(4 ψήφοι)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπόντι μπίλντιγκ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπόντι μπίλντιγκ

 

Έχω έναν ανιψιό. Αυτός ο ανιψιός άρχισε φέτος να κάνει τάε κβο ντο. Αυτό το τάε κβο ντο είχε πριν λίγο καιρό επίδειξη στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου, στην οποία μας κάλεσε η μάνα ανιψιού και, μιας και είναι δίπλα μας, είπαμε να πάμε.

Θα παραλείψω εδώ τις λεπτομέρειες για το λάθος που κάναμε και πήγαμε σε άλλο γήπεδο, για το παιδάκι μας που μας ανακοίνωσε μετά χαράς μεγάλης ότι θέλει τσίσα ακριβώς τη στιγμή που μπήκαμε ξανά στο αυτοκίνητο για να διορθώσουμε το λάθος μας, για την καταρρακτώδη βροχή, για το πότισμα που κάναμε στα ιερά ολυμπιακά εδάφη γύρω από το γήπεδο υπό τη σκέπη της ομπρέλας, και θα περάσω κατευθείαν στο ψητό.

Έχουμε φτάσει στο σωστό γήπεδο. Η μάνα ανιψιού μάς περιμένει με άλλους συγγενείς των αθλητών του τάε κβο ντο απέξω. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι, και έρχεται η στιγμή που ένας από τους υπαλλήλους του γηπέδου μας ανακοινώνει: «Όσοι είστε με τους αθλητές ελάτε μαζί μου, γιατί αλλιώς θα πρέπει να πληρώσετε εισιτήριο». Αναρωτιόμαστε για κλάσματα του δευτερολέπτου γιατί να πρέπει να πληρώσουμε εισιτήριο για να δούμε τα παιδιά να κάνουν επίδειξη, αλλά υπακούμε πειθήνια και ακολουθούμε τον υπάλληλο.

Φτάνοντας στην είσοδο, συναντάμε έναν ημίγυμνο κύριο με πράσινο φωσφοριζέ σλιπάκι και μούσκουλα. Πολλά μούσκουλα. Πάρα πολλά μούσκουλα. Ανοιχτόμυαλοι και ανεκτικοί άνθρωποι καθώς είμαστε, δεν δίνουμε σημασία, άλλωστε ο καθένας είναι ελεύθερος να κυκλοφορεί όπως θέλει, ακόμα και με πράσινο φωσφοριζέ σλιπάκι όταν έξω ρίχνει τον κατακλυσμό του Νώε.

Προχωράμε, ακολουθώντας κάτι καφέ πατημασιές στο πάτωμα, που εκ των υστέρων ξέρω ότι θα έπρεπε να μας φανούν ύποπτες. Και μπαίνουμε στο γήπεδο. Όπου υπάρχουν πολλοί ημίγυμνοι κύριοι με διαφόρων χρωμάτων φωσφοριζέ σλιπάκια. Και μούσκουλα. Πολλά μούσκουλα. Πάρα πολλά μούσκουλα. Μούσκουλα σε σημεία που δεν ήξερα ότι το ανθρώπινο σώμα διαθέτει μύες, αλλά τώρα ξέρω. Διαθέτει.

Και ακούμε την ανακοίνωση: «Καλώς ήρθατε στο 2ο (καλά, μπορεί να ήταν και το 1ο, άλλο είναι το θέμα μας) Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπόντι Μπίλντινγκ!». Και το νευρικό γέλιο που βράζει τόση ώρα μέσα μου απειλεί να ξεσπάσει θριαμβευτικά, αλλά έχω και ένα παιδί να σκεφτώ. Ένα τετράχρονο που το έχω φέρει η μάνα σε ένα γήπεδο γεμάτο ημίγυμνους καφετί άντρες που σφίγγονται και ξεσφίγγονται.

Πρέπει να σκεφτώ γρήγορα κάτι για να του αποσπάσω την προσοχή από την εξέδρα πάνω στην οποία οι συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα επιδεικνύουν εκστασιασμένοι το σώμα τους που είναι βαμμένο σε διάφορες αποχρώσεις του μαονιού (οι καφέ πατημασιές που λέγαμε).

«Έλα να τρέξουμε!» λέω με υπερβολική ευθυμία και αρχίζω να τρέχω μακριά απ’ την εξέδρα, προς την άκρη του γηπέδου. Φυσικά, το τετράχρονο άλλο που δεν θέλει, και με ακολουθεί τρισευτυχισμένο. Το κακό είναι ότι όταν φτάνουμε θέλει να γυρίσουμε τρέχοντας πίσω. Αρχίζω να παίζω θέατρο σκιών με τα χέρια μου στον τοίχο και η υστερική χαρά στη φωνή μου του τραβάει την προσοχή.

Για την επόμενη μισή ώρα, κάνω «ισορροπία» πάνω στις άσπρες γραμμές του γηπέδου, τραγουδάω, στριφογυρίζω στην αγκαλιά μου το τετράχρονο, του λέω παραμύθια, το παραδίδω στην ξαδέρφη να το πάει μια βόλτα, το στέλνω στην τουαλέτα παρέα με τον μπαμπά του, του εξηγώ ότι αυτό που βλέπουμε είναι ένας διαγωνισμός που αρέσει «σε μερικούς ανθρώπους». Και πράγματι, το κοινό γύρω μας είναι ενθουσιώδες. Ευτυχώς το τετράχρονο είναι πολύ χαμηλά σε ύψος και δεν μπορεί να θαυμάσει πλήρως τους διαγωνιζόμενους που ανταποκρίνονται στις ουρανομήκεις προτροπές του κοινού και σφίγγονται ακόμα πιο πολύ, τόσο που αρχίζω να φοβάμαι ότι θα τους συμβεί κάποιο ατύχημα.

Τελικά, κι αφού έχουμε εξαντλήσει όλες τις τεχνικές διάσπασης της προσοχής του παιδιού, στο διάλειμμα του υπερθεάματος που παρακολουθούσαμε τόση ώρα γίνεται η επίδειξη ταε κβο ντο των παιδιών, που τα καταχειροκροτεί ενθουσιασμένο ολόκληρο το γήπεδο, μαζί και οι κύριοι με τα μούσκουλα.

Φεύγουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε γελώντας κάτω απ’ τα μουστάκια μας, και η μάνα ανιψιού δέχεται τα συγχαρητήριά μας γιατί μας χάρισε μια μοναδική εμπειρία, που είμαι σίγουρη ότι θα τη διηγούμαστε στο παιδί όταν θα είναι σε θέση να πιάσει το αστείο.

Την επόμενη μέρα, διαβάζουμε στο ίντερνετ ότι αμέσως μόλις φύγαμε ένας από τους διαγωνιζόμενους πλάκωσε στις φάπες τους κριτές γιατί θεώρησε ότι τον αδίκησαν. Κι απ’ τη μια χαίρομαι που το χάσαμε γιατί δεν θα άντεχα να πρέπει να εξηγήσω στο παιδί ΚΑΙ αυτό το θέαμα, απ’ την άλλη είναι λίγο σαν να πήγαμε στην πηγή και να μην ήπιαμε νερό.

Συμπέρασμα: οι διαγωνισμοί μπόντι μπίλντινγκ είναι υπαρκτοί ως events, και η ζωή με τα παιδιά δεν παύει ποτέ να σε εκπλήσσει.

 

 


 

► Share Your Story & Join Our Team!

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας, επικοινωνήστε μαζί μας

 Terms & Conditions


 

Μυρτώ Αθανασοπούλου

Η Μυρτώ Αθανασοπούλου δεν ξέρει να απαντήσει στην ερώτηση "τι δουλειά κάνεις;". Σπούδασε Θεατρολογία και Μετάφραση και για χρόνια δουλεύει ως επιμελήτρια κειμένων. Της αρέσουν τα βιβλία, τα γλυκά, το κέντρο της πόλης, τα δέντρα και η θάλασσα. Έχει μια μικρή κόρη και θέλει να την κάνει συνέχεια να γελάει.

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana