(6 ψήφοι)

Ένα στόμα με το δικό του μυαλό! | της Ντιάνας Δεμέστιχα

Ένα στόμα με το δικό του μυαλό! | της Ντιάνας Δεμέστιχα

Τι κι αν σας έλεγα ότι η πηγή των περισσοτέρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε εστιάζεται μέσα μας, από το λαιμό και πάνω;

Στις σκέψεις που έρχονται από το μυαλό μας και στα λόγια που βγαίνουν από το στόμα μας.

Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε και να καταλάβουμε τη δύναμη που μεταφέρεται από τις σκέψεις και τα λόγια μας. Είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να φέρει είτε τις ευλογίες ή τις κατάρες στη ζωή μας, ανάλογα με τη φύση τους. Οι σκέψεις και τα λόγια μας είναι σαν το πηδάλιο του πλοίου-που μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά επηρεάζει την ίδια την κατεύθυνση της ζωής μας.

Το να απαλλαγούμε από την Αρνητική Σκέψη δεν είναι αρκετό!

Πριν από πολλά χρόνια η ζωή μου ήταν σε κατάσταση χάους, εξαιτίας των συνεχόμενων ετών λανθασμένης σκέψης και ομιλίας. Είχα βιώσει τόσες πολλές απογοητεύσεις εξαιτίας όλων των δυσάρεστων γεγονότων που μου είχαν συμβεί, που φοβόμουν να πιστέψω ότι κάτι καλό μπορούσε να γίνει. Στην πραγματικότητα, η φιλοσοφία της ζωής μου ήταν: "Αν κρατήσεις χαμηλά τις προσδοκίες σου, δεν θα απογοητευτείς ποτέ."

Κρατώντας μια τέτοια στάση ζωής όμως, καταλήγεις να είσαι κυνικός και αρνητικός. Με σκέψεις καθόλου θετικές, γεγονός που προκαλεί και τα λόγια σου να είναι αρνητικά.

Αποφάσισα να αλλάξω τρόπο και να σταματήσω να μιλάω τόσο αρνητικά. Μετά από λίγο συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να κάνω κάτι περισσότερο από το να μην μιλάω αρνητικά. Το να παραλείψω κάθε τι αρνητικό δεν ήταν αρκετό! Έπρεπε να αρχίσω να σκέφτομαι θετικά και να μιλάω θετικά!

Οι αρνητικές καταστάσεις φαίνεται να έρχονται τόσο φυσικά σε όλους μας στην καθημερινή μας ζωή. Πρέπει να πειθαρχήσουμε τον εαυτό μας να είναι πιο θετικός και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο!

Όταν αντιδρούμε αρνητικά, επιτρέπουμε στον φόβο να πάρει τον έλεγχο της σκέψης μας. Αρχίζουμε να στεκόμαστε σε πράγματα που δεν έχουν ακόμα συμβεί και πιθανόν να μην συμβούν ποτέ. Οι αρνητικές σκέψεις, μας προκαλούν να μιλήσουμε με λέξεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας.

 

Επιλέξτε καλύτερες σκέψεις και θερίστε μια καλύτερη ζωή!

Είμαστε συνεχώς στον πειρασμό να σκεφτόμαστε λάθος σκέψεις, αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τις αποδεχτούμε! Έχουμε επιλογή! Πρέπει να επιλέξουμε σκοπίμως το δικαίωμα σωστής σκέψης και ομιλίας. Στην Αγία Γραφή, Παροιμίες 18:21 λέει, «θάνατος και ζωή είναι στη δύναμη της γλώσσας ....». Πρέπει να επιλέξουμε τις σκέψεις που δημιουργούν ζωή. Όταν το κάνουμε αυτό, θετικές, ισχυρές, ζωντανές λέξεις θα ακολουθήσουν φυσικά. Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να ελέγξουν το στόμα τους, αλλά δεν κάνουν τίποτα για τις σκέψεις τους. Αυτό είναι σαν να τραβάς από την κορυφή του ένα ζιζάνιο και αν η ρίζα του δεν είναι σκαμμένη, το ζιζάνιο θα φυτρώσει και πάλι. Εάν πρώτα δεν μάθεις να ελέγχεις το μυαλό σου, δεν θα ελέγξεις ποτέ το στόμα σου.

Η πίστη είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την αλλαγή της σκέψης από αρνητική σε θετική. Θυμήσου, ό,τι είναι στην καρδιά μας και το μυαλό μας, θα βγει από το στόμα μας. Αν η ψυχή μας (μυαλό, θέληση και συναισθήματα) είναι γεμάτη από αρνητικά πράγματα, θα βρούμε αυτά τα πράγματα στον δρόμο μας. Από την άλλη πλευρά, όταν ακούμε, διαβάζουμε, σκεφτόμαστε και μιλάμε για το Θεό, την Αλήθεια και πράγματα θετικά, θα διαπιστώσουμε ότι αυτά τα καλά πράγματα θα βρεθούν στο δρόμο μας.

Η επιλογή είναι δική μας!

 

 

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Ντιάνα Δεμέστιχα

Είναι σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη. Σπούδασε Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing. Εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται στον τομέα του Marketing ο οποίος εξελίσσεται διαρκώς και έτσι της κρατάει το ενδιαφέρον ακόμη και στις άχαρες στιγμές, αυτές των στατιστικών αναλύσεων. Θαυμάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική προσφορά και υποστηρίζει τις καινοτόμες ιδέες. Τον ελεύθερο χρόνο της ακονίζει τη φαντασία της με κάθε είδους χειροτεχνία, παρέα με τη μικρή της κόρη. Έχοντας μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την ασφάλεια και τα δικαιώματα των παιδιών, συμμετέχει σε εκστρατείες ενημέρωσης κατά της ενδοοικογενειακής βίας και παιδικής κακοποίησης. Πιστεύει στο Θεό και στην δύναμη της Αγάπης. Αγαπημένη της φράση «Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο».

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana