(6 ψήφοι)

Σε χρόνους ενός άλλου Σεπτέμβρη | της Βαρβάρας Ζώρζου

Σε χρόνους ενός άλλου Σεπτέμβρη | της Βαρβάρας Ζώρζου

Ο φετινός Σεπτέμβρης με «ταρακούνησε». 

Επιστρέφοντας σε ό,τι διεκόπη λόγω καλοκαιριού, δύο συμβάντα – μια μικρή περιπέτεια με την υγεία μου και η ξαφνική απώλεια μιας συνομήλικης μαμάς και πρώην συναδέλφου - στάθηκαν αρκετά για να επιβραδύνουν την ταχύτητά μου, σε όλα αυτά τα «καινούρια» που τρέχουμε να προλάβουμε με τον ερχομό κάθε Σεπτέμβρη, θαρρείς και συμμετέχουμε σε αγώνες δρόμου.

Κάνω μια στάση, αγνοώντας πως κάποιοι μπορεί να με φτάσουν. Πλάι μου, σκυφτές ζαρωμένες φιγούρες, παραμιλούν. Είναι μόνοι, κουρασμένοι από το βάρος των ευθυνών, μα συνεχίζουν.

Κοντοστέκομαι και σκέφτομαι πώς έχω χρόνο. Κάποιοι ίσως με φτάσουν, κάποιοι ήδη με προσπέρασαν, μα ο δρόμος έχει πολλές ομορφιές που δεν θέλω να χάσω. Μπορεί να μην μας υπόσχονται «θαύματα», κάποιος όμως μου ψιθύρισε, πως μετά την στροφή θα μ' αρέσει.
Κάτι με σπρώχνει μπροστά και συνεχίζω. Συνομιλώ για λίγο με τους «άλλους» που μόλις πέρασαν μπροστά μου. Μοιράζομαι μαζί τους το βάρος της θέλησης για «περισσότερα» και τα «άλλα» που δεν αντέχουμε και χαίρομαι που εγώ ξέφυγα.
Γελώ με την ανακούφισή μου, προχωρώ, νιώθω τυχερή που δεν με τράβηξε ο βάλτος.


Όλοι αντιπαθούμε, τις συγκρούσεις, τις αντιπαραθέσεις, τα προβλήματα με τον εαυτό μας και τους άλλους. Όλοι «παλεύουμε» να προλάβουμε «χρόνους». Χρόνους που περάσαμε, χρόνους που χάσαμε, χρόνους που δεν κρατήσαμε για εμάς, χρόνους απαραίτητους στις όποιες ανάγκες και επιθυμίες. Και να, που πάλι φοβάσαι, πως δεν θα προλάβεις, θα χάσεις τον «χρόνο».
Κανένας, αυτός που δεν φοβάται. Μα τα πάντα είναι επιλογή μας.


Κάνε μια στάση κι εσύ! Έχεις χρόνο, θα δεις.

Θα καταλάβεις, όταν πάψεις να ακολουθείς τα «ρεύματα» και δώσεις χώρο και χρόνο στη σκέψη. Όχι σ'αυτή την επιφανειακή και τυποποιημένη, στην «άλλη».
Σ΄εκείνη που «δεσμεύεται» όμορφες διαδρομές, που περπατά κόντρα στην λογική που μας επιβάλλεται, που μας αντέχει και που στο τέλος σε κάνει να υποκλίνεσαι σ΄αυτό το «χαζό» χαμόγελο που σου χαρίζει.


Γι΄αυτό να θυμάσαι : όλοι έχουμε την ευκαιρία για την ιδανική «συνταγή της ζωής», κανένας «χρόνος» δεν μας σταματά. Αρκεί να συντονίσεις τα «θέλω» στους «χρόνους» σου και τότε, αν μία έστω φορά η «συνταγή» πετύχει, ε τότε σίγουρα είναι αρκετή...

 

 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Βαρβάρα Ζώρζου

Ονομάζομαι Βαρβάρα, για πολλούς ακούω και στο όνομα Κορίνα και είμαι μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού. Καθώς με συναρπάζουν τα ταξίδια, σπούδασα Τουριστικά, ο ερχομός της κόρης μας όμως, στάθηκε αρκετός στην μέχρι τότε επαγγελματική και ταξιδιάρικη πορεία μου, με πλάνα, υποχρεώσεις και προτεραιότητες να αλλάζουν, απρόσμενα γρήγορα και ξαφνικά. Τελευταία δοκιμάζω τις αντοχές μου στον χώρο του εμπορίου και την επαφή μου με το κοινό. Φιλόδοξη, ονειροπόλα και με μια δόση τρέλας, πέρα από βιβλιόφιλη και το μεράκι για γράψιμο, αγαπώ το χειροποίητο και τις κατασκευές γενικότερα. Καθό,τι ανήσυχη αρκετά, με ηρεμεί η τέχνη της κουζίνας και πολύ περισσότερο, όταν μοιράζομαι με καλή παρέα τις cook-o-τεχνίες μου. Αποχωρίζομαι δύσκολα την κόρη μου, τις αναμνήσεις μιας μελωδίας, έναν γεμάτο «άρωμα» καφέ, το στυλό μου και τις κορδέλες μου. Υπερβολική με την τάξη και την οργάνωση παντός είδους, «δαμάζω» τον εαυτό μου και τους οικείους μου, πιστεύοντας πώς ό,τι κι αν μας συμβεί, «η ζωή για το ταξίδι συνεχίζεται...»

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana