(5 ψήφοι)

Το λουλούδι της αγάπης, “Cala Lilly” | της Νάσιας Μανιά

Γράφει:
Το λουλούδι της αγάπης,  “Cala Lilly” | της Νάσιας Μανιά

Ήταν μια κανονική μέρα, που είχα τα προκαθορισμένα ραντεβού μου κι ένα από αυτά ήταν και με την Αντιγόνη.
Φτάνω λοιπόν, και βλέπω στον πάγκο της κουζίνας να με περιμένει το αγαπημένο μου λουλούδι, που δεν είναι άλλο από την πανέμορφη λευκή κάλα, η οποία αποτελεί έναν από τους ανθεκτικότερους κρίνους και αντιπροσωπεύει την αγνότητα.

«Τις έκοψα για εσένα από τον κήπο», μου λέει με χαμόγελο, κι αμέσως νιώθω να βγάζουν σπίθες τα μάτια μου από χαρά! «Να τις φυτέψεις, αν θέλεις», μου λεει με νόημα, μιας και ξέρει την αδυναμία μου στα φυτά.

Ενθουσιάστηκα, αλλά και αγχώθηκα, μιας και δεν είχα ακόμα γλάστρα και χώμα, αλλά σίγουρα θα άντεχε το λουλουδάκι μια δυο μέρες να φιλοξενηθεί σε βάζο με νερό! Επέστρεψα σπίτι όλο χαρά κι ενθουσιασμό για το όλο project, μιας και το λουλούδι προερχόταν από ανθρώπους που αγαπάω πολύ και με αγαπούν αντίστοιχα, και ήθελα πολύ να φυτέψω αυτήν την λευκή κάλα κι όλη αυτή η αγάπη που μας συνδέει να την βοηθήσει να «πιάσει» και να ανθίσει!

Λέω στο τηλέφωνο στο Γιώργο τα ευχάριστα και μου υπόσχεται πως τις επόμενες μέρες θα με βοηθήσει να φυτέψουμε το όμορφο αυτό λουλουδάκι.
Είχε όμως ένα βαρύ κρύωμα, ο καιρός χάλασε, κι έτσι δεν ήθελα να τον πιέσω για το λουλούδι. Πραγματικά, είχε βάλει τόσο αέρα και κρύο που μόνο άνοιξη δεν θύμιζε ο καιρός.

Παρά τη βρογχίτιδα και τον αέρα, έρχεται μια μέρα ο Γιώργος απ' το γραφείο κρατώντας στα χέρια του γλάστρα και χώμα για να κάνουμε την επιχείρηση με την κάλα. Κάναμε όλη τη διαδικασία με πολλή αγάπη και θέληση, μα είχε τόσο αέρα, που την τσάκιζε μια δεξιά και μια αριστερά. Τη δέσαμε, όπως όπως, για να μην κοπούν τα φυλλαράκια της, την ποτίσαμε και ελπίζαμε να «πιάσει». Κάθε μέρα κοιτάζαμε κι οι δυο τη γλάστρα με αγωνία.

Οι μέρες πέρναγαν, τα άνθη άρχισαν να μαραίνονται και σιγά σιγά και τα φύλλα της, ώσπου μια μέρα πήρα την απόφαση και τα κλάδεψα αρκετά κοντά, γιατί δεν είχε νόημα να παραμένουν στη γλάστρα ξεραμένα. Εκεί άρχισα να πιστεύω πως δεν θα πάει καλά η «επιχείρηση κάλα», αλλά είχα υπομονή και περίμενα, συνεχίζοντας να ποτίζω τη γλάστρα.

Ξαφνικά μια μέρα, έσκυψα να δω τι γίνεται και αντίκρυσα ένα και μοναδικό φύλλο να έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται δειλά δειλά. Σάστισα και ξανακοίταξα να δω μήπως έκανα λάθος, μήπως ήταν κάποιο παλιό φύλλο, αντί για καινούριο... Πραγματικά ήταν νέο φύλλο, ήταν η απόδειξη πως η αγάπη και η έντονη πρόθεση δημιουργούν ζωή! Αυτό το λουλούδι είχε πάρει τόση ενέργεια από όλους για να πιάσει στη γλάστρα του, που απλά το νέο φυλλαράκι ήταν η απόδειξη πως η αγάπη κάνει θαύματα, όχι μόνο στη φύση αλλά παντού, όπου υπάρχει αυτό το συναίσθημα! Έστειλα αμέσως φωτογραφία στο Γιώργο και τρελλάθηκε απ' τη χαρά του!

Κι αυτό το λουλούδι απέκτησε ξαφνικά συμβολική σημασία στη ζωή μου. Άνθισε την ίδια περίοδο που άνθισε κι η καρδιά μου, επίσης με τη βοήθεια και την αγάπη της Αντιγόνης. Κι αν το λουλούδι είχε αρκετές πιθανότητες να ανθίσει στη γλάστρα, η καρδιά μου είχε ελάχιστες πριν από 11 μήνες... Η αγάπη όμως, η επιμονή , η υπομονή και η έντονη πρόθεση, φέρνουν αποτέλεσμα με μαθηματική ακρίβεια, συνήθως! Κι εγώ είμαι ο αποδέκτης κι ο παρατηρητής ενός διπλού θαύματος, τι ευτυχία!

Και θα κλείσω με ένα μεγάλο «Ευχαριστώ, αγαπημένη μου Αντιγόνη» , με μια υπόσχεση ότι θα φροντίζω και τα δυο «θαύματά σου» και με μια ευχή να συνεχίσεις να πρoσφέρεις όλα όσα προσφέρεις πάνω από δυο δεκαετίες στους ανθρώπους. Σ' αγαπώ πολύ...πολύ όμως!

 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

Απαγορεύεται ρητά η εν όλω ή εν μέρει αντιγραφή, αναπαραγωγή, δημοσίευση, διασκευή και χρήση σε παράγωγο έργο, μετάφραση και εν γένει κάθε είδους χρήση των Κειμένων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιδιοκτήτριας της Ιστοσελίδας. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Νάσια Μανιά

Ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός, γιατρός, ψυχολόγος, δημοσιογράφος (ναι, καμία σχέση) πάντως σίγουρα κάτι που θα είχε επαφή με κόσμο, επικοινωνία. Τελικά σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων & marketing, δούλεψε σε πολυεθνική για αρκετά χρόνια, έκανε παράλληλα MBA, και μετά άφησε τον ιδιωτικό τομέα για να καταφέρει να έρθει πιο κοντά στον τρόπο ζωής που επιθυμεί κάνοντας κάτι δικό της. Ασχολείται με την εμπορική και στρατηγική ανάπτυξη επιχειρήσεων, και at the moment, με την προσωπική της ανάπτυξη! Δεν το' χει καταφέρει ακόμη, όμως βρίσκεται σε καλό δρόμο και περίοδο μεγάλων αλλαγών. 

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana