(7 ψήφοι)

Kάθε τέλος μια αρχή... | Νάσια Μανιά

Γράφει:
Kάθε τέλος μια αρχή... | Νάσια Μανιά

Είναι η εποχή τώρα που με όποιον κι αν μιλήσεις κι όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, ακούς κόσμο να γκρινιάζει με κατεβασμένο το πρόσωπο πως τέλειωσε το καλοκαίρι, κι όλα πάλι απ' την αρχή, και μακάρι το καλοκαίρι να ήταν μεγαλύτερο, και πως όλα τα καλά κρατάνε λίγο, κτλ. κτλ.

Ομολογώ πως κι εγώ δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με την αλλαγή... από μικρό παιδί, συνηθίζω σε μια κατάσταση και πορεύομαι. Η αλλαγή με τρομάζει στην αρχή και με αγχώνει. Περνώντας τα χρόνια όμως και αποκτώντας εμπειρίες, συνειδητοποιώ πως μόνο με αλλαγές προχωράμε και εξελισσόμαστε στη ζωή μας, προχωράει κι εξελίσσεται η φύση ολόκληρη, το σύμπαν. Θα ταν άραγε το ίδιο ενδιαφέρουσα η ζωή μας αν ήταν πάντα καλοκαίρι; Αν δεν αλλάζαμε τίποτε στην καθημερινότητά μας; Αν τα πάντα γύρω μας διαρκούσαν «για πάντα», αν οι σχέσεις δεν μεταβάλλονταν, αν τα δέντρα και τα φυτά δεν έχαναν ποτέ τα άνθη και τα φύλλα τους, αν τα συναισθήματά μας δεν εναλλάσσονταν ανάμεσα στη λύπη και τη χαρά, αν είχαμε μόνο ήλιο, θα ήμασταν πιο ευτυχισμένοι άραγε;

Παρατηρώντας πώς λειτουργεί ή φύση, συμπεραίνω πόσο όλα γύρω μας συμβαίνουν με αρμονία. Επιστρέφοντας από ολιγοήμερες διακοπές, διαπίστωσα πως στις βουκαμβίλιες δεν είχα τόσο νερό όσο χρειαζόταν να τρέχει απ' το αυτόματο πότισμα και τις βρήκα και τις δυο με ξερά φύλλα. «Πάνε αυτές για φέτος, του χρόνου πάλι» , σκέφτηκα. Δεν υπολόγισα σωστά, όμως, κι αφού πέρασαν 10-15 μέρες, άρχισαν να βγάζουν νέα και μεγάλα φύλλα, σε διαφορετικά σημεία από εκεί που υπήρχαν τα ξεραμμένα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει όταν κλαδεύω την τριανταφυλλιά ... κόβω το μαραμένο άνθος με το κοτσάνι και πιο δίπλα ξεκινάει πάντα μια νέα ζωή, μια νέα αρχή!

Καταλήγω πως όσο για κανέναν δεν είναι ευχάριστο να χάνει προσωρινά τα σημεία αναφοράς του, το πόσο καλά πέρασε, το πόσο ευτυχισμένος ήταν με εκείνη τη δουλειά, ή με εκείνον τον σύντροφο, με τους συγκεκριμένους φίλους, ο κύκλος της ζωής επιβάλλει να προχωράμε και να εξελισσόμαστε, ακόμα κι αν αυτό στην αρχή φαίνεται και είναι επίπονο. Τις περισσότερες φορές οι αλλαγές μας οδηγούν σε καλύτερα μονοπάτια, ακόμη κι αν αρχικά μοιάζουν σκοτεινά και δύσβατα.

Αν πριν 1 χρόνο με ρώταγε κάποιος αν προτιμώ μια Κυριακή με 35 βαθμούς και έντονη ηλιοφάνεια, σε σχέση με μια Κυριακή με βροχή και κρύο, θα απαντούσα χαμογελώντας: «Φυσικά και προτιμώ τον ήλιο και τη ζέστη»! Τώρα πλέον, η απάντησή μου θα ήταν ότι και τις 2 μέρες έχω την ευκαιρία να κάνω πράγματα που αγαπώ και απολαμβάνω, οπότε και τις 2 Κυριακές τις αντιμετωπίζω ισάξια, με μια προϋπόθεση, πάντα, που είναι και νόμος της φύσης, ευτυχώς. Η ηλιόλουστη Κυριακή, να διαδέχεται τη βροχερή στη ζωή μου, δεν επιθυμώ κάτι παραπάνω από αυτό!

 

 end beginning

 

 

 


 

Διαβάστε επίσης:

Σεπτέμβρης λοιπόν...Ξεκίνα!


 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Νάσια Μανιά

Ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός, γιατρός, ψυχολόγος, δημοσιογράφος (ναι, καμία σχέση) πάντως σίγουρα κάτι που θα είχε επαφή με κόσμο, επικοινωνία. Τελικά σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων & marketing, δούλεψε σε πολυεθνική για αρκετά χρόνια, έκανε παράλληλα MBA, και μετά άφησε τον ιδιωτικό τομέα για να καταφέρει να έρθει πιο κοντά στον τρόπο ζωής που επιθυμεί κάνοντας κάτι δικό της. Ασχολείται με την εμπορική και στρατηγική ανάπτυξη επιχειρήσεων, και at the moment, με την προσωπική της ανάπτυξη! Δεν το' χει καταφέρει ακόμη, όμως βρίσκεται σε καλό δρόμο και περίοδο μεγάλων αλλαγών. 

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana