(2 ψήφοι)

Τα 14 λάθη που θα αποφύγουμε τη νέα χρονιά

Γράφει:
Τα 14 λάθη που θα αποφύγουμε τη νέα χρονιά

Η αρχή κάθε νέας χρονιάς σημαίνει για τους περισσότερους από εμάς επανεκκίνηση. Αφού κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θέτουμε νέους στόχους για αυτήν που ήρθε. Τα λάθη που επαναλαμβάνουμε και μας απομακρύνουν από μια καλύτερη και ευτυχέστερη ζωή είναι συνήθη και κοινά και είναι αυτά που μας επισημαίνουν πιο συχνά οι ψυχολόγοι αλλά και τα σεμινάρια και τα βιβλία αυτοβοήθειας. Δείτε ποιες παγίδες πρέπει να αποφύγουμε φέτος για μια καλύτερη και πιο ικανοποιητική χρονιά.

1. Ας σταματήσουμε να παραπονιόμαστε για τα πράγματα που δεν έχουμε και ας νιώσουμε ευγνωμοσύνη για αυτά που έχουμε.

 

2. Ας μην γινόμαστε εριστικοί με τους ανθρώπους που αγαπάμε και ας δούμε και ας πούμε στ' αλήθεια τι είναι αυτό που μας ενοχλεί βαθιά μέσα μας.

 

3. Μη συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους γιατί αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να γίνουμε δυστυχείς. Ας επικεντρωθούμε στα δυνατά μας σημεία και ας τα αναδείξουμε.

 

4. Ας μην απομακρύνουμε τους ανθρώπους από κοντά μας με τις επικρίσεις μας. Ας αποδεχτούμε τα ελαττώματα μας αλλά και τα δικά τους.

 

5. Ας μην ζούμε στο παρελθόν. Ας συγχωρήσουμε τα λάθη που κάναμε και όσους νιώθουμε ότι μας έβλαψαν και ας προχωρήσουμε.

 

6. Μην αναζητούμε συνεχώς την αποδοχή των άλλων. Ας πιστέψουμε στον εαυτό μας και ας επικεντρωθούμε σε όσα μας κάνουν ευτυχείς.

 

7. Μην κατηγορούμε τους άλλους για την δυστυχία μας. Οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για την ζωή μας. Ας σχεδιάσουμε την ζωή που θέλουμε και ας προσπαθήσουμε να την εξασφαλίσουμε στους εαυτούς μας.

 

8. Ας μην αυτομαστιγωνόμαστε για τα λάθη μας αλλά ας τα δούμε σαν ευκαιρίες που θα μας κάνουν να ωριμάσουμε.

 

9. Ας σταματήσουμε να ζούμε τα όνειρα άλλων ανθρώπων. Ας βρούμε τα δικά μας γιατί δεν θα ζούμε για πάντα.

 

10. Ας πάψουμε να βιαζόμαστε. Ας εστιάσουμε σε κάθε στιγμή για να μην αφήνουμε την ζωή να περνά χωρίς να την καταλαβαίνουμε.

 

11. Ας μην γκρινιάζουμε. Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε και ας δράσουμε για να το αποκτήσουμε.

 

12. Ας μην αφήνουμε να μας περιτριγυρίζουν άνθρωποι με αρνητική ενέργεια γιατί συνεχώς θα μας καταστρέφουν την διάθεση. Θα ήταν προτιμότερο να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που μας εκτιμούν και στηρίζουν την εξέλιξη μας.

 

13. Ας σταματήσουμε να λέμε ναι σε όλα. Ας λέμε όχι με αγάπη για το καλό όλων.

 

14. Ας σταματήσουμε να ανταγωνιζόμαστε για την επιτυχία και ας σκεφτούμε πως ο κόσμος έχει αρκετά για όλους μας.

 

 

 

 

 

Bright P.S. : Τα σχόλια σας είναι σημαντικά για εμάς. Ο χώρος κάτω από την ανάρτηση προσφέρεται γι' αυτό το σκοπό. Αλλά για όσους προτιμούν να αφήσουν ένα πιο προσωπικό σχόλιο ή μια ερώτηση, μπορούν να το στείλουν εδώ.

 

Bright Side Of Mom

Πολλές δόσεις μαμάς, λίγες μεζούρες πατρικό γέλιο, παιδικά χαμόγελα, λίγο τριμμένο rock'n'roll και φως. Ανακατέψτε καλά και άσπρο πάτο!

Top5
Bits & pieces

Προσπαθούσα να καταλάβω από πού έρχονται οι φωνές και

...

Το ομολογώ, είμαι ρατσίστρια.

Η ομολογία αυτή

...

Είχα φτάσει στην ώρα μου για το ραντεβού στη

...

 

- Έλα σπίτι παιδί μου. Έλα γρήγορα.

...

Μπήκε η άνοιξη, τα πουλάκια κελαηδούν, τα λουλούδια

...

Video of the day

INSTAGRAM

 

ThaGinoMana