(9 ψήφοι)

Rock'n'blog!

Από την παρουσίαση της Popelix

Λόγω δουλειάς έχω παρευρεθεί στο παρελθόν σε πολλές εκδηλώσεις. Σε απονομές τηλεοπτικών ή μουσικών βραβείων και διαγωνισμούς, σε κάθε είδους παρουσίαση από δίσκο μέχρι βιβλίο. Σε καμία από τις παραπάνω δεν συνάντησα αυτή τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό που επί (κοντά) 11 ώρες έζησαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 20 Απριλίου στο Hub για το συνέδριο «Ψηφιακές Γειτονιές».
Μαζί τους κι εγώ...

 Βλέποντας τον κόσμο που μαζευόταν ένιωσα ότι βρίσκομαι σε μία συγκέντρωση από κορίτσια που είχαν να βρεθούν καιρό και χαρούμενες έβρισκαν η μία την άλλη και έλεγαν τα νέα τους, αγκαλιαζόντουσαν και γελούσαν. Τα περισσότερα από τα κορίτσια όμως αυτά δεν είχαν βρεθεί ποτέ ξανά μαζί ή κάποια απλά γνωρίζονταν . Ήταν κάθε μέρα «μαζί» αλλά η καθεμία από την δική της «οθόνη». Μια οθόνη-μαγικό χαλί που μεμιάς σε μεταφέρει στη γειτονιά της φίλης που θέλεις να μάθεις νέα της, να της πεις τα δικά σου, να μοιραστείτε στιγμές και συναισθήματα.

 

 Έβλεπα όλο τον κόσμο να είναι χαρούμενος, ενθουσιασμένος. Δεν πήγα να συστηθώ, μονάχα παρατηρούσα την χαρούμενη ατμόσφαιρα. Χάζεψα τον όμορφο χώρο, παρατήρησα την εξαιρετική οργάνωση (από το 1ο λεπτό που έμπαινες έως το τελευταίο), όλα ήταν προσεγμένα ακόμα και στη λεπτομέρεια. Είδα τους ανθρώπους δίπλα μου να λάμπουν και ακόμα κι αν δεν γνώριζα τον διπλανό μου στην καρέκλα ή στην σειρά για τον καφέ, αμέσως έπιαναν συζήτηση σαν να γνωριζόμασταν.

 

Οι ομιλητές ήταν ιδιαίτερα αξιόλογοι, όλοι ένας κι ένας. Επαγγελματίες του είδους, ειδικοί, γνώστες. Με κέρδισαν και με μεγάλη προσοχή άκουγα όσα είχαν να πουν. Εξαιρετικά ευχάριστοι ήταν επίσης οι παρουσιαστές, πολύ καλή η επιλογή τους.

Τα panels με bloggers που είδα στη συνέχεια είχαν πρόσωπα αγαπητά που μπορεί να μην γνώριζα πώς είναι το πρόσωπο ή τα μαλλιά τους αλλά σίγουρα η εικόνα που είχα σχηματίσει διαβάζοντας όσα έχουν γράψει ταίριαζε απόλυτα με αυτό που είχα πλέον μπροστά μου.


Παντού ένιωθα να φυσάει ένας αέρας οικειότητας, φιλίας, ενθουσιασμού, δημιουργίας, ονείρων. Αν είχα τη δυνατότητα να κοιτάξω την αίθουσα από ψηλά θα έβλεπα σίγουρα τη χαρά σε ένα σύννεφο πολύχρωμο να έχει απλωθεί στο χώρο, χωρίς κανένα σκοπό να αποχωρήσει για όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης! (Μαζί με αυτό θα έβλεπα και το τρέξιμο των εξαιρετικών εθελοντών και της υπέροχης ομάδας της Άσπας, του Χρήστου, της Κατερίνας, της Πέπης, της Νάταλι και της Έλενας).

 Τη χαρά ήρθαν να συντροφέψουν η ενημέρωση, η καθοδήγηση, η εκπαίδευση, η παρότρυνση. Το συναίσθημα ενώθηκε με το χιούμορ και ο προβληματισμός με τα σχέδια για το πώς να πιάσεις το όνειρό σου ή πώς να το μοιραστείς με τους άλλους.


Μέσα σε αυτό το περιβάλλον βρέθηκα και έζησα κι εγώ και βολτάρισα για λίγο σε αυτές τις «γειτονιές» παρόλο που το Bright Side of Mom μετράει μονάχα 2 μήνες στον αέρα.

«Γνώριζα» διαδικτυακά όλες όσες επρόκειτο να μιλήσουν (χωρίς να έχουμε επικοινωνήσει ποτέ) και προσωπικά ελάχιστες. Είδα τα πρόσωπα εκείνων που αγαπώ να παρακολουθώ τα τελευταία αρκετά χρόνια.  

 

Η Ασπα, η Kid's Cloud, η Λίτσα, η Κατερίνα, η Γιολίνα είναι εκείνες που διάβαζα πολύυυ καιρό πριν καν σκεφτώ να δημιουργήσω μια σελίδα και μου έχουν μεταδώσει τόσα συναισθήματα (η Άσπα την έμπνευση να ανοίξω αυτή τη σελίδα και την ευχαριστώ). Έμαθα ποιοι κρύβονται πίσω από τις «Συνταγές της Παρέας» (Στέλλα και Κων/νος: δίνω βραβείο παρουσιαστών), είδα εκείνους που βρίσκονται πίσω από τα blogs που επισκέπτομαι και τις καμάρωσα να μιλούν για τα blogs και τη ζωή τους. Η Ιωάννα, η Σοφία Μ., η Αγγέλα, η Χριστίνα, η Ασπασία, η Bebis Thoughts, η Γεωργία Λ., η Σοφία Α., η Κατερίνα K., ο Κων/νος, η Αννα, η Γεωργία Χ.


Παρακολούθησα πολύ ενδιαφέροντα workshops, είδα την Όλγα, τη Soumada Sou, την Ελένη και την Καλλιόπη, απόλαυσα τη Στέλλα και την Έφη (που θαυμάζω την καθεμία για την δική της προσωπικότητα) να μιλούν, εντυπωσιάστηκα από τους ομιλητές και χαιρόμουν να τους χειροκροτώ, πήγα να δακρύσω όταν μίλησε η Κατερίνα Χ. (ντράπηκα όμως μη με δουν και κρύφτηκα –η σαϊτα ήταν τόσο υπέροχη ιδέα παρόλο που η δική μου έφτασε μέχρι...το κάθισμά μου...για τέτοια πετυχημένη πτήση μιλάμε). Ευχαριστώ τη Διόνα, την Αθηνά και τη Φλώρα για την καλή παρέα (μια και δεν ήξερα παρά ελάχιστους).

Μπορεί να μην γνωρίζομαι μαζί τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι μου μετέδωσαν όλοι-ες οι bloggers τον ενθουσιασμό τους και οι ομιλητές τη γνώση τους. 


Αξίζουν χίλια μπράβο στους διοργανωτές για την υλοποίηση, την διοργάνωση, την ιδέα...
Αξίζουν άλλα τόσα μπράβο σε όλο τον κόσμο που πέρασε μια ολόκληρη μέρα εκεί και απόλαυσε μια τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση...
Αξίζουν μπράβο όλοι και όλες οι bloggers που μοιράζονται στιγμές και συναισθήματα αποτυπωμένα σε λέξεις που ξεπροβάλλουν στην οθόνη μας.
Από αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση «πήρα» τόσα πολλά... Απόλαυσα την χαρά του να «μοιράζεσαι», έμαθα, είδα πιο καθαρά και πήρα έμπνευση, χάρηκα ομιλίες, γέλασα, γνώρισα...

 

Ένα ευχαριστώ για την όμορφη Σαββατιάτικη βόλτα σε αυτές τις Ψηφιακές Γειτονιές.

Και του χρόνου!
 

Ladies & Gentlemen ... Rock 'n'blog!

 

Αρετή Μποταΐτη

Πέρασε πολλά χρόνια ανάμεσα σε μικρόφωνα, τραγουδιστές, ηχογραφήσεις, cd και μουσικές σκηνές. Το πρόσωπο πίσω από τα φώτα. Κι όταν τα φώτα εκεί έσβησαν, φώτισαν σε ένα παιδικό χαμόγελο στην αγκαλιά της. Στο Bright Side of Mom θα τη βρείτε κάπου ανάμεσα σε λόγια και τραγούδια ως Lead Singer. Στο γήπεδο θα τη βρείτε ως φανατική οπαδό της ομάδας της. Δεν λέει ποτέ όχι στις καλές συναυλίες, στα ζυμαρικά και στην κόρη της.

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana