(0 ψήφοι)

Μια αμυγδαλιά ανθίζει στη γειτονιά | της Βαρβάρας Ζώρζου

Μια αμυγδαλιά ανθίζει στη γειτονιά | της Βαρβάρας Ζώρζου

 

Ένα γκρίζο πρωινό, συννεφιασμένο.
Το φως της μέρας, με βρίσκει άυπνη σχεδόν, κουρασμένη, στα μέσα περίπου της εβδομάδας. Ετοιμάζομαι βιαστικά για τη δουλειά. Μονολογώ πως πάλι θ’ αργήσω.

Φιλώ τη μικρή μου και αναχωρώ. Οδηγώ σε έναν καλά μπλοκαρισμένο δρόμο. Η κίνηση με βοηθά, να χαζέψω για λίγο τους ανθρώπους, τα χρώματα, τη φύση.

Μπροστά μου, ένα αυτοκίνητο σταματημένο, ένας ανήσυχος οδηγός, ένας βρώμικος τοίχος στο πλάι, ένας ζητιάνος στη γωνία, σκόρπιες φιγούρες σκυθρωπές, ένας σκουρόχρωμος ουρανός. 

Το γκρίζο σκηνικό, αλλάζει απρόσμενα, μόλις τα μάτια μου σε συναντούν : το ίδιο όμορφη, αρχοντική, λευκή με ροζ, όπως πέρσι. Θέλω να κατέβω, όμως ο χρόνος, αυτός ο χρόνος που τρέχει, μ’ εμποδίζει.
Μονάχα να σε κοιτώ μπορώ, την ώρα τούτη. Χαμογελώ για λίγο και συνεχίζω.

Είσαι σημάδι, σκέφτομαι. Ένα ευχάριστο σημάδι, στην αρχή μιας συνηθισμένης μέρας, που ξαφνικά γίνεται μέρα όμορφη, φωτεινή. Ένας προάγγελος, μιας νέας άνοιξης.

Για λίγο ο δρόμος αδειάζε», γίνεται λευκός, τα άνθη μιλούν, καινούρια βλαστάρια της ζωής ξεπροβάλλουν, ανθισμένα κλαδιά, μικρά και μεγάλα, μια κόκκινη παπαρούνα πιο κάτω κι εγώ οδηγός σε μια διαδρομή - εκδρομή.
Πόση ομορφιά!!

Δίχως καλά καλά το καταλάβω, έχω κιόλας φτάσει. Παρκάρω, αρπάζω την τσάντα βιαστικά και αναπνέω βαθιά. Μμμμ…Μυρίζει άνοιξη!!
Άνοιξη η γειτονιά κι η μέρα ζωγραφιά!
Περπατώ…

Λίγα μέτρα πιο κάτω, μια ακόμη αμυγδαλιά, ανθίζει στη γειτονιά. Αυτή τη φορά, αδιαφορώ για τον χρόνο κι έρχομαι κοντά σου. Σε αγγίζω, σε μυρίζω, σου μιλώ… Χαίρομαι!
Είσαι η πιο χαρμόσυνη γέννηση των τελευταίων ημερών.

Να κι ο ήλιος! Θαυμάσια! 
Άνοιξη μυρίζει στον δικό μου ουρανό…
Ξεκινώ τη δουλειά. 

Στη θύμησή μου φτάνουν, οι στίχοι της πιο όμορφης ποίησης που έχω διαβάσει :
«Άνθρωπε, άθελά σου κακέ,
σ’ ένα έστω λουλούδι, αντίκρυ,
αν ήξερες να πολιτεύεσαι σωστά,
θα τα ’χες, όλα…»

Από σήμερα ξέρεις, γλάστρα με ζουμπούλι και βασιλικό!
Από σήμερα κοίτα! Διπλά χαμογελώ!

Είναι, που απ’ τα «λίγα» μερικές φορές, κι απ’ το «ένα» άλλες, «γεννιούνται» και τα υπόλοιπα.

 

Βαρβάρα Ζώρζου

Ονομάζομαι Βαρβάρα, για πολλούς ακούω και στο όνομα Κορίνα και είμαι μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού. Καθώς με συναρπάζουν τα ταξίδια, σπούδασα Τουριστικά, ο ερχομός της κόρης μας όμως, στάθηκε αρκετός στην μέχρι τότε επαγγελματική και ταξιδιάρικη πορεία μου, με πλάνα, υποχρεώσεις και προτεραιότητες να αλλάζουν, απρόσμενα γρήγορα και ξαφνικά. Τελευταία δοκιμάζω τις αντοχές μου στον χώρο του εμπορίου και την επαφή μου με το κοινό. Φιλόδοξη, ονειροπόλα και με μια δόση τρέλας, πέρα από βιβλιόφιλη και το μεράκι για γράψιμο, αγαπώ το χειροποίητο και τις κατασκευές γενικότερα. Καθό,τι ανήσυχη αρκετά, με ηρεμεί η τέχνη της κουζίνας και πολύ περισσότερο, όταν μοιράζομαι με καλή παρέα τις cook-o-τεχνίες μου. Αποχωρίζομαι δύσκολα την κόρη μου, τις αναμνήσεις μιας μελωδίας, έναν γεμάτο «άρωμα» καφέ, το στυλό μου και τις κορδέλες μου. Υπερβολική με την τάξη και την οργάνωση παντός είδους, «δαμάζω» τον εαυτό μου και τους οικείους μου, πιστεύοντας πώς ό,τι κι αν μας συμβεί, «η ζωή για το ταξίδι συνεχίζεται...»

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana