(6 ψήφοι)

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει #Μάρτιος

Γράφει:
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει #Μάρτιος

Επιτέλους η Άνοιξη έφτασε προ των πυλών και τις διάβηκε με απόλυτη επιτυχία χαρίζοντάς μας όμορφες, ζεστές ημέρες που ζέσταναν ψυχές και σώματα. Αμυγδαλιές ανθίσανε, το γρασίδι πρασίνισε, τα χελιδόνια θα επέστρεφαν -αν υπήρχαν ακόμη- και οι καλημέρες έγιναν πιο φωτεινές, αφού ο ήλιος ξυπνά νωρίτερα πια κάνοντας μεγαλύτερες τις μέρες μας.

Τα ανοιξιάτικα χρώματα διαδέχτηκαν τη μουντάδα του χειμώνα και ξαφνικά λες και όλα πασπαλίστηκαν από φως και αγάπη. Αγαπάς ξανά τον κόσμο, τον διπλανό, τον γείτονα, το συνάδελφο, τον διπλανό οδηγό που περιμένει μαζί σου στο φανάρι, τον περαστικό... ακόμη και τον εαυτό σου. Αγαπώ το σώμα μου! (#5) Τώρα είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να σε προσέξεις και να δεχτείς ότι είσαι όμορφη, παρά τις όποιες αντιρρήσεις του καθρέπτη ή της ζυγαριάς.


Και μέσα σε αυτό το κλίμα ευφορίας, οι σκέψεις για ταξίδια πληθαίνουν και προσδίδουν ένα άρωμα προσμονής σε όλους. Ποιος δεν έχει αρχίσει ήδη να σκέφτεται ταξιδάκια αναψυχής και βόλτες σε όμορφα μέρη; Αποδράσεις με κάθε μέσο επιβάλλονται έστω και με τη δύναμη του νου και της φαντασίας ακόμη και εάν η κρίση δεν επιτρέπει τα πραγματικά ταξίδια. Τώρα έχουμε ακόμη ένα ανέξοδο μέσον για βόλτες και περιπλανήσεις άλλου είδους. Έχω και blog, πάμε μια βόλτα; (#4) Μέσω του blogging έχουμε πια τη δυνατότητα για ψηφιακές βόλτες, για νέες εμπειρίες και νέες γνωριμίες! (*Μην ξεχνάτε τις Ψηφιακές Γειτονιές, στις 4 και 5 Απριλίου)


Η Άνοιξη σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της ζωής και τον επανακαθορισμό των δεδομένων στη ζωή μας. Είναι η ευκαιρία που μάς δίνεται από τον ίδιο τον κύκλο της ζωής να τελειώνουμε ό,τι μας πληγώνει. «Ποτέ ξανά την Κυριακή» (#3) ήταν ένα από τα πιο ευαίσθητα κείμενα στο Bright Side of Mom, για μια γυναίκα που χάρισε στον εαυτό της ένα νέο ξεκίνημα μακριά από την κακοποίηση και τον ευτελισμό από το σύντροφό της.


Αλλά επειδή σε αυτό το blog το γέλιο είναι ανεπίτρεπτο να απουσιάζει, ανεβάσαμε τη λίστα «Πώς να βάλετε για ύπνο ένα τρίχρονο παιδί, σε 100 εύκολα βήματα» (#2) επειδή μας έκανε να γελάσουμε και νιώσαμε ότι όλες οι απανταχού μαμάδες θα διαπίστωναν ότι η μέθοδος να κοιμηθεί το βλασταράκι τους είναι τόσο μα τόσο ίδια για όλα τα παιδιά. Και ναι, η μέθοδος αποτελείται πραγματικά από 100 εύκολα βήματα. Εντάξει, ίσως και περισσότερα...


Αυτό το μήνα γελάσαμε, αλλά και προβληματιστήκαμε. Τα παιδιά μας είναι η καθ' ομοίωση μας, η εικόνα μας, ο καθρέπτης μας. Μας ακολουθούν παντού και πάντα και μας αντιγράφουν πιστά σε ό,τι πράξουμε. Η δύναμη του λόγου είναι ελάχιστη μπροστά στη δύναμη του παραδείγματος και των έργων μας. Το παιδί θα μιμηθεί την πράξη μας, αυτή θα το επηρεάσει, αυτή θα ενστερνιστεί. Και αν θέλετε να διαπιστώσετε πόσο μπορούμε να επηρεάσουμε τα παιδιά μας με τα έργα μας και να διαμορφώσουμε συμπεριφορές και χαρακτήρες, εμείς απλά σας υπενθυμίζουμε το εμπνευσμένο βίντεο «60 δευτερόλεπτα που θα αλλάξουν τη συμπεριφορά σας» (#1).


Αν και ο ανοιξιάτικος Μάρτης μάς αποχαιρετά, ευτυχώς ο πασχαλινός και λουλουδιστός Απρίλιος ακολουθεί επάξια. Το Βright Side of Mom θα προσπαθήσει να αναδείξει όλες τις ομορφιές και μυρωδιές και αυτού του μήνα, ελπίζουμε με επιτυχία.

 

Αντίο Μάρτη! Ο επόμενος παρακαλώ...

 

 

{top5 popular posts, Μάρτιος 2014)

Bright Side Of Mom

Πολλές δόσεις μαμάς, λίγες μεζούρες πατρικό γέλιο, παιδικά χαμόγελα, λίγο τριμμένο rock'n'roll και φως. Ανακατέψτε καλά και άσπρο πάτο!

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana