(5 ψήφοι)

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει #Δεκέμβριος

Γράφει:
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει #Δεκέμβριος

Μας αποχαιρέτισε ο Δεκέμβριος εν μέσω πανηγυρισμών για την άφιξη του ελπιδοφόρου και νέου έτους. Άτυχος και τυχερός μαζί ο τελευταίος μήνας του χρόνου. Άτυχος γιατί στέκεται τελευταίος, καταϊδρωμένος και ασθμαίνων στη σειρά, σέρνοντας μαζί του τη γνωστή και σκληρή ρήση «άντε να τελειώνουμε με αυτόν τον παλιοχρόνο, μπας και δούμε άσπρη μέρα», λες και φέρει ακέραια την ευθύνη για το χάλι όλου του έτους. Και τυχερός γιατί έχει την αποκλειστικότητα των λαμπρών χριστουγεννιάτικων εορτασμών, γιατί ο Αι Βασίλης αυτόν προτιμά για να φέρει δώρα σε ομόθρησκους και αλλόθρησκους, γιατί είναι ο μήνας της μαγείας και της φαντασίας.

Και ενώ όλοι φαίνονται να πλέουν σε πελάγη χαράς και άκρατης ευδαιμονίας λόγω Χριστουγέννων, υπάρχουν και εκείνοι οι συνάνθρωποι μας που δεν τους έχει συνεπάρει το κλίμα των ημερών και βιώνουν αυτό που ονομάζουν οι ειδικοί «Η θλίψη των γιορτών». Ίσως να είναι και πλειοψηφία αυτή η κατηγορία και μάλιστα ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει εν μέσω κρίσεων και παρακρούσεων. (#5)

Τον Δεκέμβριο μήνα τα Ταχυδρομεία εργάζονται πυρετωδώς για την διεκπεραίωση της αλληλογραφίας. Τι και εάν τα social media έχουν υποκαταστήσει τα παραδοσιακά χειρόγραφα γράμματα, ο Άι Βασίλης επιμένει (και καλά κάνει!) να λαμβάνει τα γράμματα με τις επιθυμίες των παιδιών με τον good old fashioned way. 100.000 έφτασαν τα γράμματα που έστειλαν τα ελληνόπουλα στον Άγιο μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Από όλα αυτά είχαμε τη χαρά να δημοσιεύσουμε και το «Γράμμα στον Άι Βασίλη ή σε όποιον άλλο ακούει εκεί πάνω». (#4)

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και άλλα συναφή με τις Άγιες τούτες Ημέρες γλυκίσματα έκαναν πασαρέλα προκλητικά, επιδεικνύοντας ξεδιάντροπα τα λιπαρά και τις άπειρες θερμίδες τους. Δεν φτάνει που τα προηγούμενα χρόνια προελαύνανε μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, τώρα πια έχουν το θράσος να κάνουν επικές εμφανίσεις μέσα από τo ανερχόμενο food blogging. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και το bright side of mom, που φιλοξένησε τα υπέροχα πλην όμως υγιεινά «Χαλβαδοτρουφάκια με μακεδονικό χαλβά» που έκλεψαν την παράσταση για την πρωτοτυπία τους. (#3)

Ταξίδια στη γεύση, ταξίδια φανταστικά στο χωριό του Άι Βασίλη, ταξίδια στη μαγεία των Χριστουγέννων, ταξίδια με τη φαντασία των παιδιών μέσα από παιδικά γράμματα, ίσως μουντζουρωμένα και λερωμένα με ζάχαρη άχνη. Ο Δεκέμβριος είναι τελικά μήνας ταξιδιών! Όμως ένα διαφορετικό ταξίδι ξαναζωντάνεψε στη σελίδα του bright side of mom, μέσα από το οποίο θυμηθήκαμε ότι «Είναι η αγάπη ένα ταξίδι από πληγή ... σε Γιορτή!». (#2)

Και αφού στολιστήκαμε με το αστέρι των Χριστουγέννων, αφού πασπαλιστήκαμε με ζάχαρη, μέλι και καρύδια, αφού στείλαμε γράμμα στον Άι Βασίλη, αφού ταξιδέψαμε σε χώρες μαγικές και φανταστικές, βάλαμε τέρμα το volume και ακούσαμε τα «20+1 καλύτερα χριστουγεννιάτικα τραγούδια». Χορέψαμε, νοσταλγήσαμε, γελάσαμε, ταξιδέψαμε και μουσικώς, γιατί Χριστούγεννα χωρίς μουσική δεν υπάρχουν! (#1)

Με τις χριστουγεννιάτικες νότες να σβήνουν πια σιγά σιγά και να χάνονται στον αέρα, μας άφησε πια ο Δεκέμβριος, κλείνοντας πίσω του αθόρυβα την πόρτα του 2013. Σσσςςςς.... Μην κάνετε θόρυβο. Το νεογέννητο μωρό 2014 κοιμάται... Εμείς εδώ στο bright side of mom ευχόμαστε το 2014 να παραμείνει μωρό και να διατηρήσει την αθωότητα και την παιδικότητά του για το καλό όλων μας.

 

* Top5 most read posts

Δεκέμβριος 2013

Bright Side Of Mom

Πολλές δόσεις μαμάς, λίγες μεζούρες πατρικό γέλιο, παιδικά χαμόγελα, λίγο τριμμένο rock'n'roll και φως. Ανακατέψτε καλά και άσπρο πάτο!

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana