(2 ψήφοι)

Είναι κάτι μέρες (#WinterNot)

Γράφει:
Είναι κάτι μέρες (#WinterNot)

 

Είναι κάτι μέρες που ξυπνάς και όλα είναι κρυμμένα πίσω από το γκρίζο. Τα σύννεφα είναι τόσο βαριά κι ασήκωτα που σου κρύβουν το γαλάζιο. Όλα γύρω σου τρίζουν από τον δυνατό αέρα. Κίτρινα φύλλα στροβιλίζονται στα πόδια σου. Νιώθεις τα δάχτυλα σου έτοιμα να τσακίσουν – τόσο παγωμένα.

Είναι κάτι μέρες που έρχονται και δεν βρίσκεις λόγο να χαμογελάσεις, τόσο βαθιά σε κρύβει κι εσένα το γκρίζο. Σε βουλιάζει σε μια λίμνη από βροχή.

Σου παίρνει τα χρώματα από τα χέρια, σε κάνει και χαμηλώνεις το βλέμμα κι έτσι το μόνο που βλέπεις είναι τα νερά που κυλούν στην άκρη του δρόμου. Λασπόνερα που κάποτε ήταν διάφανα και καθαρά.

Κάτι τέτοιες μέρες που σε παίρνει από κάτω, κάνε ένα ταξίδι με το νου. Πήγαινε εκεί που αγαπάς και σ΄αγαπούν. Πήγαινε σε μέρη όπου ο ήλιος σου ζεσταίνει το κορμί και την καρδιά. Κόψε λουλούδια σε πράσινες εξοχές. Ξάπλωσε στα στρογγυλά, ζεστά από τον ήλιο βότσαλα. Πήγαινε πίσω, όταν ήσουν παιδί και έμπαινες κάτω από την κουβέρτα της μαμάς. Άνοιξε τα χέρια και αγκάλιασε το παιδί που ήσουν κάποτε και τώρα έχει κρυφτεί κάπου εκεί στο βάθος της ψυχής σου.

Κάτι τέτοιες μέρες, πιάσου από το χαμόγελο των μικρών παιδιών που δεν φοβούνται το κρύο, τη συννεφιά και τον αέρα. Βγαίνουν με θάρρος και αναίδεια στο γκρίζο και το φωτίζουν με τα πολύχρωμα σκουφιά τους. Κοιτάνε τα σύννεφα και τα φυσάνε δυνατά για να φύγουν. Τα παιδιά ξέρουν. Μέσα τους ξέρουν ότι πίσω από το γκρίζο κρύβεται πάντα το φως και συνεχίζουν να περπατούν προς το αύριο.

Πιάσε λοιπόν το παιδί από το χέρι και άφησε το να σε οδηγήσει. Εκείνο ξέρει. Έτσι, ίσως βρεις και το παιδί που κοιμάται μέσα σου και δεν φοβάται τις γκρίζες μέρες. Καθίστε αγκαλιά, πάρτε μια γόμα και σβήστε όλα τα μουντά χρώματα από το χαρτί σας. Από πίσω, θα δείτε, κρύβονται όλα τα γαλάζια του ουρανού.

 

 


 Διάβασε κι αυτό:

It’s just a bad day, not a bad life!


 

 

 

 


► Share Your Story & Join Our Team!

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας, επικοινωνήστε μαζί μας

 Terms & Conditions


 

Λυδία Ζάνη

Με λένε Λυδία και είμαι -θέλω να πιστεύω- καλά. Γεννήθηκα το σωτήριο έτος 1981 και ομολογώ ότι από τότε έχουν αλλάξει πολλά τόσο στην Ελλάδα και τον κόσμο, όσο και πάνω μου. Αφότου τελείωσα τις σπουδές μου στο ένδοξο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ξεκίνησα να εργάζομαι στον κλάδο του PR – Marketing και προσπαθώ με μεγάλη αποτυχία να χωρέσω μέσα σε ένα 24ωρο όλα τα φιλόδοξα σχέδια μου!
Λατρεύω να βουλιάζω στις σελίδες ενός καλού βιβλίου και στις αγκαλιές των παιδιών μου! Ως μαθήτρια, είχα ως αγαπημένο μου μάθημα την έκθεση με ελεύθερο θέμα κι έτσι, ως μεγάλη πια, μου αρέσει να πιάνω μολύβι και χαρτί ή έστω πληκτρολόγιο και οθόνη και να γράφω ανενόχλητη τα πάτερημά μου!

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana