(7 ψήφοι)

Sunshiny Day | Σοφία Ξανθοπούλου

Sunshiny Day | Σοφία Ξανθοπούλου

Να βγαίνεις έξω από το σπίτι σου μουτζούρφλα και κακόκεφη και ξαφνικά να νιώθεις όλες τις αχτίδες του ήλιου να χαϊδεύουν τρυφερά τα μαλλιά σου, το κίτρινο του χρώμα να αντανακλάται μέσα στα μάτια σου που από καφέ γίνονται πράσινα σαν τα δέντρα, το αόρατο πέπλο του να σε αγκαλιάζει σφιχτά και εσύ να νιώθεις τη ψυχή σου να χοροπηδάει από χαρά, όπως τότε, που ήσουν μόλις 5 χρονών και έβγαινες στη γειτονιά να παίξεις με τις φίλες σου.

Μπαίνεις στο αυτοκίνητο, κατεβάζεις τα παράθυρα, βάζεις μπροστά την μηχανή και τον ήχο της τον καλύπτεις με το «Spanish caravan" των Doors.

Ξεπαρκάρεις και νιώθεις σαν ξεμπαρκάρεις, για άλλα λιμάνια, μακρινά, και ας πηγαίνεις απλά και μόνο στη δουλειά.. Προσποιείσαι πως ξεκινάς ένα ταξίδι στο άγνωστο, έχεις βάλεις στη βαλίτσα σου μόνο τα απαραίτητα και πας να θαυμάσεις τις ομορφιές του κόσμου, τις χαρές της φύσης.

Τραγουδάει ο Morrison δυνατά «take me, Spanish caravan, yes I know u can" και τραγουδάς και εσύ πιο δυνατά ακόμα. Δεν σε νοιάζει ο παππούς που σε κοιτάει σαν UFO. Ούτε η «κομ ιλ φο» μαντάμ με τις γόβες που σε κοιτά υπεροπτικά.

Σε νοιάζει όμως και σε φτιάχνει το πιτσιρίκι στο διπλανό αμάξι που σε κοιτάει και σου χαμογελάει. Σου βγάζει γλώσσα, του βγάζεις και εσύ και σκάτε και οι δυο στα γέλια.


Πράσινο το φανάρι, συνεχίζεις το ταξίδι. Περνάς από γέφυρες, από τούνελ, ανοίγεις την ηλιοροφή και αφήνεις το αεράκι να παρασύρει τα μαλλιά όπου και όπως επιθυμεί. Ο ήλιος συνεχίζει τα παιχνίδια του και είναι ο σύντροφός σου.

Δεν σε χαλάει τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα.

Φτάνεις. Αρχίζεις σιγά σιγά να «ξυπνάς» από το όνειρο.

Εντάξει, ήταν σύντομο , αλλά τόσο αληθινό και αναζωογονητικό το ταξίδι.


Κλείνεις την ηλιοροφή, κλείνεις τη μουσική, βγαίνεις από το αυτοκίνητο και γίνεσαι κοινός θνητός.

Κοιτάς το αυτοκίνητο και σιγοψιθυρίζεις , «τα λέμε το απόγευμα, σου τάζω ένα άλλο ταξίδι, αυτή τη φορά με το φεγγάρι αγκαλιά».

 

BrightSong: Katrina & The Waves - Walking On Sunshine

Σοφία Ξανθοπούλου

Γεννήθηκε το 1975 (στην Αναγέννηση του 16ου αιώνα), στην Αθήνα (στη Γαλλία) και βγάζει το ψωμάκι της ως διαφημίστρια (ζωγράφος) σε μια πολυεθνική εταιρία (gallery). Έγινε μητέρα στα 36 της χρόνια (στα 26 της), ζει στην εξωτική Ηλιούπολη (Παρίσι) και περνάει τις ομορφότερες στιγμές της ζωής της (oh, indeed). Παίζει αργά τα βράδια (κάθε βράδυ 5 ώρες) World of Warcraft (πιάνο) και τρελαίνεται να ασχολείται με τα playmobil και τις πλαστελίνες των κοριτσιών της (playmobil και πλαστελίνες). Η Έλλη και η Κυριακή είναι το ομορφότερο δώρο που της χάρισε η ζωή αυτή (και όλες οι προηγούμενες και οι επόμενες). 

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana