(5 ψήφοι)

Ένα χαζοπαίχνιδο | της Έλπης Μασκαλίδου

Ένα χαζοπαίχνιδο | της Έλπης Μασκαλίδου

Εγώ αυτό το θέμα μέσα μου το έχω ταχτοποιήσει. Πέρασα όλα τα στάδια, ως όφειλα, αλλά συμφιλιώθηκα με την ιδέα της οικογένειας χωρίς παιδί.

Εντάξει δεν τα καταφέραμε, δεν έτυχε, δεν ήμασταν τυχεροί. Όλα τα κλισέ που λέγονται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ξεπέρασα τις ενοχές που με βασάνιζαν κάποια εποχή (που δεν χάρισα ένα παιδί στον καλό μου, που θα γινόταν υπέροχος πατέρας, που δεν είδαν εγγόνια οι γονείς, κλπ) αυτές οι ενοχές ξέρετε που υποβόσκουν στο πίσω μέρος του μυαλού.

Το έλυσα, το ταχτοποίησα, προχώρησα, γιατί βοήθησε και ο καλός μου, που μας θεωρεί οικογένεια, που πάντα μας θεωρούσε οικογένεια, που είναι η οικογένεια μου και στάθηκε βράχος στο θέμα αυτό.

Έπειτα είναι τα ανίψια, οι φίλοι, τα παιδιά των φίλων, οι δεκάδες μαθητές όλα αυτά τα χρόνια, πηγή αστείρευτης αγάπης και ενέργειας.


Και μετά ήρθε αυτό το χαζό παιχνίδι στο facebook, ξέρετε από αυτά τύπου τι πλανήτης θα ήσουν, τι επάγγελμα θα έκανες, ποιανού η μετενσάρκωση έγινες.

Και πώς θα μοιάζει η κόρη σας.

Και εμφανίστηκε μια τρελοκοτσιδού στην οθόνη, φατσούλα μάλλον έξυπνη και λίγο πονηρή και κούνησε λιγάκι από το μέσα μου, το καλά ταχτοποιημένο.

Ένα χαζοπαίχνιδο και εγώ άρχισα να σκέφτομαι πως θα της πρότεινα βιβλία παιδικά που λάτρεψα και αυτή θα τα απέρριπτε γιατί θα είχε άποψη, σίγουρα θα μου έβγαζε γλώσσα, θα ήθελε να μάθει γερμανικά και ισπανικά (που δεν θα ήξερα να της διδάξω), θα έκανε κόμμα με τον πατέρα της, θα την έκανα σίγουρα Πανιώνιο, αγοροκόριτσο αλλά με καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Θα την έτρεχα στα παιδικά θέατρα, στα μουσεία, θα έκανε οπωσδήποτε ένα σπορ, θα λάτρευε το χορό όπως και εγώ και κυρίως δεν θα κληρονομούσε τα φρύδια του πατέρα της.

Θα ήταν κοινωνική και θα περιέθαλπε όλα τα πληγωμένα σαλιγκαράκια, μυρμηγκάκια και γατάκια της γειτονιάς.

Α και θα είχε οπωσδήποτε σκύλο, ένα αδέσποτο, παρατημένο που θα ήθελε φροντίδα.

Ένα χαζοπαίχνιδο σας λέω, από αυτά που λένε ποιο νησί ή ποια χώρα θα ήσουν. Ή ποιο ηφαίστειο ή ποιος διάσημος.

Ή πώς θα μοιάζει η κόρη σας.

girl drawing elpi

 

 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Έλπη Μασκαλίδου

Ένα βιβλίο, ένας καφές, μια θάλασσα και ένας ορίζοντας θα της ήταν αρκετά. Να γράφει, να διαβάζει, να ταξιδεύει, να ερωτεύεται, να ονειρεύεται, να βλέπει τους φίλους της, να πηγαίνει στο θέατρο, να ακούει μουσικές και να χορεύει. Τα αγαπημένα της. Αλλά και 25 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σκληρά εργαζόμενη σε μεγάλη εταιρεία, εκπλήρωσε και το όνειρο της καριέρας. Παράλληλα καθηγήτρια αγγλικών-γαλλικών από τα είκοσι της χρόνια, δίδαξε αλλά και διδάχτηκε τα καλύτερα μαθήματα από τα παιδιά. Το χιούμορ τους, η σκέψη τους, η καθαρή ματιά και ειλικρίνεια με την οποία ατενίζουν τον κόσμο, την κρατάνε αιώνια έφηβη και μόνιμα αισιόδοξη.

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana