(14 ψήφοι)

Έχω και blog, πάμε μια βόλτα;

Έχω και blog, πάμε μια βόλτα;

Κάθε πρωί παίρνω τον καφέ μου και ξεκινάω τις βόλτες. Κοινώς τον πίνω ...τριγυρίζοντας. Ξεκινάω και παίρνω τους δρόμους και τις γειτονιές, σταματάω και μαθαίνω τα νέα της κάθε γειτόνισσας, τις ανησυχίες της, τις σκέψεις της, τις νόστιμες και έξυπνες δημιουργίες της. Άλλοτε γελάω, άλλοτε προβληματίζομαι, άλλοτε συγκινούμαι με όσα η ίδια θέλει να μοιραστεί. Χαίρομαι τις όμορφες φωτογραφίες τους, συγκρατώ τα λόγια τους, αποθηκεύω λέξεις και συναισθήματα στο μυαλό και στην καρδιά μου.

Δεν τις γνώριζα αυτές τις "γειτονιές". Τριγύριζα εκεί κοντά πριν χρόνια, απλώς περνώντας και μη μπαίνοντας πιο μέσα. Από έξω. Στεκόμουν στην αυλή... Κι αυτές με καλωσόρισαν και με καλοδέχτηκαν.

Τις γειτόνισσες δεν τις γνωρίζω προσωπικά αλλά κάποιες λένε ό,τι θα έλεγα, σκέφτονται ό,τι θα σκεφτόμουν. Μια μεγάλη γειτονιά, πλατιά, φωτεινή, με ορθάνοιχτα παντζούρια και αυλόπορτες, με ανθρώπους που δεν φοβούνται να πουν τι νιώθουν, τι σκέφτονται, τι συμβουλεύουν.

Γειτόνισσες που δεν κινδυνεύεις να σου πετάξουν βρωμόνερα στη μπουγάδα σου, αντίθετα θα σου δανείσουν αλεύρι ή ζάχαρη επειδή δεν σου έφτασε ή θα σε τρατάρουν κι ένα γλυκό όταν το χρειαστείς γιατί οι πίκρες και οι δυσκολίες στη ζωή είναι αναπόφευκτες.

Κι αυτές οι γειτονιές όσο παραδοσιακές και αν ακούγονται, τόσο σύγχρονες έγιναν. Η μορφή τους απλά άλλαξε. Για να μπορείς να μετακινείσαι από τη μία αυλή στην άλλη με πιο γρήγορο τρόπο, για να προλαβαίνεις να δεις όλες τις γειτόνισσες και όλες να τις καλημερίσεις. Με τον καφέ στο χέρι και πετώντας παντού πάνω στο ...ψηφιακό χαλί.

Η όμορφη αυτή βόλτα γίνεται στις Ψηφιακές Γειτονιές των bloggers. Εκείνων που εκφράζονται με λίγες ή πολλές λέξεις γραμμένες σε ένα πληκτρολόγιο και που φτάνουν στα μάτια και στις καρδιές όσων ανοίγουν την οθόνη τους για να τις υποδεχτούν.

 

Για όλους εκείνους που είτε έχουν τη δική τους «γειτονιά», είτε βολτάρουν καθημερινά μέσα στα blogs άλλων μαθαίνοντας τα νέα τους, στήθηκε μια γιορτή για 2η συνεχή χρονιά. Οι δημιουργοί του διαδικτυακού portal Μικροί Μεγάλοι παρουσιάζουν και φέτος τις Ψηφιακές Γειτονιές 2014 και φέρνουν ακόμα πιο κοντά όλους εμάς τους «γείτονες», «γνωστούς», «επισκέπτες» ή έστω «περαστικούς» της ψηφιακής κοινότητας! Μια μοναδική 2ήμερη γιορτή στις 4 και 5 Απριλίου που θα δώσει την ευκαιρία, σε όλους εκείνους που θέλουν, να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του blogging. Η 1η ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά workshops ενώ η 2η ημέρα θα έχει πλήθος από εκδηλώσεις και ομιλίες από ανθρώπους που σίγουρα θα εμπνεύσουν με τις ιστορίες τους και το έργο τους.

Αν θέλετε κι εσείς να μάθετε περισσότερα για τους ομιλητές, το πρόγραμμα της εκδήλωσης (που θα γίνει στον πολυχώρο The Hub Events) αλλά και να κρατήσετε τη δική σας θέση στην όμορφη αυτή γιορτή, μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα ΕΔΩ.


Θα είναι μια μεγάλη γιορτή! Εμείς θα είμαστε εκεί όπως και πέρσι και πραγματικά ανυπομονούμε να βρεθούμε με τους ανθρώπους που μας έχουν εμπνεύσει και να συναντήσουμε τις γειτόνισσες που αποτελούν πια την καινούργια χαρούμενη διαδικτυακή μας συντροφιά! Γιατί το να μοιράζεσαι μπορεί να γίνει διασκεδαστικό!

 

Ladies and Gentlemen Rock'n'Blog στις Ψηφιακές Γειτονιές 2014!

psifiakes makrosteno

 

 

πι.ες: Κάθε Τρίτη 18:00-19:00 μπορείτε να ταξιδέψετε με ψηφιακό ραδιοφωνικό χαλί στις "Γειτονιές των blogs", μέσω του ifeelkid.gr, όπου ο Χρήστος Λουφόπουλος και η Ασπα Τσαμαδή αναζητούν, συλλέγουν και αναλύουν, για λογαριασμό των γονιών και των παιδιών, χρήσιμες πληροφορίες μέσα από τα site και τα blogs.

Αρετή Μποταΐτη

Πέρασε πολλά χρόνια ανάμεσα σε μικρόφωνα, τραγουδιστές, ηχογραφήσεις, cd και μουσικές σκηνές. Το πρόσωπο πίσω από τα φώτα. Κι όταν τα φώτα εκεί έσβησαν, φώτισαν σε ένα παιδικό χαμόγελο στην αγκαλιά της. Στο Bright Side of Mom θα τη βρείτε κάπου ανάμεσα σε λόγια και τραγούδια ως Lead Singer. Στο γήπεδο θα τη βρείτε ως φανατική οπαδό της ομάδας της. Δεν λέει ποτέ όχι στις καλές συναυλίες, στα ζυμαρικά και στην κόρη της.

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana