(2 ψήφοι)

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει #Απρίλιος

Γράφει:
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει #Απρίλιος

Tα τζάκια, τα μαγκάλια και οι φουφούδες έσβησαν. Τα παπλώματα τυλίχτηκαν σφιχτά και έτρεξαν να κρυφτούν στα πατάρια. Τα χαλιά σηκώθηκαν αφήνοντας ελεύθερα τα πατώματα. Πουλιά τιτίβισαν στους αιθέρες και χαμομήλια ξεμύτισαν από όποια τρύπα των πεζοδρομίων βρήκαν εύκαιρη. Γυμνά μπρατσάκια κάθε είδους και λογής έκαναν την εμφάνιση τους. Ωπ! Δηλαδή ο ξανθός Απρίλης ήταν εδώ με άλλα λόγια!

Οι μέρες μεγάλωσαν επικίνδυνα ωραία και απέπνευσαν άρωμα καλοκαιριού. Άρχισε το μυαλό να κάνει σχέδια με φόντο γαλαζοπράσινες ακρογιαλιές, βουτιές σε δροσερά νερά και ξεροψήσιμο στην καυτή άμμο. Διακοπές for ever! Και ποιος δικαιούται περισσότερο από όλους διακοπές; Μα οι μαμάδες φυσικά, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας όμως είναι «ο πραγματικός λόγος που χρειάζονται διακοπές οι μαμάδες». (#5).

Ζεστάθηκε λοιπόν ο καιρός, γλύκανε η ατμόσφαιρα, η παγωνιά μας αποχαιρέτισε για φέτος οριστικά και οι καρδιές αποζητούν και αυτές να ζεσταθούν. Ο,τιδήποτε αποπνέει ευαισθησία είναι επιθυμητό και ας μην είναι η λογική δεδομένη. «Ήσουν εκεί» (#4) διαβάσαμε στο brightsideofmom και νιώσαμε την θαλπωρή μιας αληθινής ιστορίας, εξωπραγματικής αλλά απίστευτα δυνατής και συγκινητικής που άγγιζε τα όρια του παραφυσικού.

Και επειδή ο μήνας Απρίλιος είναι κατεξοχήν ο μήνας της Ανάστασης, της Ανάτασης και της Αναγέννησης των πάντων, περικλείει μεγάλες ποσότητες αισιοδοξίας. «Αισιοδοξία είναι...» (#3) συμπληρώστε ελεύθερα ό,τι σας κάνει να χαμογελάτε και να προχωράτε.

Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι η ευτυχία στηρίζεται στην αισιοδοξία. Τι είναι αυτό που φέρνει την ευτυχία τελικά; Τι κάνει μια μαμά ευτυχισμένη πραγματικά και πώς προσεγγίζει μια μαμά την ευτυχία; Μάθαμε τα «10 πράγματα που κάνουν αλλιώς οι ευτυχισμένες μαμάδες» (#2) και δεν έχετε παρά να τα δοκιμάσετε και εσείς.

Μερικές φορές μικρά πράγματα της καθημερινότητας μπορούν να είναι μικρές εκφάνσεις της ευτυχίας. Μικρά πράγματα που εκ πρώτης όψης δείχνουν ασήμαντα, αλλά τελικά είναι σπουδαία. Ρωτήστε μια μαμά που μόλις ανακάλυψε ότι η φρεσκοπλυμένη μπουγάδα της δεν είναι τελικά και τόσο ... καθαρή. Δεν είναι υπέροχο να μοσχομυρίζουν καθαριότητα τα ρούχα και να είναι όντως καθαρά; Δεν ανεβάζει την ψυχολογία μας ένα ρούχο πραγματικά καθαρό; Εδώ ξαναδιαβάστε τα «Μυστικά του πλυσίματος των ρούχων» (#1) δοσμένα με έναν εξαιρετικά χιουμοριστικό τρόπο. Γελάστε και εφαρμόστε τις συμβουλές. Θα βγείτε διπλά κερδισμένοι.

Και αφού τώρα ξέρετε πώς να φρεσκάρετε τα καλοκαιρινά σας ρούχα, μπορείτε πια μοσχομυριστοί και ωραίοι να προϋπαντήσετε τον Μάη στην εξοχή.

"Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ
να τον προϋπαντήσουμε, παιδιά, στην εξοχή.

Λουλούδια ας μαζέψουμε και ρόδα και κρίνα
Στεφάνι να πλέξουμε του Μάη μ' εκείνα..."

 

Αντίο Απρίλη! Ο επόμενος παρακαλώ...

 

{top5 popular posts, Απρίλιος 2014}

 

 

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο, μια ερώτηση ή να μοιραστούν κάτι δικό τους, μπορούν να το στείλουν εδώ

Bright Side Of Mom

Πολλές δόσεις μαμάς, λίγες μεζούρες πατρικό γέλιο, παιδικά χαμόγελα, λίγο τριμμένο rock'n'roll και φως. Ανακατέψτε καλά και άσπρο πάτο!

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana