(5 ψήφοι)

Απλά ανάπνευσε | Ντιάνα Δεμέστιχα

Απλά ανάπνευσε | Ντιάνα Δεμέστιχα

Κάθομαι στο γραφείο μου κοιτάζοντας μια φωτογραφία του εαυτού μου από το Φθινόπωρο του 2010. Νιώθω να έχω αποσυνδεθεί από αυτήν την κοπέλα. Είναι χαριτωμένη, έχει αυτοπεποίθηση και περνάει υπέροχα. Αυτό που συμβαίνει στο κεφάλι μου αυτή τη στιγμή, δεν πλησιάζει καθόλου την θετική συζήτηση που έκανε καθημερινά με τον εαυτό της.


Νιώθω τελείως διαφορετική.
Δεν έχει συμβεί κάτι συγκλονιστικό. Φοράω τα ίδια ρούχα, έχω τους ίδιους φίλους, αλλά το μυαλό μου στράφηκε εναντίον μου και έχει γίνει εχθρός μου.

Υπάρχει μια σταθερή ροή των ψεμάτων... για το σώμα μου, το πρόσωπό μου, τη δουλειά μου, το μέλλον μου, τους φίλους μου, τα συναισθήματά μου. Μπορείτε να ονομάσετε οτιδήποτε, το ψέμα διασχίζει όλη την περιοχή του μυαλού μου.

Έτσι ήταν ειδικά την περίοδο της εφηβείας. Απλά δεν ήξερα κάτι άλλο και έτσι το αποδέχτηκα. Ήμουν φυλακισμένη σε ένα σκοτεινό μπουντρούμι για χρόνια- ο χώρος αυτός που δεν έχει περιθώριο για καθαρό αέρα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παίρνεις μικρές ανάσες μπαγιάτικου αέρα νομίζοντας ότι είναι αρκετές για να σε κρατήσουν ζωντανό.

Αλλά μετά ήμουν ελεύθερη. Και για χρόνια ανέπνεα πραγματικό αέρα. Ολα άλλαξαν. Το μυαλό μου γνώρισε την ελευθερία από τα ψέματα και αναστέναξε με ανακούφιση.
Μέσα και έξω, υπήρξε μια μάχη. Προσπαθώντας να συλλάβω τα ψέματα, να τα πετάξω και να τα αντικαταστήσω με την αλήθεια, γνώρισα ποια είμαι, ποιος με αγαπάει, τι αξίζω και πόσο προσεκτικά ο Θεός με έπλασε. Έτσι, σίγουρα αυτό σήμαινε ότι τα είχα όλα υπό έλεγχο. [Ναι καλά]


Τις τελευταίες εβδομάδες, η κατάσταση είναι και πάλι μίζερη. Νιώθω τον μπαγιάτικο αέρα να γλιστρά ξανά μέσα στα δόντια μου και μετά από όλα αυτά τα χρόνια της ελευθερίας, οι πνεύμονές μου απαιτούν για ένα δροσερό αεράκι, για τον πραγματικό αέρα. Και θα έρθει.
Αυτό δεν είναι το σπίτι μου - αυτό το μπουντρούμι δεν είναι το μέρος όπου ανήκω. Αλλά για μια φορά, η μάχη γίνεται εδώ για μένα.
Κανονικά, ίσως μην μιλούσα γι 'αυτό. Αλλά ξέρω πως υπάρχουν γυναίκες σε όλο τον κόσμο οι οποίες έχουν βρει τον φρέσκο αέρα για πρώτη φορά κι έχουν αγκαλιάσει την αλήθεια. Και υπάρχουν και άλλες γυναίκες που πιθανώς να σκέφτονται, "δεν μπορώ να κερδίσω αυτή τη μάχη. Ποτέ δεν θα βγω από εδώ. "
Και στις δυο ομάδες γυναικών, θέλω να πω, "Ξέρω πώς αισθάνεστε."
Λέω στους ανθρώπους τι συμβαίνει στο μυαλό μου. Μιλάω στο Θεό γι 'αυτό. Διαβάζω τη Βίβλο υποστηρίζοντας την αλήθεια. Προσπαθώ να θυμηθώ όλα τα πράγματα που ξέρω.

Και αναπνέω...

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω ν'αναπνέω. Και αυτό θα κάνω.
Γιατί ακόμη και αν το μπουντρούμι είναι σκοτεινό και παλεύω κάθε μέρα για να βγω από κει, νιώθωντας ειλικρινά κάπως φοβισμένη, εγώ θα συνεχίσω ν'αναπνέω. Δεν θα τα παρατήσω. Ακριβώς επειδή παλεύω δεν σημαίνει ότι χάνω.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι αναπνέω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω ν'αναπνέω και να εμπιστευτώ. Ας το κάνουμε μαζί...

 

 

 

 

 

 

(via)

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightStarsNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

[Ενημέρωση σχετικά με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην ιστοσελίδα]

Ντιάνα Δεμέστιχα

Είναι σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη. Σπούδασε Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing. Εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται στον τομέα του Marketing ο οποίος εξελίσσεται διαρκώς και έτσι της κρατάει το ενδιαφέρον ακόμη και στις άχαρες στιγμές, αυτές των στατιστικών αναλύσεων. Θαυμάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική προσφορά και υποστηρίζει τις καινοτόμες ιδέες. Τον ελεύθερο χρόνο της ακονίζει τη φαντασία της με κάθε είδους χειροτεχνία, παρέα με τη μικρή της κόρη. Έχοντας μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την ασφάλεια και τα δικαιώματα των παιδιών, συμμετέχει σε εκστρατείες ενημέρωσης κατά της ενδοοικογενειακής βίας και παιδικής κακοποίησης. Πιστεύει στο Θεό και στην δύναμη της Αγάπης. Αγαπημένη της φράση «Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο».

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana