(1 Ψήφος)

Αν το Πάσχα είχε χρώμα... | της Λυδίας Ζάνη

Γράφει:
Αν το Πάσχα είχε χρώμα... | της Λυδίας Ζάνη

 

#easter in color

Αν το Πάσχα είχε χρώμα, θα μπορούσε να είναι…

Πράσινο – έντονο και δροσερό, γεμάτο οξυγόνο και φύση. Πράσινο για τη χλόη που καλύπτει την εξοχή σαν παχύ χαλί και σε κάνει να θέλεις να κυλιστείς πάνω του σαν παιδί.

Κίτρινο- οξύ και λαμπερό, γεμάτο ανοιξιάτικο ήλιο και ενέργεια. Κίτρινο για τις μέρες που μεγάλωσαν και σε κρατούν έξω μέχρι αργά. Κίτρινο, γεμάτο χαρά και φως.

Μωβ- ευωδιαστό και εκκεντρικό. Λιλά για την πασχαλιά που άνθισε και φέτος και σε μεθάει με το άρωμα της. Μωβ για τις βιολέτες του Επιτάφιου

Λευκό – αγνό και εκτυφλωτικό. Λευκό για το κερί της Ανάστασης. Κάτασπρο για τις ανθισμένες νεραντζιές που κουβαλάνε άρωμα πασχαλινό και χρώμα ανέγγιχτο.

Καφετί – ροδοκόκκινο και μυρωδάτο. Καφετί για τα τσουρέκια που βγαίνουν από το φούρνο και μοσχοβολάει το σπίτι Πάσχα.

Γκρι – βαρύ και μουντό. Γκρίζο για τον ουρανό της Μεγάλης Παρασκευής. Με κάτι από θλίψη. Κάτι από χειμώνα. Έτοιμο να ξορκιστεί γρήγορα, μέχρι να χτυπήσουν οι καμπάνες της Ανάστασης.

Κόκκινο – λαμπερό, χαρούμενο και δυνατό. Κόκκινο για τα βαμμένα αυγά. Κόκκινο για τις παπαρούνες που ματώνουν στα λιβάδια. Κόκκινο για τις κορδέλες στα κεριά. Κόκκινο για να μας θυμίζει ότι υπάρχει ζωή και μετά. Μετά από κάθε θλίψη. Μετά από κάθε πόνο. Μετά από κάθε βουτιά. Κόκκινο για τη ζωή που νικάει το θάνατο, κόκκινο σαν αίμα, κόκκινο της καρδιάς!

 

Καλό Πάσχα!

 

 

Λυδία Ζάνη

Με λένε Λυδία και είμαι -θέλω να πιστεύω- καλά. Γεννήθηκα το σωτήριο έτος 1981 και ομολογώ ότι από τότε έχουν αλλάξει πολλά τόσο στην Ελλάδα και τον κόσμο, όσο και πάνω μου. Αφότου τελείωσα τις σπουδές μου στο ένδοξο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ξεκίνησα να εργάζομαι στον κλάδο του PR – Marketing και προσπαθώ με μεγάλη αποτυχία να χωρέσω μέσα σε ένα 24ωρο όλα τα φιλόδοξα σχέδια μου!
Λατρεύω να βουλιάζω στις σελίδες ενός καλού βιβλίου και στις αγκαλιές των παιδιών μου! Ως μαθήτρια, είχα ως αγαπημένο μου μάθημα την έκθεση με ελεύθερο θέμα κι έτσι, ως μεγάλη πια, μου αρέσει να πιάνω μολύβι και χαρτί ή έστω πληκτρολόγιο και οθόνη και να γράφω ανενόχλητη τα πάτερημά μου!

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana