(6 ψήφοι)

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει #Φεβρουάριος

Γράφει:
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει #Φεβρουάριος
Ο Φεβρουάριος μάς αδειάζει τη γωνιά σιγά σιγά αφήνοντας μια αίσθηση ανολοκλήρωτου και ανεκπλήρωτου. Κατά δύο ή τρεις μέρες λειψός και όμως αυτό αρκεί ως δικαιολογία για να μεταφέρουμε τις όποιες εκκρεμότητες τον επόμενο ολόκληρο μήνα. Εξάλλου τι να προλάβει να κάνεις αν έχεις μόνο... 28 μέρες στην διάθεσή σου; Άσε που εκεί στα μισά ο ερωτύλος Άγιος Βαλεντίνος πετάει τα γνωστά βελάκια του προς πάσα κατεύθυνση, επιθυμώντας την ερωτική κεραυνοβόληση των πάντων.
 
Κουτσός και άσχημος ο Φλεβάρης από τη μια, ερωτύλος και παθιάρης από την άλλη. Χιόνια και κρύο από τη μια, ζεστός ήλιος και ανθισμένες αμυγδαλιές από την άλλη. Άντε βγάλε άκρη λοιπόν...Προφανώς είναι ο μήνας με την διχασμένη προσωπικότητα το δίχως άλλο. Κρατάμε όμως μόνο την όψιμη ανοιξιάτικη και ερωτική διάθεση του μήνα, γιατί έτσι μας συμφέρει και γιατί έτσι μας αρέσει.
 
Και ενώ ήρθε και μπούκωσε το ιντερνετικό σύμπαν από καρδούλες ροζ, φτερωτούς θεούς του έρωτα, τούρτες καρμπόν και παθιάρικες ανθοδέσμες στο Bright Side of Mom δε μπορούσαμε παρά να απέχουμε συνειδητά από όλα αυτά. Αντίθετα ήταν χαρά μας να φιλοξενήσουμε το γράμμα της μητέρας, που εξέφραζε έναν άλλου είδους απόλυτο και υπέρτατο «έρωτα», εκείνον προς την μονάκριβη κόρη της: «Είσαι η Ζωή μου! Πρόσεχε την!» (#5).
 
 
Παρέα με τις ερωτικές σαϊτιές του Φλεβάρη, απογειώθηκαν και όλες οι γνωστές και άγνωστες ιώσεις και χτυπάνε αδιακρίτως μικρούς και μεγάλους, με προτίμηση φυσικά στα παιδάκια. Έξαρση των ιώσεων, διατείνονται οι παιδίατροι... τα μυτάκια τρέχουν, τα ματάκια τρέχουν, οι μαμάδες τρέχουν με φυσιολογικούς ορούς ανά χείρας για να προλάβουν τα χειρότερα. «Άγιος Ορός, ο Θαυματουργός! Μεγάλη η χάρη του» (#4). Πανίσχυρο όπλο για την πρόληψη ενάντια σε ωτίτιδες, πυρετούς και ως εκ τούτου και για την ψυχική ηρεμία των μαμάδων.
 
 
Έλα όμως που για την καλή ψυχολογική κατάσταση των μαμάδων είναι απαραίτητα και άλλα πράγματα, όπως και η δική της υγεία. Πόσα να αντέξει μια μαμά που πονάει το σώμα της, που τσουρουφλίζεται στον πυρετό, που τα πνευμόνια της αγκομαχούν να αναπνεύσουν, που ο λαιμός είναι εσωτερικά γδαρμένος και το κεφάλι πονά ωσάν να πρόκειται να «γεννήσει» τη σύγχρονη Αθήνα ως άλλος Δίας; Και μέσα σε όλα αυτά να έχει την τρελή «τύχη» να συναντήσει παλιούς έρωτες και παλιές «καλές» συμμαθήτριες, ούσα η ίδια σε κατάμαυρο χάλι. Πώς το λένε το ρητό; «Αν έχεις τύχη διάβαινε...» (#3). Πάνσοφο! Που πας χωρίς τύχη, ω ρε;
 
 
Ιώσεις, ατυχία και κακά συναπαντήματα βλάπτουν την ηρεμία της μαμάς και όχι μόνο αυτά, αλλά και κάθε τι που την ταλαιπωρεί και της κλέβει έστω και λίγες από τις όμορφες στιγμές της μητρότητας, κοινώς «τα κακώς παρελκόμενα της μητρότητας» (#2). Αναρωτηθήκαμε, άραγε όταν γίνεσαι μητέρα πρέπει να γουστάρεις την μητρότητα και τα άσχημα παρελκόμενα αυτής για να είσαι καλή μητέρα; Ή αν απλά αγαπάς τα παιδιά σου είναι υπεραρκετό; Η απάντηση; μάλλον εύκολη: η αγάπη είναι υπεραρκετή. Μαμάδες σταματήστε να προβληματίζεστε και κυρίως να νιώθετε τύψεις. Αναπόφευκτα η κούραση της μητρότητας, άλλοτε γλυκιά και άλλοτε ανυπόφορη, θα σας συντροφεύει πάντα.
 
 
Εδώ στο Βright Side of Mom φιλοξενήσαμε και στείλαμε διαδικτυακά «ένα γράμμα προς όλες τις κουρασμένες μαμάδες εκεί έξω» (#1) γεμάτο συγκίνηση και με όλους τους λόγους που αγαπάμε τις μαμάδες, επειδή απλά είναι μοναδικές και αξεπέραστες για αυτό που είναι και κάνουν...Ίσως όχι κάθε μέρα... Ίσως όχι σήμερα... Αύριο όμως. Ναι... Αύριο σίγουρα!
 
 
Αντίο Φλεβάρη. Ο επόμενος παρακαλώ... 
 
 
 
{Top5 popular posts,  Φεβρουάριος 2014}
 

Bright Side Of Mom

Πολλές δόσεις μαμάς, λίγες μεζούρες πατρικό γέλιο, παιδικά χαμόγελα, λίγο τριμμένο rock'n'roll και φως. Ανακατέψτε καλά και άσπρο πάτο!

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana