(11 ψήφοι)

Αυτά που αξίζουν

Αυτά που αξίζουν

Ένας καθηγητής της φιλοσοφίας, κατά την διάρκεια του μαθήματος, πήρε ένα άδειο βαζάκι μαρμελάδας και άρχισε να το γεμίζει με πετρούλες , περίπου 3 εκατοστά η μία.
Μόλις τελείωσε γύρισε στους μαθητές του και τους ρώτησε εάν το βάζο ήταν γεμάτο, και αυτοί απάντησαν, ναι.

Μετά ο καθηγητής πήρε ένα κουτί μπιζέλια και το άδειασε μέσα στο βαζάκι και το ανακάτεψε. Τα μπιζέλια "χώθηκαν" στα κενά που είχαν αφήσει οι πέτρες. Ο καθηγητής, ρώτησε πάλι τους μαθητές του εάν το βάζο ήταν γεμάτο, και εκείνοι για ακόμη μια φορά απάντησαν, ναι.

Μετά ο καθηγητής έβγαλε ένα σακουλάκι άμμο και την άδειασε μέσα στο βάζο. Η άμμος γέμισε τα κενά του βάζου. Ο καθηγητής ξαναρώτησε τους μαθητές του εάν το βάζο ήταν γεμάτο, και εκείνοι απάντησαν και αυτή την φορά, ναι.

"Τώρα" είπε ο καθηγητής , "θέλω να καταλάβετε πως αυτό το βάζο αντιπροσωπεύει την ζωή σας.

Οι πέτρες αντιπροσωπεύουν τα πιο σπουδαία πράγματα- την οικογένεια σας, τους φίλους σας, την υγεία σας, τα παιδιά σας- πράγματα με τα οποία η ζωή σας θα παρέμενε γεμάτη ακόμη και εάν χάνατε τα υπόλοιπα.

Τα μπιζέλια αντιπροσωπεύουν άλλα πράγματα για εσάς σπουδαία- όπως η εργασία σας, το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας.

Η άμμος αντιπροσωπεύει τα υπόλοιπα...μικρά πράγματα.

Εάν βάλετε μέσα στο βάζο πρώτα την άμμο δεν θα υπάρχει χώρος για τα μπιζέλια και για τις πέτρες.

Το ίδιο ισχύει και για την ζωή σας. Εάν αφιερώνετε όλο σας τον χρόνο και την ενέργεια σας στα μικρά πράγματα δεν θα έχετε χώρο για τα πράγματα που είναι σπουδαία.

Αφιερώστε χρόνο σε εκείνα που σας κάνουν ευτυχισμένους: παίξτε με τα παιδιά σας, πηγαίνετε με τον/την αγαπημένο/σας μια βόλτα, επισκεφτείτε τους φίλους σας...

Θα υπάρχει πάντα χρόνος για να δουλέψετε, να καθαρίσετε το σπίτι, να πλύνετε το αυτοκίνητο.

Δώστε προσοχή πρώτα "στις πέτρες"- στα πράγματα που πραγματικά αξίζουν.

Ορίστε τις προτεραιότητές σας... τα υπόλοιπα είναι μόνο άμμος."

 

[photo via]

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο, μια ερώτηση ή να μοιραστούν κάτι δικό τους, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Αρετή Στασινού

Γεννήθηκε στα Γιάννενα, την πόλη με τα διαφορετικά και τόσο γοητευτικά πρόσωπα και δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Σπούδασε Νηπιαγωγός-Βρεφ/κόμος αλλά από τα φοιτητικά της κιόλας χρόνια βρέθηκε μπροστά σ'ένα μικρόφωνο ραδιοφώνου ως Μουσική Παραγωγός στην αρχή και στη συνέχεια ως Δημοσιογράφος. Στην πορεία βρέθηκε στον δρόμο της η τηλεόραση. Ρεπορτάζ, παρουσιάστρια στο δελτίο ειδήσεων, αλλά και με την δική της εκπομπή "Στον Δρόμο της Αρετής" με καλεσμένους σχεδόν τους περισσότερους Έλληνες καλλιτέχνες καθώς και άλλες σημαντικές προσωπικότητες.
Πριν από δύο χρόνια αποφάσισε να βάλει μία άνω τελεία στην σχέση της με την δημοσιογραφία κι αποφάσισε να δουλέψει για την τουριστική προβολή της Ηπείρου! Απέκτησε και νέα ενδιαφέροντα έτσι. Για να γνωρίσεις καλύτερα έναν τόπο πρέπει να τον περπατήσεις. Ετσι κι έκανε. Το περπάτημα έγινε τρέξιμο και τώρα ποιος την σταματάει. Πάντα και παντού ακούει μουσική. Διαβάζει πολύ και όποτε της δίνεται η ευκαιρία ταξιδεύει! Λατρεύει τα ταξίδια ακόμη και στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Δηλώνει αμετανόητα ονειροπόλα, την κερδίζουν οι άνθρωποι που δεν φοβούνται την αλήθεια και σου χαμογελάνε με την καρδιά τους. 

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana