(10 ψήφοι)

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει #Ιανουάριος

Γράφει:
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει #Ιανουάριος

Αυτό ήταν λοιπόν. Δεν πρόλαβε να μπει ο Νέος Χρόνος και ήδη μετράμε μια απώλεια. Μας τελείωσε κιόλας ο πρώτος μήνας, ο Ιανουάριος. Ο μήνας των υποσχέσεων και ο μήνας της αθέτησης των υποσχέσεων. Σίγουρα οι περισσότεροι θα είχατε γράψει τη λίστα με τους στόχους (resolutions για τους αγγλομαθείς) της χρονιάς. Σίγουρα όλοι εσείς θα έχετε αν όχι ξεχάσει ήδη τους στόχους σας, σίγουρα παρεκκλίνει τόσο πολύ από αυτούς που είναι σαν να κινείστε ωσάν πλεούμενο χωρίς πυξίδα. Μην θυμώνετε που σας το επισημαίνουμε. Εξάλλου θα ήταν η εξαίρεση του κανόνα, όποιος συνεχίζει ακάθεκτος προς την επίτευξη των στόχων του. Και εύγε του! Και μπράβο του, δηλαδή!


Εμείς είμαστε εδώ όμως για εσάς που δεν είστε σταθεροί σε υποσχέσεις και προγράμματα, σε δίαιτες και ασκήσεις γυμναστικής, πού αφήνεστε στο ρεύμα της καθημερινότητας και όπου αυτό σας πάει, που θυμώνετε γι΄ αυτό με τον εαυτό σας γιατί δεν έχετε πειθαρχία και δεν αντιστέκεστε, που βγαίνετε εκτός εαυτού με τους παραλογισμούς και με όσα σας χαλάνε τη διάθεση. Το bright side of mom είναι εδώ για σένα που μας διαβάζεις και ανακαλύπτεις πτυχές της δικής σου καθημερινότητας και ζωής.


Ναι, ακόμη και για σένα που έχεις ρωτήσει το παιδί σου χιλιάδες φορές «-Νομίζεις ότι διαβάζεις για χάρη μου;» (#5). Ή για σένα που διαπιστώνεις κάθε μα κάθε μέρα ότι «Δεν βγαίνουν τα κουκιά βρε παιδιά!» (#4) διότι το 24ωρο είναι απίθανα μικρό για να χωρέσουν όλες οι υποχρεώσεις και κυρίως για να χωρέσει πολύ και δημιουργικό παιχνίδι με το παιδί σου, που «τρέχει» να μεγαλώσει αφήνοντας εσένα πίσω να κοιτάς το ρολόι.


Και γυρίζουν οι δείκτες του ρολογιού σαν δαιμονισμένοι και εσύ απλά τρέχεις. Κάντε ένα διάλειμμα, κάντε ένα κιτ κατ, μας παρότρυνε μια παλιά διαφήμιση. Σας προτείνουμε και εμείς να κάνετε ένα διάλειμμα: να μπείτε στην κουζίνα και να «παλέψετε» με τη ζύμη, το καλύτερο αγχολυτικό. Φτιάξτε απίθανο και μοσχομυριστό «Παραδοσιακό τυρόψωμο Πορταριάς» (#3). Και για καλύτερο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη διασκέδαση «παλέψτε» τη ζύμη μαζί με τα παιδιά σας.


Αχ, μην σκέφτεστε τον after χαμό στην κουζίνα σας. Θα τον αντιμετωπίσετε και αυτόν, όπως και τόσα άλλα. Πώς; δεν είναι μόνο ο χαμός στην κουζίνα; Είναι και στο σαλόνι και στο μπάνιο και στο παιδικό δωμάτιο; Και λοιπόν; Μήπως αν ήταν όλα τέλεια, εσείς θα είχατε τον τίτλο της τέλειας μαμάς; Κάντε αυτό που σας ευχαριστεί περισσότερο, εσάς και τα παιδιά σας, ξεφύγετε από τα στερεότυπα, από τα πρέπει και την τελειότητα... διαβάστε τέλος πάντων την «Εξομολόγηση μιας μαμάς» (#2) και θα το πιάσετε το νόημα.


Ο Γενάρης λοιπόν μας αποχαιρετά, λίγο παγωμένα, λίγο βροχερά, λίγο θυμωμένα. Γενάρης είναι αυτός μες την καρδιά του χειμώνα. Είναι κάπως αυστηρός, κάπως τραχύς, κάπως αλύγιστος, μάλλον δεν γελά εύκολα. Ίσως φταίει η παγωνιά που είναι μουρτζούφλης. Επειδή όμως το γέλιο σπάει τον πάγο και την μουρτζουφλιά παντός είδους, μαζέψαμε τις σπαρταριστές ατάκες των συζύγων που τρελαίνουν τις «Γυναίκες στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης» (#1). Γελάστε λοιπόν άφοβα και με την καρδιά σας... Γιατί το γέλιο χαρίζει υγεία και ... λαμπερή επιδερμίδα.

 

Αντίο Γενάρη. Ο επόμενος παρακαλώ...

 

Top5 most read posts

Ιανουάριος 2014

Bright Side Of Mom

Πολλές δόσεις μαμάς, λίγες μεζούρες πατρικό γέλιο, παιδικά χαμόγελα, λίγο τριμμένο rock'n'roll και φως. Ανακατέψτε καλά και άσπρο πάτο!

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana