(23 ψήφοι)

Όταν η ζωή βρέχει πάνω σου... | Ντιάνα Δεμέστιχα

Όταν η ζωή βρέχει πάνω σου... | Ντιάνα Δεμέστιχα

Η πρώτη σου σταγόνα μπορεί να ήταν η διάγνωση που δόθηκε από έναν γιατρό με ζοφερή όψη.

Ίσως ήταν ένα σημείωμα πάνω στο τραπέζι της κουζίνας, που έλεγε: «Λυπάμαι, αλλά δεν σ' αγαπώ πια."

Θα μπορούσε να ήταν ένα τηλεφώνημα αργά το βράδυ και κάποιος στην άλλη άκρη να σου διηγείται το αδιανόητο.

Ή η πρώτη σου σταγόνα μπορεί να ήρθε τόσο απαλά που δεν την αναγνώρισες καν.

Προσπαθήσες να ξεκινήσεις μια οικογένεια και μετά από άλλο ένα αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης συνειδητοποίησες οτι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Πήρες μια πολλά υποσχόμενη δουλειά και μια μέρα ανακάλυψες ότι η οθόνη του υπολογιστή σου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα "αδιέξοδο".

Ξεκίνησες μια σχέση μόνο για να ανακαλύψεις ότι το όνειρό που έγινε πραγματικότητα είχε αρχίσει να φαίνεται λίγο σαν εφιάλτης.

Δεν έχει σημασία πώς έπεσε η πρώτη σου σταγόνα, πολύ πιθανό να την ακολούθησε μια άλλη ... και μια άλλη ... και μια άλλη. Τώρα η καρδιά σου είναι μούσκεμα και αναρωτιέσαι αν θα μπορέσεις ποτέ να αισθανθείς ξανά ζεστασιά.

Τα καλά νέα είναι ότι ο Θεός ξέρει ακόμα περισσότερα για τη βροχή από οποιονδήποτε επιστήμονα. Ξέρει την καταστροφή που μπορεί φέρει. Ξέρει, επίσης, πώς να την χρησιμοποιεί για να φέρει την ομορφιά και την ελπίδα στη ζωή μας.

Ρίξε μια γρήγορη ματιά έξω από το παράθυρό σου. Κάθε λουλούδι ή δέντρο που βλέπεις χρωστάει τη ζωή του στη βροχή. Κάθε πουλί που τραγουδάει, κάθε βάτραχος που χοροπηδάει, κάθε ζωντανό πλάσμα, αντλεί τη δύναμή του από τις καταιγίδες.
Δεν λέω ότι ο Θεός προκάλεσε την καταιγίδα στη ζωή σου. Ζούμε σε ένα κόσμο σκληρό και τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε. Πιστεύω, όμως, ότι ο Θεός θέλει να φέρει ομορφιά μέσα από την συντριβή, θεραπεία μέσα από τις πληγές και νέα ζωή μέσα από τις απώλειες.

Ο χρόνος έχει περάσει και ίσως η καταιγίδα να μην έχει σταματήσει. Αλλά δεν σταματούν ούτε η ελπίδα, ούτε η απρόσμενη χαρά που ανακαλύπτεις στην πορεία.

Ο λόγος για τον οποίο γίνεται εφικτό αυτό είναι ο ίδιος λόγος τον οποίο γιορτάζουμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Ο Ιησούς.

Δεν το λέω ελαφρά ως ένα κλισέ ή μια γρήγορη χριστιανική λύση. Το λέω αυτό ως μια γυναίκα που στάθηκε σε μια θύελλα για αρκετά χρόνια και έχει δει με τα μάτια της πως κάθε σταγόνα μπορεί να είναι ένα λουλούδι που περιμένει να βγει.

Υπάρχει ζωή μετά τη βροχή.

Και αυτό είναι μια υπόσχεση.

Όπως λέει στο Ασμα Ασμάτων:

«Κοίτα! Ο χειμώνας, πέρασε, οι βροχές φύγανε, διαβήκαν.
Τ' άνθη προβάλλουνε στη γη, του τραγουδιού έφτασε η ώρα και της τρυγόνας μες στους κάμπους μας ακούγεται η φωνή.
Τον πρώτο της καρπό δένει η συκιά κι ευωδιές χύνουν τ' ανθισμένα αμπέλια.
Σήκω, αγαπημένη μου, πανέμορφή μου, έλα.»

Βάλε στη ζωή σου αυτές τις λέξεις και άφησε τα όνειρά σου ν'ανθίσουν. Δες την ελπίδα να μεταμορφώνεται σε ομορφιά.

Ανακάλυψε ξανά τη χαρά.

 

 

 

*Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς εικόνες από την καθημερινότητά σας επικοινωνήστε μαζί μας.

BrightNote : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

Ντιάνα Δεμέστιχα

Είναι σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη. Σπούδασε Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing. Εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται στον τομέα του Marketing ο οποίος εξελίσσεται διαρκώς και έτσι της κρατάει το ενδιαφέρον ακόμη και στις άχαρες στιγμές, αυτές των στατιστικών αναλύσεων. Θαυμάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει ως αποτέλεσμα την κοινωνική προσφορά και υποστηρίζει τις καινοτόμες ιδέες. Τον ελεύθερο χρόνο της ακονίζει τη φαντασία της με κάθε είδους χειροτεχνία, παρέα με τη μικρή της κόρη. Έχοντας μια ιδιαίτερη ευαισθησία για την ασφάλεια και τα δικαιώματα των παιδιών, συμμετέχει σε εκστρατείες ενημέρωσης κατά της ενδοοικογενειακής βίας και παιδικής κακοποίησης. Πιστεύει στο Θεό και στην δύναμη της Αγάπης. Αγαπημένη της φράση «Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο».

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

  • Becky G, Natti Natasha - Sin Pijama

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana