(6 ψήφοι)

Όταν η αγάπη μας, φόρεσε νυφικό...

Γράφει:
Όταν η αγάπη μας, φόρεσε νυφικό...

Καθόλου δύσκολο δεν είναι να παντρευτείς. Καθόλου. Το δύσκολο είναι να μείνεις παντρεμένος.

Κάθε μέρα που φεύγει, παίρνει μαζί της λίγη ανεμελιά, μερικές αυθόρμητες στιγμές και αρκετά ξέγνοιαστα βράδια που απλά ανυπομονείς να γυρίσει.

Η αγάπη δεν φεύγει, μένει, απλά αλλάζει και αυτή πρόσωπα χωρίς να σε προειδοποιεί. Πόσο ύπουλη κι αυτή η αγάπη. Τόσο απλή και τόσο σύνθετη ταυτόχρονα. Σύνθετη γιατί φορά την μάσκα που την βολεύει σε κάθε περίσταση. Κι εσύ ανίδεος και άναυδος καλείσαι να αντιμετωπίσεις το κάθε της προσωπείο.

Μια αγάπη που ξεκίνησε σαν ενθουσιασμός, έγινε έρωτας, πάθος, εξελίχθηκε σε «δεν μπορώ χωρίς εσένα» και κατέληξε να φορά λευκό φουστάνι με πολύχρωμα λουλούδια στα μαλλιά και στην καρδιά, περπατώντας περήφανη προς τον αγαπημένο της, σε κάποιο προαύλιο δημαρχείου ή εκκλησίας. Και εκεί είναι το κομβικό σημείο που η αγάπη γίνεται γάμος.

 

Κάποτε διάβασα κάπου πως οι μεγάλοι έρωτες δεν φορούν νυφικό. Οι μεγάλοι έρωτες φιλιούνται σε σκοτεινές γωνιές, πάνε εκδρομές, σινεμά, αγκαλιάζονται τις νύχτες, ζηλεύουν, τσακώνονται και μετά χωρίζουν γιατί δεν αντέχουν άλλο και γιατί αρνούνται να θυσιάσουν αυτό τον μεγάλο έρωτα στον βωμό της αδίστακτης καθημερινότητας ενός γάμου.

Δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά αν ο δικός μου μεγάλος έρωτας θα αντέξει το βάρος του νυφικού και του μεγάλου προαυλίου εκκλησίας. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα ξεφύγει από τα πλοκάμια της φθοράς και του «κάθε μέρα». Ξέρω όμως, πώς θα κάνω ότι περνά απ' το χέρι μου για να γλιτώσουμε. Επίσης γνωρίζω καλά, πως θα έρθουν μέρες που θα φαίνονται όλα μάταια και οι διαφωνίες θα κερδίζουν στα σημεία. Θα έρθουν μέρες που θα αναπολώ την περίοδο που η αγάπη ήταν απλά ένας ενθουσιασμός.

 

Καθόλου δύσκολο δεν είναι να παντρευτείς. Το δύσκολο είναι να αναγνωρίζεις τις μάσκες που φορά η αγάπη σας και να φροντίσεις να έχεις κι εσύ μεγάλη γκάμα στο συρτάρι σου για να φοράς αυτήν που πρέπει κάθε φορά. Αλλιώς το «καράβι θα φύγει και εσύ δεν θα έχεις προλάβει να βγάλεις εισιτήριο». Το καράβι θα φύγει κι εσύ θα βρεθείς να αναρωτιέσαι τι χάλασε και τι άλλαξε. Όλα αλλάζουν και καλύτερα να το καταλάβεις νωρίς. Τώρα.

Δεν σου ζητάω να προσποιηθείς αλλά να αντιληφθείς. Να αντιληφθείς και να προλάβεις. Να προσαρμοστείς στα πρόσωπα και τα σχήματα που θα πάρει η αγάπη σας και να μην πανικοβληθείς όταν ένα πρωί δεν θα νιώθετε το ίδιο ενθουσιασμένοι και το ίδιο ερωτευμένοι όπως στην αρχή. Θα έχετε κερδίσει άλλους θησαυρούς και θα έχετε σεργιανίσει σε άλλα μονοπάτια που μπορεί να χάνουν σε ενθουσιασμό αλλά κερδίζουν σε ουσία.

Μπορεί οι μεγάλοι έρωτες να μην φορέσουν ποτέ νυφικό, αλλά οι ισορροπημένοι έρωτες συχνά φορούν, με μεγάλη επιτυχία.

 

Υπόσχεση:

Θα προσπαθώ πάντα να φέρνω ανισορροπία και κραδασμούς στην ισορροπημένη μας αγάπη. Όχι για κανέναν άλλο λόγο... Έτσι για να μπορώ να στολίζω το προαύλιο της εκκλησίας με τα πολύχρωμα λουλούδια που θα πέφτουν απ' τα μαλλιά μου όταν θα παραπατώ.

 

via

Athena Nelly

Ονειροπόλα όσο δεν πάει και ισορροπημένη. Συνδυασμός που σκοτώνει. Δεν της ταιριάζουν αυτά τα 2 πολύ, την διχάζουν και όλο το ψάχνει γενικώς... Από μικρή βουτηγμένη στα συναισθήματα καθώς την πασπάλιζαν με πολλή αγάπη καθημερινά... και χαϊδεμένη των μεγαλυτέρων. Πολύ χαϊδεμένη. Είναι αρκετά ενήλικη εκεί που πρέπει και υπερβολικά παιδί όπου την παίρνει. Αγαπά να γίνεται παιδί όσο και αν της κοστίζει. Σαν κουσούρι που της έμεινε από παλιά και αρνείται να το διώξει. Είναι ευτυχισμένη πολλές φορές και έχει συνοδοιπόρους σε αυτό (ευτυχώς). Φυσικά έχει και στεναχώριες και παράπονα και ανασφάλειες και άγχος. 'Όλα αυτά τα ωραία που κάνουν την ζωή σου πιο πικάντικη και πιο απολαυστική...

Πρόσφατα από: Athena Nelly

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana