιος φιλοξένησε και τις εκλογές για τους δημάρχους και τους εκπροσώπους μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για άλλη μια φορά ακούσαμε τις όμορφες υποσχέσεις και τα λόγια τα κούφια. Για άλλη μια φορά προτιμήσαμε τις παραλίες από τις κάλπες, λες και είναι αδύνατο να τα συνδυάσουμε αυτά τα δυο (τι πειράζει αν αντί για τη γόβα φορέσεις τη σαγιονάρα με την άμμο πίσω από το παραβάν;) για άλλη μια φορά επιτρέψαμε να αποφασίσουν άλλοι για εμάς και τις ζωές μας, για άλλη μια φορά επιτρέψαμε το θυμό που έχουμε προς τους πολιτικούς να γίνει θυμός προς την πολιτική. Πόσο λάθος! Όσο και «ο μεγάλος θυμός» (#5) της μητέρας προς το σύζυγο.

Ευτυχώς όμως η αδιαφορία δεν έχει κατακλύσει τους πάντες και τα πάντα σε αυτή τη χώρα. Σκεπτόμενοι άνθρωποι υπάρχουν ακόμη τριγύρω μας και φωνές που προβληματίζουν και δείχνουν μια άλλη ώριμη πλευρά της ζωής, ακούγονται δυνατά και καθαρά. Ακόμη και εάν προκαλούν, ακόμη και εάν είναι η αιτία για συγκρούσεις, στο τέλος μόνο καλές συνέπειες μπορούν να επιφέρουν. Μια τέτοια φωνή μας μίλησε αυτό το μήνα για την «κοινωνία» των παιδιών μας» (#4).

Το καλοκαίρι φημίζεται για την χαλάρωση, για τη διάθεση να ερωτευθούμε, να αγαπήσουμε και πάλι. Ζεσταίνονται οι παγωμένες καρδιές και αναθερμαίνονται σχέσεις δίνοντας ακόμη και μια «δεύτερη ευκαιρία» (#3) σε όποιον την αξίζει και την αποζητά, ακόμη και σε μια μάνα που προσωρινά έχασε το σωστό προσανατολισμό της και πλήγωσε το παιδί της.

Γιατί επιβάλλεται να έχουμε στη ζωή μας πάντα θέση για «αυτά που αξίζουν» (#2). Οι άνθρωποι που αξίζουν, οι σχέσεις που αξίζουν, τα πράγματα που αξίζουν, οι ιδέες που αξίζουν, τα συναισθήματα που αξίζουν, μόνο αυτά αξίζουν να γεμίζουν τα βάζο της ζωής μας. Όλα τα άλλα τα διώχνουμε μακριά μας.

Διώχνουμε και τους επικριτικούς ανθρώπους, όσους δεν κατανοούν, γιατί απλά έτυχε να βρίσκονται απέναντι. Και αν δεν μπορούμε να τους διώξουμε, ας τους δούμε με συμπάθεια γιατί έχουν άγνοια. Στο bright side of mom φιλοξενήσαμε ένα άρθρο της Janie Porter γεμάτο αλήθειες «Τώρα καταλαβαίνω το γιατί» (#1), για όλες εσάς (εμάς) τις μαμάδες που διαλέξατε ή αναγκαστήκατε να μείνετε σπίτι να μεγαλώσετε τα παιδιά σας. Ίσως για κάποιους να μην είναι κατανοητή και αποδεκτή η κούραση σας, ίσως να φαίνεστε παρανοϊκά υπερβολική στα μάτια τους. Ακόμη και αν δεν σας καταλαβαίνουν και αν δεν αναγνωρίζουν την κούραση σας, δεν είστε υποχρεωμένη να τους πείσετε, δεν το έχετε ανάγκη. Κρατήστε τις λεπτομέρειες για εσάς και παραδεχτείτε ότι είναι υπέροχο να είστε με τα παιδιά στο σπίτι. Εξάλλου την αλήθεια θα πείτε.

Μας αποχαιρετά λοιπόν ο λουλουδιστός Μάης και ο ξανθός Ιούνης μάς κλείνει το μάτι από μια σεζλόνγκ ρουφώντας τον παγωμένο χυμό του. Μαμάδες στο σπίτι και μη, αδράξτε το καλοκαιράκι. Διαλέξτε τα νέα σας μαγιό, φορέστε τα πολύχρωμα καπέλα σας, πασαλειφτείτε με αντηλιακά, πάρτε τα κουβαδάκια σας και τρέξτε να κατακτήσετε τις παραλίες με τα παιδιά σας.

Ευκαιρία να γίνετε και εσείς παιδιά του καλοκαιριού.

 

Αντίο Μάη! Ο επόμενος παρακαλώ...

{top5 popular posts, Μάιος 2014}

 

 

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο, μια ερώτηση ή να μοιραστούν κάτι δικό τους, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Bright Side Of Mom

Πολλές δόσεις μαμάς, λίγες μεζούρες πατρικό γέλιο, παιδικά χαμόγελα, λίγο τριμμένο rock'n'roll και φως. Ανακατέψτε καλά και άσπρο πάτο!

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana